lucka6 30.01.2013 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 No to dziewczyny zapodajcie zdjęcia tych opraw,bo ja muszę kupować. O kanapach Modalto słyszałam od forumowej Agnieszki,któ®a mi kuchnię wizualizowała,ale nie wiem gdzie je można zobaczyć.Monia natomiast poleciła Etap sofy,ale nie sprawdzałam ich jeszcze. Co do blatu to rób z doklejką,proste jest ładniejsze i nigdy się nie znudzi.Ja blat planuję czarny satynowany,własnie chyba ten nero zimbabwe,mnie się podoba ta struktura,mam parapet u chłopców w łazience i jest piękny.Jedynie mąż mówi,że go nie widać jak pomalowałam ściany na czarno. A co to za lampa Willy? Beata napisałam maila żeby wyznaczyli datę montażu-znaczy się,że już niedługo :)może w przyszłym tygodniu -pod koniec Basia, ja będę brała takie duże podwóje i pojedyncze (aluminium szczotkowane) - firma Orlicki Design, model Cardo II: http://www.mojelampy.com/up_files/6204_CARDOII_b.jpg Cenowo chyba bardzo przystępne, a ładnie wykonane Do okna jadalnianego wezmę takie 2 małe Veneziny: http://images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/6529/venezina-r1007h.jpg czekam jeszcze na ostateczną wycenę, mam dostać w tym tygodniu Lampę Willy pokazywałam w swoim dzienniku, bardzo prosta, szklana, 60cm średnicy, 3 żarówki...Potrzebuję takiego potwora nad moją antresolę, kupiłabym nawet 100cm średnicy ale w portfelu jakieś dziwne pustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 30.01.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Lucuś była szybsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 31.01.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Lucuś była szybsza... Dziewczyny czyli ze ten Pan Jerzy ma w ofercie takie lampy tak? I jeszcze atrakcyjne cenowo? A to moge prosic do niego telefon? On ma jakas firme czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 31.01.2013 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Dziewczyny czyli ze ten Pan Jerzy ma w ofercie takie lampy tak? I jeszcze atrakcyjne cenowo? A to moge prosic do niego telefon? On ma jakas firme czy jak? Beata, firma nazywa się keren, ja ich znalazłam wchodząc na stronę Veneziny (http://www.venezina.pl), napiszę Ci na priv kontakt do niego. Jak zamówimy całym stadem to może można walczyć o jeszcze lepsze warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.01.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Lucka a jakie tam dajesz żarówki? ledowe ? bo to są duże halogeny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 31.01.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Lucka a jakie tam dajesz żarówki? ledowe ? bo to są duże halogeny Bami, ratunku!! Basia74, nie wiem jakie żarowki, z tego co mówił pan Jerzy do tych dużych mogą być zarówki od 35W do 70W, my prawdopodobnie dalibyśmy 50W bo powinno w zupełności wystarczy...ale ja szczerze mówiąc jeszcze nie do końca czaję bazę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 31.01.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Lucka, niektóre firmy, które oferują oprawy i lampy przeliczają również natężenie światła potrzebne do oświetlenia konkretnej powierzchni, tym samym dobierając właściwe oprawy we właściwej liczbie i rozmiarze. Zapytaj swojego Pana czy mógłby Wam w tym pomóc, żeby potem nie okazało się, że masz np. za ciemno w kuchni... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 31.01.2013 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2013 Lucka, niektóre firmy, które oferują oprawy i lampy przeliczają również natężenie światła potrzebne do oświetlenia konkretnej powierzchni, tym samym dobierając właściwe oprawy we właściwej liczbie i rozmiarze. Zapytaj swojego Pana czy mógłby Wam w tym pomóc, żeby potem nie okazało się, że masz np. za ciemno w kuchni... Pozdrawiam Masz rację lullaby, pan Jerzy powiedział że nam dobierze, zresztą mówił jakie tam żarówki trzeba dać (bo był na budowie), ale jakoś nie pamiętam, uznałam że on i mąż lepiej się na tym znają Mój problem chyba będzie polegał raczej na tym że przy tych dużych oprawach może być za jasno w kuchni, bo mam jakoś dużo tych punktów, dodatkowo 2 lampy nad wyspę i reflektorek nad blat, więc o to się nie martwię Gorzej z tą podłogą na dole i drewnem na schodach bo nie wiem co robić Poprosimy o wizualizację z jasnym drewnem tylko musimy sprecyzować do końca co chcemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 02.02.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Lucko, ja z katalogami od p. Jerzego nie dałam rady... ale widzę, że Ty jesteś pilna Odnośnie schodów i podłóg: schody masz już obłożone, prawda? - czy znowu mi się coś pomieszało? Ja bym nie mieszała gatunków drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demon D. 02.02.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Oddaje swój głos za nie mieszaniem gatunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 02.02.2013 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Dziewczyny, właśnie nie mam jeszcze nic obłożonego...mam jedynie okna złoty dąb i parapety w takim kolorze (na schodach mam tylko konstrukcję, to co widać to tymczasowe deski żeby móc ich używać). Ciemniejsza będzie też kuchnia (merbau), ale to wydaje mi się że można potraktować jak inną strefę. Jeśli położylibyśmy dąb na dole, położymy też dąb na schodach i na górze, wydaje mi się że byłoby to spójne. Być może zrezygnowalibyśmy wtedy płyt HPL jako uzupełnienie podłogi na ścianie...Największy problem miałabym tylko z obłożeniem okna jadalnianego (albo ciemny jak okna i kuchnia, albo dębowy jak podłoga) i szafką na korytarzu w ceglanej ściance (znów - albo strefa kuchenna albo salonowa). Pożyczyliśmy dzisiaj próbki drewna i porobiłam zdjęcia jak wyglądają poszczególne rodzaje w naszym salonie, wrzucę niedługo, zobaczcie proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.02.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 ja bym nie mieszała drewna ,zresztą u mnie wszędzie ten sam własnie dąb,z oknami dałam dupy,już po zamówieniu wiedziałam ,że to nie mój kolor,Luca nie za bardzo wiem o co chodzi z tą kuchnią i tym drewnem,więc czekam na fotki A młynek,Pestka jeszcze polecała młynek General Electric,w Polsce dostępny tylko jeden model GFC 501 ,u mnie w komentarzach link do opisu o nim.Znalazłam go w cenie z przyciskiem pneumatycznym za około 1 tys.niestety opini nie mogę znaleźć.Ty jaki blat w kuchni planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 03.02.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ale jak piszecie żeby nie mieszać to znaczy co? Dać wszędzie ciemne czy wszędzie dąb? Bo z oknami nic już nie zrobię...Kuchnia będzie ciemniejsza, merbau... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 03.02.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Cześć Lucka,Myślę, że nie unikniesz mieszania kolorów drewna. Nawet jeśli wybierzesz bursztynowy jesion, to czy jego kolor jest identyczny z kolorem merabu w kuchni i kolorem okien? W zasadzie to podłoga rządzi i wszystkie pozostałe kolory drewna powinny być dobierane do niej, nie znaczy to, że mają byc identyczne. Może być jasna podłoga i ciemniejsze meble, drzwi. Mnie najmniej podoba się jesion bursztynowy, bo to jest mocny kolor i trudno będzie dobrać do niego pasujący kolor drewna mebli i okłdadzin. Podoba mi się nauralny dąb i dąb bielony, ale sprawdziłabym jak one zgrają się z kolorem szafek kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 03.02.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Cześć Lucka, Myślę, że nie unikniesz mieszania kolorów drewna. Nawet jeśli wybierzesz bursztynowy jesion, to czy jego kolor jest identyczny z kolorem merabu w kuchni i kolorem okien? W zasadzie to podłoga rządzi i wszystkie pozostałe kolory drewna powinny być dobierane do niej, nie znaczy to, że mają byc identyczne. Może być jasna podłoga i ciemniejsze meble, drzwi. Mnie najmniej podoba się jesion bursztynowy, bo to jest mocny kolor i trudno będzie dobrać do niego pasujący kolor drewna mebli i okłdadzin. Podoba mi się nauralny dąb i dąb bielony, ale sprawdziłabym jak one zgrają się z kolorem szafek kuchennych. Dzięki Jana, wreszcie jakiś konkretny głos w sprawie Wiadomo że lepiej nie mieszać, wszystko ze sobą zgrać, ale tak się chyba nie da... Kuchnia musiała być z forniru, bo taka do nas pasuje, jakoś do innej jeszcze nie dojrzałam Jana, a jakie drewno dałabyś w oknie w jadalni i w półce na korytarzu? Dąb czy taki jak okno? i jeszcze półkę na korytarzu? Za zwykłym dębem przemawia to będzie jeszcze pasował do jętek nad salonem i okien na antresoli, to takie niby szczegóły ale zawsze argument za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 03.02.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Lucka, jeśli dasz dębową podłogę, to półkę w oknie i na korytarzu dałabym w kolorze okien. Znalazłam zdjęcie z łączeniem kolorów drewna. Najlepiej będzie jak porównasz jeszcze próbkę podłogi z fornirem merabu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 03.02.2013 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Moim zdaniem najlepszym wyborem byłby jesion. Najbardziej pasuje do gresu, okien i ich parapetów oraz planowanej kuchni. Schody i zabudowę w cegle zrobiłabym wtedy również ciemną. Z płyt ściennych HPL, czy jak im tam, zrezygnowałabym w ogóle. Nie kumam jedynie, o co chodzi z oknem w jadalni. Nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inne niż pozostałe Stół i krzesła w jadalni to rzeczy ruchome. Można je dobrać później. Nie sugerowałabym się nimi przy wyborze docelowej podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.02.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Lucuś, ja bym spróbowała z jasnym dębem, bo wydaje mi się, że merbau z jesionem się"pogryzą". Wtedy będziesz miała otwartą drogę do ewentualnego położenia tego samego merbau w salonie na ścianie (lub "wjechanie" na ścianę z dębem z podłogi). Wnęka okienna w kuchni - do decyzji, czy lepiej będzie merbau z kuchni czy dąb z podłogi. A ja znowu nie kumam, o co chodzi z półką w korytarzu... Nie widzę jej...Lucuś musisz znowu wstawić foty Edytowane 3 Lutego 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 03.02.2013 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Dziękuję bardzo za wszystkie głosy, zdecydowaliśmy że bierzemy jesion a schody robimy ciemne Musimy szybko zamówić żeby się znowu nie rozmyślić, w dzienniku wrzuciłam jeszcze dodatkowe fotki jak jesion łączy się z frontem z kuchni, według nas wygląda to bardzo dobrze...Jesion też wygląda lepiej na schodach, tym bardziej że będzie tuż przy drzwiach które planujemy ciemne w kolorze okien.. Najwyżej będziemy przeklinać ciemne drewno jak się będzie kurzyć ale do nas ono chyba bardziej pasuje.... A z półką i oknem już tłumaczę Okno w jadalni (nota bene moje ulubione ) ma mieć taką ławeczkę do siedzenia, a boki ma mieć wykończone fornirem - tutaj się zastanawiałam jaki powinien być jego kolor jeśli podłoga byłaby dębowa - czy taki jak okno i parapety czy taki jak podłoga Natomiast półka w korytarzu to półka w ściance z cegieł : Mam nadzieję że teraz wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.02.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Lucuś, bardzo masz to fajnie zaprojektowane Nie podejmuję się doradzania bo nie widzę drewna Na pewno świetnie to zgracie To kiedy kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts