Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bardzo dziękujemy wszystkim za miłe słowa :)

Młynek zamówiłam :D Przyjedzie do mnie z USA, mam nadzieję że nie zejdzie mu dłużej niż miesiąc. Gościa z Anglii sobie odpuściłam, po dwukrotnej nieudanej próbie kontaktu...

No i mamy mały zgrzyt na linii sklep z parkietami - my, chyba musimy szukać jeszcze jakiegoś innego dostawcy...

lucka,

bomba!!!! wszystko śliczne, dopracowjesz szczegóły jak profesjonalista!!!! jestem pod wrażeniem, jest prześlicznie u Ciebie:wave::wave::wave:

mam pytanko, czy ta dziura przed drzwiami to grzejniki kanałowe?

Hej Amglad, bardzo dziękuję za miłe słowa!!

Dopracowywać szczegóły to ja mogę, gorzej z wymyślaniem i całą koncepcją...;/

Ale wiecie, przy kuchni kolejny raz doceniłam znaczenie wizualizacji - ona wygląda dokładnie tak jak na projekcie, to naprawdę dużo ułatwi :0

Dziura pod oknem tarasowym - ta długa to grzejnik kanałowy.

Mamy jeszcze dziurę w podłodze, to z kolei gniazdko podłogowe, też wczoraj zakupiony :)

IMG_0681.JPG

Kontakt taki, najdelikatniejszy jaki udało nam się znaleźć:

IMG_0685.JPG

Lucka no to teraz przeprowadzka szybko,ale dlaczego piszesz,że dopiero w maju??????

Gdzie masz zlew?na wyspie?,czy planjesz przedłużyć blat ,aby było wygodnie siedzieć?z czego dajesz blat i jakiego koloru.

Nad takim układem jak Ty masz zastanawiałam się ale,Ty masz chyba troszeczkę szerszą kuchnię,ja uwielbiam wyspy w kuchni.

Możesz być z siebie dumna ,kuchnia piękna,brawo,oj zazdroszczę ci tej wyspy :)

Wiesz jak dziewczyny u mnie nazywały ten kąt za wysoką zabudową przy spiżarni ( bo ja też tam mam spiżarnię) kącik karny.Narazie nie daję tam drzwi -będą.

Lucka no to teraz przeprowadzka szybko,ale dlaczego piszesz,że dopiero w maju??????

Gdzie masz zlew?na wyspie?,czy planjesz przedłużyć blat ,aby było wygodnie siedzieć?z czego dajesz blat i jakiego koloru.

Nad takim układem jak Ty masz zastanawiałam się ale,Ty masz chyba troszeczkę szerszą kuchnię,ja uwielbiam wyspy w kuchni.

Możesz być z siebie dumna ,kuchnia piękna,brawo,oj zazdroszczę ci tej wyspy :)

Wiesz jak dziewczyny u mnie nazywały ten kąt za wysoką zabudową przy spiżarni ( bo ja też tam mam spiżarnię) kącik karny.Narazie nie daję tam drzwi -będą.

Kącik karny, niezłe :D

U nas jest tam bardzo ciemno i szczelnie, ale planujemy dać taki wywietrznik przechodzący przez mur, nawet go kupilismy ale jeszcze nie zamontowaliśmy

Zlew mam na wyspie, 1,5 komory, z ociekaczem, podwieszany pod blatem i dlatego go jeszcze nie ma. Pod zlewem młynek, ale to już wiesz ;) wykonawca kuchni ma wymyślić jak dodatkowo wzmocnić szafkę żeby zlew się nie odkleił przez młynek.

Blat będzie z granitu, najbardziej nam się podoba Nero Zimbabwe w satynie, jest wtedy taki grafitowy, a my chcieliśmy grafitowy.

Blat ma wystawać poza wyspę - w stronę salonu, miało być 55 cm chyba,ale uda się zrobić 75cm, będzie wygodniej, bo noga pod blatem (dodatkowe wzmocnienie) schowa się w głębi. Ma to być nasz codzienny stół że tak powiem :)

Wyspa była warunkiem przy projektowaniu domu, specjalnie poszerzaliśmy pomieszczenie żeby udało się ją zmieścić :D

Lucka, kuchnia zapowiada się ekstra. Wiesz, aż Ci troszkę zazdroszczę, bo pamiętam, że największą radość w domku sprawiła mi właśnie świeżo zainstalowana kuchnia.

No, jak jest kuchnia - to do finału już coraz bliżej. :) Kolor frontów super zgrał się z podłogą. Naprawdę dobrze, że wybraliście jesion. Ja chyba bardziej lubię jasne podłogi, ale u Was ta będzie wyglądać rewelacyjnie.

Lullaby poruszyła temat malowania, chyba domyślam się czego. :)

Lucy, gratuluję kuchni! U Ciebie można już mieszkać, a Ty piszesz o jakimś maju :)

Miałam co prawda o tym nie wspominać... ;) ale coś się teraz bardzo prosi o pomalowanie :rolleyes: :popcorn:

:) Ty sie Lucek lepiej szybko przeprowadzaj, bo Lully zakradnie sie którejś nocy z pędzlem i puszką białej farby ;)

:) Ty sie Lucek lepiej szybko przeprowadzaj, bo Lully zakradnie sie którejś nocy z pędzlem i puszką białej farby ;)

Hehe...chyba nie mogę na razie pomalować...bo wiecie....to niebiałe coś to w pewien sposób transakcja wymienna za młynek :) Też muszę coś odpuścić..

Jana, wbrew pozorom ja też wolę jasne podłogi, ale jakoś tak wyszło z tymi oknami, parapetami i całą wizją że wyszły ciemne ;) Z drugiej strony nie wiem jakiego innego koloru miałaby być drewniana kuchnia, bo jasne kuchnie mi się nie podobają

a przeprowadzka pewnie w maju, bo my na górze chcemy położyć zwykły tradycyjny parkiet..O ile finishparkiet na dole to kwestia 2 dni, na górze kładziemy na początku marca, potem musi 2-3 tygodnie poleżeć, potem cyklinowanie i lakierowanie, musi się wyśmierdzieć jeśli lakier weźmiemy chemiczny, potem malowanie i pewnie wyjdzie nam maj...

Mąż też mi obiecał że zrobi spiżarnię i garderoby, mam nadzieję że zdąży zanim się wprowadzimy ;)

Ale z kuchnią to wiecie już naprawdę domek :)

A drzwi zrobił mi pan Tomek od kuchni, są z tego samego forniru..

No no no gratuluje kuchni !!!

Super,że macie duże cargo,zazdraszczam:D.U mnie nie dało sie zrobic i mam malutkie cargo;)

Hej Lea

No ja też się cieszę z tego cargo, ale u nas akurat udało się to wkomponować w ceglaną wnękę.

Mam jeszcze dodatkowo takie małe coś:

W tej górnej szufladce planuję trzymać pieczywo, aczkolwiek pojawił się też pomysł trzymania w chłodnej spiżarce, być może będzie lepszy:

IMG_0663.JPG

ja tez mam podobny, tylko bardziej rzucajacy sie woczy.... gdybym miała ponowny wybór, oszczędziłabym sobie tego i podłodze....

http://imageshack.us/scaled/landing/402/07022013796.jpg

a jesli chodzi o grzejniki kanałowe, ja mam te kratki na wierzchu drewniane - debowe.... nie polecam do miejsc newralgicznych, bo delikatnie po nich stapac trzeba, bo sie połamać moga... ja mam przy witrynach, więc nikt tam nie łazi po nich, a Ty masz chyba przy wyjściu na taras? jesli dobrze spojrzałam. pytałaś, czy po metalowych mozna spokojnie chodzić?