Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Lucuś, ja na Twoim miejscu spróbowałabym z dębem. Jesień sam w sobie jest dość urozmaicony i zobowiązujący. Ładnie wygląda w prawie pustym pomieszczeniu, wymaga jednolitych w kolorze sprzętów. Teraz mam taki w mieszkaniu. Najładniej wyglądał, gdy było jeszcze nieumeblowane.... Ja idę w dąb :-) wybrałam deskę warstwową Nela-floor

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lucuś, ja na Twoim miejscu spróbowałabym z dębem. Jesień sam w sobie jest dość urozmaicony i zobowiązujący. Ładnie wygląda w prawie pustym pomieszczeniu, wymaga jednolitych w kolorze sprzętów. Teraz mam taki w mieszkaniu. Najładniej wyglądał, gdy było jeszcze nieumeblowane.... Ja idę w dąb :-) wybrałam deskę warstwową Nela-floor

Dzięki dziewczyny za opinie...coraz bardziej myślę o tym dębie....tylko trzeba jeszcze zgrać całą resztę na dole, w szczególności okno w jadalni i półkę w cegłach na korytarzu...Poprosiłam architektów o pomoc, może mi też coś sensownego podpowiedzą bo szczerze przyznam że mnie to ogłupiło..

Hej Luca , u mnie też montaż za kilka dni ,ale potem i tak czekam na blat,ja mam kuzynkę w USa,ale zwykle sama kupuję na jej adres i ona mi przesyła.Byłam na amazonie tam jest do cholery 3 razy taniej,ale trochę boję się ,bo co jak się zepsuje.No i z tym napięciem,może jest po prostu przejściówka,tak jak do angielskich wtyczek coś takiego ,nie wiem.Kiedyś już do niej w tej sprawie pisałam ,ale ona mi o tym napięciu napisała .

Jak chcesz męża przekonać to mu powiedz:

nie ma smrodu

mało śmieci

jest to dlatego bardziej higieniczne,a poza tym straszna wygoda dla Ciebie.A masz wybrany zlew ,ja myślałam,że nie będę się wygłupia ze zlewem i wezmę jakiś tam do 1000 tys,ale zakochałąm się w Blanco subline 700 u level.

Hej Basia,

właśnie boję się też co by się stało jak się zepsuje...ale 1000zł taniej do mnie naprawdę przemawia :)

Najwyżej będę naprawiać tutaj na swój koszt, oni piszą że te młynki są bezawaryjne, mam nadzieję że tak będzie...

Napięcie - na pewno wybiorę taki który jest na 220V, można je znaleźć na ebay (na amazonie mi się nie udało).

Mąż mam nadzieję powoli się przekonuje, o młynku marzę już od pierwszej kuchni czyli od 8 lat ;)

Zlew wybrałam podwieszany Franke Kubus grafitowy, mam teraz Franke stalowy i naprawdę jest OK:

http://www.frankekitchensinks.co.uk/images/4/kbg11050_1.jpg

Tyle tylko że młynek chciałabym podwiesić pod mniejszą komorą żeby bez przeszkód móc korzystać z dużej

pozdrawiam serdecznie!!

Basia74,

widziałam że u Demona pytałaś o baterię. Wybrałam Franke Lounge pull out, ale nie widziałam jej na żywo, mam nadzieję że będzie OK, jak nie to będę się zastanawiać co mam zrobić ;)

http://image.ceneo.pl/data/products/15465766/f-franke-lounge-115-017-7-706.jpg

a demon co wybrała? ja myślałam o franke sentinel.

a demon co wybrała? ja myślałam o franke sentinel.

Basiu, demonowa to Dornbracht :-)

czekam na Wasze kuchnie :-)

trochę się napaliłam na ten młynek... Lucuś zdradzisz na priv cenę swojego?

No i czekam na relację ze spotkania z panem Jerzym. Ja do kuchni wybrałam te czarne szczotkowane: 4 podwójne i reszta pojedynczych :-) są piękne!!!

Basiu, demonowa to Dornbracht :-)

czekam na Wasze kuchnie :-)

trochę się napaliłam na ten młynek... Lucuś zdradzisz na priv cenę swojego?

No i czekam na relację ze spotkania z panem Jerzym. Ja do kuchni wybrałam te czarne szczotkowane: 4 podwójne i reszta pojedynczych :-) są piękne!!!

