malkul 20.11.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Ja akurat mam Aquaform ale racja że kanluxy jesli chodzi o jakość do ceny to bardzo dobry wybór:bye: Edytowane 20 Listopada 2012 przez malkul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 20.11.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Dzięki za info na temat tego Kanluxa, super że piszecie że jest dobrej jakości, bo jest połowę tańszy niż Chors Malkul, faktycznie bez ramki to głównie Aquaform, nasi architekci też kiedy ich pytaliśmy o oprawy mówili o Brilux (Brilum), może jeszcze tutaj poszukaj? Muszę sobie porównać Chors, Aquaform i Kanlux na żywo, bo wydaje mi się że dobre zdjęcia wiele czynią A jakbyście zauważyły coś w stylu Eglo Andria tylko z kilkoma źródłami światła to się też polecam - rozważam nad stół w jadalni danie jakiejś rozgałęzionej lampy - chodzi mi o coś takiego, tylko bardziej może pękatego i inaczej zakończonego od góry http://homelight.pl/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/8/8/88235_eglo_large.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 20.11.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Witam, bo chyba tu jeszcze nie pisałam choć zaglądam często. W Castoramie od niedawna dostępne są oprawy Cardano z Niemiec http://image.ceneo.pl/data/products/2231974/i-paulmann-oprawa-cardano.jpg Są chyba tańsze od Kanluxów i na 220 więc bez transformatorów i można LED-y do nich wkładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 22.11.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Witam, bo chyba tu jeszcze nie pisałam choć zaglądam często. W Castoramie od niedawna dostępne są oprawy Cardano z Niemiec http://image.ceneo.pl/data/products/2231974/i-paulmann-oprawa-cardano.jpg Są chyba tańsze od Kanluxów i na 220 więc bez transformatorów i można LED-y do nich wkładać. i przyleciałam lucka, jak obiecałam. lampy fajne wybrałaś, dodam trzy grosze, jesli chodzi o chorsy cuby - mam u synka w łazience, świecą uroczo, bo trzema snopkami malutkimi w dół i jednym w góre - vel odwrotnie;) ja poprosiłam o piaskowaną wkładke - filtr i światło jest bardzo bardzo delikatne, nie wiem, czy oczekujesz duzo światła od tych cubów w salonie - jeśli tak, to nie bierz tego filtra. ja nie chciałam tam ostrego światła, bo tam wanna jest i sama chętnie korzystam;) nie mam zdjęcia świecącego niestety http://img18.imageshack.us/edit_preview.php?l=img18/1341/11102012466.jpg&action=rotate a tu po drugiej stronie lazienki, jeszcze nie domyty;) http://img28.imageshack.us/edit_preview.php?l=img28/9606/11102012464.jpg&action=rotate pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 22.11.2012 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 czesc amglad, dzięki za zdjęcia tych kubików, wyglądają bardzo ładnie Nie wiedziałam o tym efekcie 3 snopków, faktycznie to ciekawe i chyba tez nie potrzebuję filtra, bo na tej ścianie będą tylko kubiki Jeśli miałabyś jeszcze kiedyś zdjęcia jak świecą będę wdzięczna pozdrawiam serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 23.11.2012 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 witaj dakula, bardzo dziękuję za info, postaram się obejrzeć te lampki w castoramie przy najbliższej okazji!! pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 24.11.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Lucka, widzę, że złapałaś kamiennego bakcyla...Ja raczej zdecyduję się na szczotkowany blat, zastanawiam się tylko nad kominkiem ale też raczej szczotkowany... Jak zobaczyłam Twoje zdjęcie, po raz kolejny pożałowałam, że nie kupiłam polerowanego gresu :bash:I to samo mówią mi projektant i mój mąż a ja... pragnę, by zamilkli.Widzę też, że celujemy w podobne oświetlenie, dzięki dakula za namiar na castoramowe - czy ktoś widział je na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 24.11.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Ale fajny etap! Z oświetleniem nie pomogę, bo to nie moja bajka , ale kamień też lubię Planujesz go gdzieś jeszcze oprócz blatu kuchennego? Powiedzcie mi Dziewczyny, kiedy najlepiej podsypać działkę? Wymyśliliśmy sobie, że wyrównamy teren jeszcze w tym roku, zaraz po wyjściu dachowców. Ale wykonawca nam odradza. Twierdzi, że nagromadzi się jeszcze mnóstwo odpadów z elewacji itd. i że szkoda. Kierownik budowy z kolei ma teorię, że jak się po sobie regularnie sprząta, to nie ma tragedii. Jestem gotowa sama wybierać te skrawki styropianu 3 razy dziennie, tym bardziej, że jak najszybciej chcę zrobić pierwsze nasadzenia... Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 24.11.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Ale fajny etap! Z oświetleniem nie pomogę, bo to nie moja bajka , ale kamień też lubię Planujesz go gdzieś jeszcze oprócz blatu kuchennego? Powiedzcie mi Dziewczyny, kiedy najlepiej podsypać działkę? Wymyśliliśmy sobie, że wyrównamy teren jeszcze w tym roku, zaraz po wyjściu dachowców. Ale wykonawca nam odradza. Twierdzi, że nagromadzi się jeszcze mnóstwo odpadów z elewacji itd. i że szkoda. Kierownik budowy z kolei ma teorię, że jak się po sobie regularnie sprząta, to nie ma tragedii. Jestem gotowa sama wybierać te skrawki styropianu 3 razy dziennie, tym bardziej, że jak najszybciej chcę zrobić pierwsze nasadzenia... Co Wy na to? I wykonawca i kierbud mają rację. Ale to Twój dom i Twoja działka i Twoje roślinki - jedź już teraz! Czyzbys miała juz projekt ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 25.11.2012 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 lullaby, kamień jeszcze planujemy tylko na kawałeczku