Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Melduję,

że byłam. Pan Marek przysłał mi już ceny :-) spotykam, się z nim w środę, dzięki za kontakt ;-)

I jak Ci się podobało w Kaldeweiu? Przymierzałaś wanny :D ? Wybrałaś coś konkretnego?

A tak jeszcze off topic, mam przesłanie dla kobiet - jeśli chcecie kupić ubezpieczenie na życie, teraz jest najlepszy moment, bo od grudnia (najpóźniej 21. grudnia, w części firm 10. grudnia) wchodzi unijna dyrektywa w sprawie równości płci, w efekcie której kobietom znacznie (ok 30%, może nawet więcej) wzrosną stawki ubezpieczenia na życie (kobiety i mężczyźni będą musieli płacić po zmianach tyle samo). Ja jako posiadaczka kredytu hipotecznego i niestrudzona matka dwójki dzieci zamierzam się ubezpieczyć, więc jak któraś z Was tez ma taką potrzebę to zachęcam do zrobienia tego teraz :)

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lucka pomysł z landrynkami do pierników - suuuuper. genialny!!!!:lol2:

a ja jeszcze dorzuce pomysl slomki do robienia dziurki ;) przeczytalam ze tutaj amglad1 zawita wiec i ja szybko za nia :lol2:

Teraz moge sie przywitac i napisac oficjalnie, ze podgladam od dluzszego czasu Wasze zmagania i kibicuje Wam... bo pewnie jeszcze tego nie zrobilam:rolleyes:

I jak Ci się podobało w Kaldeweiu? Przymierzałaś wanny :D ? Wybrałaś coś konkretnego?

A tak jeszcze off topic, mam przesłanie dla kobiet - jeśli chcecie kupić ubezpieczenie na życie, teraz jest najlepszy moment, bo od grudnia (najpóźniej 21. grudnia, w części firm 10. grudnia) wchodzi unijna dyrektywa w sprawie równości płci, w efekcie której kobietom znacznie (ok 30%, może nawet więcej) wzrosną stawki ubezpieczenia na życie (kobiety i mężczyźni będą musieli płacić po zmianach tyle samo). Ja jako posiadaczka kredytu hipotecznego i niestrudzona matka dwójki dzieci zamierzam się ubezpieczyć, więc jak któraś z Was tez ma taką potrzebę to zachęcam do zrobienia tego teraz :)

W Kaldeweiu bardzo miła pani... też kazała mi do wanien włazić :-)

Ale po otrzymaniu wyceny od p. Marka u chłopców zdecyduję się raczej na wszystkie gadżety z VB Subway...

a ja jeszcze dorzuce pomysl slomki do robienia dziurki ;) przeczytalam ze tutaj amglad1 zawita wiec i ja szybko za nia :lol2:

Teraz moge sie przywitac i napisac oficjalnie, ze podgladam od dluzszego czasu Wasze zmagania i kibicuje Wam... bo pewnie jeszcze tego nie zrobilam:rolleyes:

Dzięki dziewczyny, powinien mój mąż Wasze peany przeczytać bo on uważa że ja gotować nie umiem (co zresztą bardzo od prawdy nie odbiega :D)

Mmelisa, witaj w moim dzienniku i zapraszam do czętszego odzywania się :) W kupie siła, forumowe opinie naprawdę są pomocne, ułatwiają i wyjaśniają wiele rzeczy :yes: zaraz biegnę do Ciebie podglądnąć domek :)

kominek pięękny...

jak wszystko pójdzie dobrze, za tydzień wstawię takie samo zdjęcie :-)

Bo to za wkład? No i czy zdradzisz, kto Ci robił kominek?

hej Basia

wkład to BEF OPTIM V6 CL:

http://www.befpolska.com/pl/katalog-produktow/wklady-kominkowe/optim/optim-v-6-cl

miał być v8 (większy model), ale mamy tutaj wpadkę projektową (trochę o tym pisałam) i jest ten mniejszy. Wydaje się jednak że jak się rozpali to ciepełko fajnie idzie, więc może nam wystarczy

Zamawiałam kominek z montażem w kati kominki:

http://www.katikominki.pl/kominki/

Mają siedzibę w Markach, ale wkładu i tak nie widziałam na żywo, tylko wynalazłam na forum muratora :) (Basia z krakowskiej przebudowy go ma, wydaje mi się że też Saly z dziennika z Werony MG Projekt).

Kati kominki chyba OK, tyle że my tyle przygód z tym kominkiem mieliśmy że nie umiem się zdecydować - najpierw za małe miejsce na montaż wkładu, potem się potłukła szyba w transporcie, ale wreszcie jest :)

To czekam na Twoje zdjęcie :D

Dzięki Lucka,

ja pewnie jak zwykle zapłacę gapowe, nie miałam pojęcia o istnieniu wkładów BefHome, i mam Spartherm, bardzo mi zależało na wyglądzie :bash:... Miałam porównanie z naroznym Hajdukiem u moich sąsiadów.... Bardzo fajny ten bef, masz świetny kominek. Czym będzie obłożony?

Dzięki Lucka,

ja pewnie jak zwykle zapłacę gapowe, nie miałam pojęcia o istnieniu wkładów BefHome, i mam Spartherm, bardzo mi zależało na wyglądzie :bash:... Miałam porównanie z naroznym Hajdukiem u moich sąsiadów.... Bardzo fajny ten bef, masz świetny kominek. Czym będzie obłożony?

Jak to czym, cegłami oczywiście :D

Dojdzie też granitowy blacik, bo mam nadzieję że zostanie nam granit z kuchni

Jutro prawdopodobnie przyjeżdza ekipa do ceglanych płytek i do półeczki na drewno

Spartherm chyba też są dobre, tylko z tego co piszesz wnioskuję że drogie?

Luckuś, jak tam Twoje oświetlenie? Znalazłaś coś/kogoś? Ja na razie rozkminiam drzwi wewnętrzne, znalazłam kilka fajnych propozycji. Na Bartyckiej niestety jest dramat, wszystko to samo, obojętnie, gdzie wejdziesz :-( trzeba bardzo poszukać ;-)

bardzo dziękuje za Marka, raczej nawiążemy współpracę :wiggle:

Hej Bami,

oświetlenie w polu....

Napisałam maila do Marka czy nie może mi kogoś polecić, napisałam też do sklepu oswietleniewnetrz.pl (mają odbiór osobisty na Tarchominie) że zamierzam złożyć zamówienie nawet na dwa domy i zapytałam jaki mi dadzą rabat ale się nie odezwali....

Jeszcze spróbuję się dowiedzieć w pobliskiej hurtowni (http://www.grodno.pl) czy mogłabym u nich zamówić Aquaform, Chors, itp (mam tam rabat naszego elektryka). No i ten Land muszę obczaić (koleżanka u nich kupowała i wszystkie lampy jej potem zamontowali w cenie).

Drzwi jeszcze zupełnie nie szukam, jakoś myślę że jest to kwestia przyszłości...rozkminiaj temat, rozkminiaj to potem skorzystam :)

A tego Morica oglądałaś?

Marek jest naprawdę OK, nie miałam z nim żadnych problemów z kontaktem, tyle tylko że trochę czekaliśmy na niektóre elementy bo nie było ich dostępnych i musiał je sprowadzać skądś tam...ale ja wcześniej wszystko zamówiłam więc mi się nie spieszyło...

Hej Bami,

oświetlenie w polu....

Napisałam maila do Marka czy nie może mi kogoś polecić, napisałam też do sklepu oswietleniewnetrz.pl (mają odbiór osobisty na Tarchominie) że zamierzam złożyć zamówienie nawet na dwa domy i zapytałam jaki mi dadzą rabat ale się nie odezwali....

Jeszcze spróbuję się dowiedzieć w pobliskiej hurtowni (www.grodno.pl) czy mogłabym u nich zamówić Aquaform, Chors, itp (mam tam rabat naszego elektryka). No i ten Land muszę obczaić (koleżanka u nich kupowała i wszystkie lampy jej potem zamontowali w cenie).

Drzwi jeszcze zupełnie nie szukam, jakoś myślę że jest to kwestia przyszłości...rozkminiaj temat, rozkminiaj to potem skorzystam :)

A tego Morica oglądałaś?

Marek jest naprawdę OK, nie miałam z nim żadnych problemów z kontaktem, tyle tylko że trochę czekaliśmy na niektóre elementy bo nie było ich dostępnych i musiał je sprowadzać skądś tam...ale ja wcześniej wszystko zamówiłam więc mi się nie spieszyło...

To może ja postaram się obczaić Land - mam blisko.

Morica nie widziałam... zwątpiłam w drzwi po wizycie w kilku punktach na Bartyckiej. Nic mi się nie podobało. Ale kto szuka, ten znajduje :-) jak dobrze mi pójdzie z upustami, to zapewne zdecyduję się na Barausse.

A wybierałaś już farby?

Mi Janek z kolorów kazał wybierać Magnat albo Para, jasne jak to ujął "od Duluxa wzwyż" - cokolwiek to znaczy. Para rzeczywiście ma niezłe opinie.

A co z AGD? ja chętnie skorzystałabym z usług doradcy :-)

Lucka, może niebawem wrzucę jakieś wizki ;)

Zazdroszczę Wam tego etapu. Wyborów oświetlenia, wanien, gresów, baterii, sprzętu AGD. U mnie niby wszystko wychodzi przy projektowaniu, ale pragnę już kupować, zamawiać, dotykać, sprzątać... :)

och! Myślałam tak samo!!! Przy wykończeniu trzeba mieć baaaardzo dużo czasu... A ja go nie mam :(