Hej, zaraz napiszę maila o młynku :)

Ja też po spotkaniu z panem Jerzym, zresztą dzwoniłaś do niego jak był u nas ale nie zdążył odebrać :D

My wybraliśmy do okna jadalnianego takie malutkie szczotkowane (po niecałe 100zł za całość), a do kuchni chyba duże pojedyncze też ze stali szczotkowanej ale firmy Orlicki cos tam..Bardzo ładnie wyglądają :yes: A czarnych nie widziałam bo je zabrałaś :p

Oprawy naprawdę są fajne, jeszcze przeszliśmy po całym budynku dopasować oświetlenie do reszty, zajęło nam to ponad 2 godziny. I nawet lampę Willy pan Jerzy mi załatwi :) Chyba znalazłyśmy w końcu fajny kontakt :yes:

Edytowane przez lucka6

Luka doczytałam u ciebie o blacie granitowym i pogrubieniu ,go ze wstawką paska srebrnego.Takie coś ma Monia ,któ®a u mnie w komentarzach bywa w avatarze ma kota,powiem szczerze,że ja bym wolała doklejkę ,a Monia też mówi,że dała się namówić i żałuje,możesz ją spytać czy to jest to samo i możesz o fotkę poprosić.

A powiedz mi czy masz wybraną do salonu sofę ,chyba muszę o tym myśleć skoro chcę zamieszkać za niedługo

Basia, dzięki za info!! Według nas wyglądało to nieźle ale ja też intuicyjnie czuję że chyba lepiej zrobić doklejkę. Mam nową wycenę blatu i między pogrubieniem z doklejką a pogrubieniem z listwą jest tylko 500zł (u innych ok 2500), więc zdecyduję się najprawdopodobniej na doklejkę. Nie jestem tylko do końca pewna który kamień wziąć - mam do wyboru Jet Black skóra lub Nero Zimbabwe w satynie...Wydaje mi się że Nero Zimbabwe jest gładszy, więc powinien być lepszy w utrzymaniu, mam jeszcze chwilkę żeby o tym pomyśleć..

Co do sofy, to nie pomogę bo bierzemy na razie naszego Klera B07 z mieszkania....Jak się odbijemy od dna może go wymienimy na coś innego, ale szybko to nie nastąpi ;)

Kolega z pracy polecał mi ostatnio sofy Modalto, on kupił sobie filcową i jest bardzo zadowolony, może sobie pooglądaj?

Hej, zaraz napiszę maila o młynku :)

Ja też po spotkaniu z panem Jerzym, zresztą dzwoniłaś do niego jak był u nas ale nie zdążył odebrać :D

My wybraliśmy do okna jadalnianego takie malutkie szczotkowane (po niecałe 100zł za całość), a do kuchni chyba duże pojedyncze też ze stali szczotkowanej ale firmy Orlicki cos tam..Bardzo ładnie wyglądają :yes: A czarnych nie widziałam bo je zabrałaś :p.

Luckuś, wszystkie oprawy (oprócz takiej malutkiej aluminiowej ich produkcji) oddałam w poniedziałek, bo wiedxiałam, że we wtorek się spotykacie...jezeli tak Ci powiedział, to łże, bo SAMA osobiście przywiozlam je do biura...

Bami, to może coś pomieszałam :)

Może faktycznie mówił o tej malutkiej aluminiowej, my wzięliśmy też taką malutką ale wypełnioną pośrodku jakby (tzn bez przestrzeni pustej w ramce, nie wiem czy dobrze się wyraziłam). Ale i tak woleliśmy aluminium szczotkowane (czy tam stal szczotkowaną, wsio rawno) :D

I dostałam 5000 katalogów do przejrzenia, oddaliśmy dzieci dziadkom więc będę miała pracowity weekend :)

Luckuś, wszystkie oprawy (oprócz takiej malutkiej aluminiowej ich produkcji) oddałam w poniedziałek, bo wiedxiałam, że we wtorek się spotykacie...jezeli tak Ci powiedział, to łże, bo SAMA osobiście przywiozlam je do biura...

Hej girls o czym Wy rozmawiacie? Jakie oprawy? Jaki Jerzy?

No to dziewczyny zapodajcie zdjęcia tych opraw,bo ja muszę kupować.

O kanapach Modalto słyszałam od forumowej Agnieszki,któ®a mi kuchnię wizualizowała,ale nie wiem gdzie je można zobaczyć.Monia natomiast poleciła Etap sofy,ale nie sprawdzałam ich jeszcze.

Co do blatu to rób z doklejką,proste jest ładniejsze i nigdy się nie znudzi.Ja blat planuję czarny satynowany,własnie chyba ten nero zimbabwe,mnie się podoba ta struktura,mam parapet u chłopców w łazience i jest piękny.Jedynie mąż mówi,że go nie widać jak pomalowałam ściany na czarno.

A co to za lampa Willy?

Beata napisałam maila żeby wyznaczyli datę montażu-znaczy się,że już niedługo :)może w przyszłym tygodniu -pod koniec

Edytowane przez Barbara74