kominka (przy drzwiczkach, taki jakby parapecik) i też się zastanawiamy czy szczotkowany dobrze będzie wyglądał, ale jeśli już kupilibyśmy cały kawał kamienia wykorzystamy go też na obudowę kominka...Z półpolerowanym nie mielibyśmy chyba takich problemów, bo na kominku powinien się też dobrze prezentować Z działką to z tego co mogę powiedzieć, bardzo się brudzi przy elewacji i nie chodzi tutaj tylko o duże kawałki styropianu ile o te maleńkie grafitowe kuleczki, które najlepiej byłoby jakimś odkurzaczem sprzątać... Więc z punktu widzenia praktycznosci chyba lepiej zrobić to po elewacji, ale wtedy odkłada się nasadzenia i jest goła działka tak jak u nas. Z trzeciej strony najwiekszy brud jest wokolo budynku więc jeśli masz część do nasadzeń w innej części myślę że tam można spróbować już ponawozić, a potem uzupełnić dokoła budynku. Nam generalnie z działką chyba najgorzej idzie, po pierwsze nie mamy do końca sprecyzowanej koncepcji jak powinniśmy to robić (glina która powoduje istne bagna), po drugie jakoś tak zafiksowaliśmy się na budynku że działkę odstawiliśmy na drugi plan.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 25.11.2012 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Jak zobaczyłam Twoje zdjęcie, po raz kolejny pożałowałam, że nie kupiłam polerowanego gresu :bash:I to samo mówią mi projektant i mój mąż a ja... pragnę, by zamilkli. Widzę też, że celujemy w podobne oświetlenie, dzięki dakula za namiar na castoramowe - czy ktoś widział je na żywo? No widzisz Bami, a my żałujemy chyba że nie kupiliśmy szlifowanego Mąż wczoraj spędził pół dnia na leżąco polerując podłogę i przygotowując ją przed ostatnią wersją impregnatu. Dodatkowo, na impregnat wydaliśmy już 600zł (dobra cena od pana Marka, normalnie kosztowałoby to ok 800zł) i nie wiadomo czy wystarczą 3 warstwy.... Jak zostanie impregnatu, wykorzystamy go jeszcze do impregnacji granitu, bo też się nadaje i taki sam polecali nam w Interstone w Adamowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 25.11.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Śliczny polerowany gres:yes:,szczerze powiedziawszy to mój M i ja troszkę żałujemy,ze mamy szlifowany Lucka fajnego masz męża,mój M to by sie nie tknął i nie polerował podłogi. Śliczne będziesz miała ogrodzenie,bardzo podoba mi się Twoja cegła klinkierowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 25.11.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 No widzisz Bami, a my żałujemy chyba że nie kupiliśmy szlifowanego Mąż wczoraj spędził pół dnia na leżąco polerując podłogę i przygotowując ją przed ostatnią wersją impregnatu. Dodatkowo, na impregnat wydaliśmy już 600zł (dobra cena od pana Marka, normalnie kosztowałoby to ok 800zł) i nie wiadomo czy wystarczą 3 warstwy.... Jak zostanie impregnatu, wykorzystamy go jeszcze do impregnacji granitu, bo też się nadaje i taki sam polecali nam w Interstone w Adamowicach Lucka, a co to za impregnat? Jeżeli możesz zdradzić (może na priv) ile liczy sobie Twój pan "gresownik" za położenie m2 gresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 25.11.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Śliczny polerowany gres:yes:,szczerze powiedziawszy to mój M i ja troszkę żałujemy,ze mamy szlifowany Lucka fajnego masz męża,mój M to by sie nie tknął i nie polerował podłogi. Śliczne będziesz miała ogrodzenie,bardzo podoba mi się Twoja cegła klinkierowa Ja też już widzę swojego polerującego podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 25.11.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Dzięki Dziewczyny Prawdę mówiąc, myślałam, że będziecie mnie odwodzić od tego pomysłu Czuję potrzebę jak najszybszego odgrodzenia się drzewami od sąsiada (tzn. pewnie już na wiosnę), ale w tym roku przygotuję sobie teren, a co Projektu nie mam, ale też w ogóle nie znam się na ogrodnictwie, więc za jakieś pół roku zacznę ogarniać temat. Mój M też z tych sprzątających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 25.11.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) Przekażę mężowi Wasze słowa zachwytu Edytowane 31 Grudnia 2012 przez lucka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 25.11.2012 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 Lucka, widzę, że złapałaś kamiennego bakcyla... Ja raczej zdecyduję się na szczotkowany blat, zastanawiam się tylko nad kominkiem ale też raczej szczotkowany... Jak zobaczyłam Twoje zdjęcie, po raz kolejny pożałowałam, że nie kupiłam polerowanego gresu :bash:I to samo mówią mi projektant i mój mąż a ja... pragnę, by zamilkli. Widzę też, że celujemy w podobne oświetlenie, dzięki dakula za namiar na castoramowe - czy ktoś widział je na żywo? Ja widziałam i faktycznie przyszły z Niemiec. Zamawiałam więcej i był list przewozowy na kartonie. Dla nas ważne było aby nie było transformatorów, a i wygląd też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 26.11.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Ja widziałam i faktycznie przyszły z Niemiec. Zamawiałam więcej i był list przewozowy na kartonie. Dla nas ważne było aby nie było transformatorów, a i wygląd też jest ok. Dakula, dawno kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 26.11.2012 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Dakula, dzięki jeszcze raz za info Edytowane 31 Grudnia 2012 przez lucka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 26.11.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Kupowałam w sobotę . Tylko jak wiecej sztuk to trzeba zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts