Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja tam w takim wczesnym wstawaniu same plusy widzę - dzień dłuższy, do pracy bez korków jadę, bez korków wracam, a potem całe popołudnie wolne :)

szkoda tylko że takie ciemno....;/

A z newsów to udało nam się trochę ogarnąć działkę, walczymy też z drogą dojazdową, na którą częściowo nawieźliśmy gruz betonowy, za kilka dni dalsza część akcji :)

Teraz chyba przez te wczesne wieczory budowa przystopuje, coś mi się wydaje że powoli wejdziemy w sen zimowy ;)

Granitu w tym tygodniu chyba już nie obejrzymy, ale w przyszłym mam nadzieję że się uda...

Hej Bami,

no więc z parapetami, to ja mam...5 sztuk, z czego jeden w łazience sypialnianej już zamontowany. Zamawiam (zamówiłam) dębowe wybarwione w kolorze okien (złoty dąb), u mojego wykonawcy schodów. Mam na razie tylko ten mały z łazienki bo o niego prosiłam wcześniej, ale mam nadzieję mieć resztę w ciągu max 2 tygodni. Parapet mam pomiędzy dużymi oknami w salonie, pod wstęgowym w salonie, w gabinecie i w sypialni.

Dużą zabudowę będę miała w oknie w jadalni, bo ono też ma być wykończone drewnem, też ma to robić wykonawca schodów. Z tym że jakoś długo mu schodzi z tymi parapetami, w dodatku jest z Gdańska (ale często bywa w Warszawie), więc logistyka jest trochę skomplikowana :)

Jak chcesz drewniane parapety to poczekaj co mi zrobi i wtedy polecę go Tobie :)

Byliśmy też w sporym sklepie w Wołominie, mieliśmy już tam zamawiać, ale mieli mniej kolorów niż nasz wykonawca od schodów i w sumie już nie mieliśmy siły ani energii żeby do nich jeździć...

To ja tez mam pytanie do warszawianek i okolicznych:) czy mozecie mi polecic w wawie jakies fajne sklepy z plytkami podlogami itp itd( bami do ciebie tez to pytanie:)) najlepiej zeby to bylo jakies skupisko sklepow ale jakis duzy sklep gdzie mozna duzo rzeczy zobaczyc czy pomacac( wiem tylko o istnieniu bartyckiej- warto tam pojechac?) dodam ze meble na razie jeszcze mnie nie interesuja ale oswietlenie juz tak( w sumie meble kuchenne tez moga byc:))

Koktajl, co do plytek to zdecydowanie warto pojechac na Bartycką - masz tam cały przekrój - od polskich płytek do hiszpańskich, włoskich czy jakie sobie tam jeszcze wymarzysz :)

My o tyle sobie ułatwilismy zadanie ze zdecydowani bylismy na polskie firmy ze względów praktycznych i dzięki temu wybór był prostszy :)

Jeszcze trochę oglądałam w TTW Opex i na Białołęce na Modlińskiej w okolicznym dobrze zaopatrzonym sklepie, ale na Bartyckiej zdecydowanie znajdziesz wszystko.

Z oświetleniem nie pomogę bo dopiero mi się wszystko klaruje, w sklepach nie bylam w sumie, siedze i ogladam w necie poki co

Jesli chodzi o meble kuchenne to ja jakos unikam studiow kuchennych w designerskich miejscach bo szkoda mi pieniedzy na kuchnie za 50tys ktora moge kupic u sprawdzonego stolarza za 20 tys.....Tutaj chyba tez kluczowe sa inspiracje...przy czym wydaje mi sie ze jak juz ma sie jedną kuchnię w mieszkaniu czlowiek wie czego chce potem w domu :)

Edytowane przez lucka6

lucka dzieki:) wiem za na bartyckiej jest sporo rzeczy ale własnie nie wiedziałam czy tam warto pojechać ( w sensie czy będa rzeczy które mnie interesują bo sporo mam już wybranych lub kupionych:)) bardzo zależy mi na zobaczeniu różnych rzeczy (rownież i tych drogich:)) żebym mogła w końcu sobie wyklarować wizję łazienek bo to na dzień dzisiejszy mój największy koszmar-niby wiem co chcę ale nic nie spełnia moich oczekiwań:)

co do tapety- jeśli ją dasz na scianę to z pewnościa powieszenie półek na niej nie wchodzi w grę- można byłoby wlasnie postawić jakąs skrzynię na zabawki ewentualnie łózko (?) byle nie zasłanaiło widoku- sprawdzałaś na allegro?wiem, że są osoby które wsyawiają się z aukcjami a jak nie to pewnie wujek google pomoże:)

Może się przyda:

http://naklejaniefototapet.pl

Robiłam z nimi fototapety w miejscu pracy 3 lata temu i do dziś jestem bardzo zadowolona. Nic się nie odkleja, nie powstały żadne pęcherze, mimo, że ściany mają spore wymiary. I przede wszystkim możesz sobie wybrać dowolną fotę z banków zdjęć (kotylion zdjęć :D)

To ja tez mam pytanie do warszawianek i okolicznych:) czy mozecie mi polecic w wawie jakies fajne sklepy z plytkami podlogami itp itd( bami do ciebie tez to pytanie:)) najlepiej zeby to bylo jakies skupisko sklepow ale jakis duzy sklep gdzie mozna duzo rzeczy zobaczyc czy pomacac( wiem tylko o istnieniu bartyckiej- warto tam pojechac?) dodam ze meble na razie jeszcze mnie nie interesuja ale oswietlenie juz tak( w sumie meble kuchenne tez moga byc:))

koktail,

zdecydowanie Bartycka i może jeszcze Internity na Alei Wilanowskiej. Tylko niczego nie kupuj tam, zanotuj markę i model :-) a ciocie z Wawy dadzą Ci namiar, u kogo kupić

Hej Bami,

no więc z parapetami, to ja mam...5 sztuk, z czego jeden w łazience sypialnianej już zamontowany. Zamawiam (zamówiłam) dębowe wybarwione w kolorze okien (złoty dąb), u mojego wykonawcy schodów. Mam na razie tylko ten mały z łazienki bo o niego prosiłam wcześniej, ale mam nadzieję mieć resztę w ciągu max 2 tygodni. Parapet mam pomiędzy dużymi oknami w salonie, pod wstęgowym w salonie, w gabinecie i w sypialni.

Dużą zabudowę będę miała w oknie w jadalni, bo ono też ma być wykończone drewnem, też ma to robić wykonawca schodów. Z tym że jakoś długo mu schodzi z tymi parapetami, w dodatku jest z Gdańska (ale często bywa w Warszawie), więc logistyka jest trochę skomplikowana :)

Jak chcesz drewniane parapety to poczekaj co mi zrobi i wtedy polecę go Tobie :)

Byliśmy też w sporym sklepie w Wołominie, mieliśmy już tam zamawiać, ale mieli mniej kolorów niż nasz wykonawca od schodów i w sumie już nie mieliśmy siły ani energii żeby do nich jeździć...

Hmmm...

a ja muszę zrobić kamienne albo kompozytowe...Ale dzięki

A ten Twój schodziarz to stolarz czy "tylko" schodziarz?

Hmmm...

a ja muszę zrobić kamienne albo kompozytowe...Ale dzięki

A ten Twój schodziarz to stolarz czy "tylko" schodziarz?

Stolarz, ale z tego co wiem specjalizuje się w schodach i drzwiach, my u niego zamawiamy schody, parapety i obudowę okna w jadalni

Mam też namiary na stolarza od koleżanki, ale jeszcze się z nim nie spotkałam...

Co do zabudowy w łazienkach, rozważam wybór wykonawcy kuchni jeśli się sprawdzi

No to moje gratulacje,że jesteście w Muratorze :wiggle:

Tapety z autkami są świetne :yes:Ja tez tak myśle że możesz tylko postawic skrzynie na zabawki,lepiej żeby nie było żadnych szafek w miejscu gdzie jest tapeta.A ile lat ma Twój syn?

Lea, mój syn to już duży mężczyzna...za 2 dni kończy 4 lata :D

Stolarz, ale z tego co wiem specjalizuje się w schodach i drzwiach, my u niego zamawiamy schody, parapety i obudowę okna w jadalni

Mam też namiary na stolarza od koleżanki, ale jeszcze się z nim nie spotkałam...

Co do zabudowy w łazienkach, rozważam wybór wykonawcy kuchni jeśli się sprawdzi

Podzielisz się, jak się sprawdzi?

Właśnie zbieram namiary na stolarzy... Niestety ci sensowni mają bardzo odległe terminy i ceny z kosmosu...

Pytałaś wcześniej warszawianki,a ja nie warszawianka :p:D

Lampy bardzo ładne wybrałaś.

No wiesz u mnie są na wykuszu massive nero o takie

http://www.oswietlenie.predom.pl/imagemagic.php?img=images/_produkty/salon/now/sufitowe/563303110.jpg&w=220&h=220&page=prod_info

Lampa Willy Panzeri jest przepiękna :yes: Moim zdaniem można mieszac lampy i okragłe,kwadratowe i jeszcze inne :cool: