Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Bami,

chyba mnie wyczułaś, bo zaczęłam rozpracowywać farby :)

Musimy w styczniu wybrać farbę do kuchni i tym samym do salonu, więc zaczęłam poszukiwania sklepów z farbami w okolicy :)

Nastawiamy się na firmę Sigma, bo mamy o nich bardzo dobre opinie, ale myślę też o Para

Edytowane przez lucka6

Lucko, farby u mnie będą Magnat lub Para. O Sigma nie słyszałam... Muszę poszperać.

Co do biurka, to niestety mam ten sam dylemat, bardzo podobają mi sie biurka moll. Cena zdecydowanie mniej. U Starszego pokój będzie biało granatowo czerwony (granat w wersji jeans). Maluch odziedziczy po nim obecne mebelki: Meblik z czerwoną wyścigówką.

Ja u Malucha moze zrobię jakieś naklejki, ale tylko naklejki, bo, jak widzisz, mali chłopcy często zmieniają upodobania ;-)

Lucko, farby u mnie będą Magnat lub Para. O Sigma nie słyszałam... Muszę poszperać.

Co do biurka, to niestety mam ten sam dylemat, bardzo podobają mi sie biurka moll. Cena zdecydowanie mniej. U Starszego pokój będzie biało granatowo czerwony (granat w wersji jeans). Maluch odziedziczy po nim obecne mebelki: Meblik z czerwoną wyścigówką.

Ja u Malucha moze zrobię jakieś naklejki, ale tylko naklejki, bo, jak widzisz, mali chłopcy często zmieniają upodobania ;-)

Bami, mi też podobają się biurka Moll, od nich zaczynałam :)

Stąd Kettler, który wydaje mi się bliźniaczą kopią Molla, ale jest jakieś 500zł tańszy (i tak drogi niestety :( )

Ok:-)

dopiero teraz skojarzylam z tymi rowerkami

A dlaczego akurat farby Sigma?

farby Sigma polecał nam nasz glazurnik, który też będzie prawdopodobnie malował u nas w domu, bardzo je chwalił. Tak samo chwaliło kilku innych wykonawców z którymi się spotykaliśmy na rozmowach na temat wykończenia oraz znajomi. Natomiast kilka ekip kiepsko się wypowiadało na temat Benjamina Moora, że ciężko się tym maluje i że strasznie drogie. Nie wiem, może nie umieli nimi malować...z drugiej strony wydaje mi się że lepiej wziąć materiał z którym wykonawcy lepiej się pracuje niż inny (lepszy) materiał którego on nie umie "obsłużyć" bo to może dać efekt gorszy..My generalnie staramy się tak robić i na razie taka taktyka się całkiem sprawdza :)

Lucko

gdzie w Wawie można kupić te farby Sigma? Czy orientujesz się, jak to półka cenowa? Bo z tego, co poczytałam, to raczej wyższa...

Bami,

my zamierzamy się wybrać na Toruńską - tuż przy basenie Polonez (nie wiem czy się orientujesz gdzie to jest):

http://www.cylex.pl/firmy/dekoral--centrum-dekoracyjne-10474188.html

nie mam pojęcia jaka to cena, na razie kierowaliśmy się tylko opiniami wykonawców, ale mam nadzieję że nas nie zabije znow :(

Tutaj na stronie Sigmy możesz sobie znaleźć coś najbliższego Tobie (w sumie nie wiem która część Warszawy, bo coś kojarzę zachodnią?)

http://www.sigmacoatings.com.pl/sigma/dystrybutorzy,warszawa.xml

Dzięki Lucuś za linka, jak wchodzilam na ich stronę, nie działała mapa dystrybutorów :o, stąd moje pytanie.

oczywiscie, jak wszystko, można dostać na Bartyckiej (mam blisko :) ), chociaż juz mam tej Bartyckiej tak dość, ze prawie dostaję torsji, jak tam jadę

A ja Ci chyba trochę zazdroszczę możliwości jeżdżenia tam, bo my właściwie wszystko wybieramy w necie, na żywo tylko potwierdzamy wybór i potem kupujemy...z tym że nam głównie weekendy zostają, a jak chcemy sobie pojeździć to urlop bierzemy ;)

Mmm... To ja mam jeszcze inaczej. W weekendy nie jeździmy, bo nie mamy z kim zostawić dwulatka, a zabieranie go nie wchodzi w grę...

jak chcę coś obejrzeć to po pracy (na szczęście pracuje do 13-14) zamiast na budowę jadę na godzinkę na Bartycką (wiadomo, co można załatwić w godzinę) pózniej po starszego do szkoły i do domu na 15.30, bo do tej godziny jest niania malucha.

Raz lub dwa razy w miesiącu JA biorę dzień wolnego, jak mi się nagromadzi spraw do załatwienia na wczoraj

Edytowane przez bami

Raz lub dwa razy w miesiącu JA biorę dzień wolnego, jak mi się nagromadzi spraw do załatwienia na wczoraj

Dlatego Cię podziwiam, bo u nas "operacyjne" zadania wykonuje głównie mąż, on bardziej pilnuje wykonawców i załatwia wszystkie "grubsze" rzeczy. Zupełnie sobie nie wyobrażam, żebym miała z tym sama zostać, ja skupiłam się na wyborach internetowych elementów wyposażenia i zajmuję się kontaktami w sprawach mniejszych jak kuchnia, dostawy płytek, parapetów, schody, tip ;)

Ale wszystkie wiemy że Ty DZIELNA kobieta jesteś :)

ale ja juz nie chcę być dzielna!!!!!

chcę leżeć i pachnieć ;)

Ja też, Bami, ja też...ale jeszcze trochę...damy radę, kto jak nie my???? :))

Zakupy z 4 i 6 latkami też nie należą do przyjemności i zwykle po takiej przygodzie przydałoby się coś wziąć na uspokojenie, ale trzeba jak to mówisz spiąć pośladki i działać :D

Sciskam mocno :hug: