Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Koktajl,

świetny ten brodzik Kaldewei z odpływew w ścianie, ale ceny aż się boję, próbowałam znaleźć, ale chyba jeszcze ich nie ma

Te geberity mi się też bardzo podobają ale mąż nie chce odpływu więc szukamy brodzika...Jakbyś wiedziała o jakiejś dobrej cenie (znaczy lepszej niż już mam) na Conoflat będę wdzięczna za info :)

A pokażesz swój dom? Bo próbowałam znaleźć dziennik, ale chyba nie masz?

pozdrawiam serdecznie!!

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A pokażesz swój dom? Bo próbowałam znaleźć dziennik, ale chyba nie masz?

nie mam dziennika ale póki co to nic ciekawego nie ma:) niedawno zamontowaliśmy okna a teraz robimy elektrykę więc wnętrz niet:D

E tam, wszystko jest ciekawe, co lepsze po każdym etapie jest się prawie ekspertem :)

Ja już opanowane mam przełączniki krzyżowe i schodowe podwójne np. jak chcieliśmy włączać lampę w salonie z 3 miejsc ;)

A wydawało się że elektryka to taka prosta sprawa....My w połowie się pogubiliśmy i nie jesteśmy dotąd pewni co ma włączać które lampy :D

my do elektryki zrobiliśmy bardzo dokładny projekt elektryczny:) teraz nie musze chodzic po budowie i zastanawiać się co gdzie chcę mieć albo co gdzie ma być:) póki co to chyba dobrze wydane pieniądze na ten projekt były:)

dom mamy piętrowo-parterowy(częśc garażowa parterowa) z płaskim dachem, sporo przeszkleń aczkolwiek daleko nam do niektórych forumowych domków pod tym względem:) dół generalnie otwarty, a góra sypialniana:) czyli standard:)

lucka-wpadam podziekowac za przemile odwiedziny i widze,ze powazne wybory przed Toba:D

A czy nie myslalas ,zeby bylo bez brodzika?Bedzie taniej:D

Co do drzwi bardzo podobaja mi sie Twoje,moze dlatego ze Hermana ma wprawione cala nasz wies:lol2:,bez wzgledu na to czy pasuja czy tez nie..Mam wrazenie (pewnie dlatego ze wszedzie u nas ich pelno)ze wygladaj troche jak wejscie do hurtownii:D(mam nadzieje ,ze nikogo nie uraze)

Zycze jak najmniej rozterek wyborowych:yes:

• 3 weeks później...

Czytam o wszych zmaganiach z kominkiem. U nas było podobnie, zmienilismy wkład kominowy na inny niz w projekcie i komin wyszedł za szeroki, a moja koncepcja kominka "legła w gruzach". Pobiegłam nawet do architekta z proźbą o zmiany w projekcie, mieliśmy rozebrać i postawić komin od nowa, ale w końcu zdecydowałam się na kominek z wkładem narożnym, może nie jest on do końca zgodny z moją wizją kominka, no ale nie chcieliśmy pakować się w dodatkowe koszty związane z demolką i stawianiem komina od nowa. Nasi znajomi stawiali komin od nowa, bo chcieli mieć kominek dokadnie taki jak zaplanowali. Także, nie tylko u Was tak wyszło. Napewno efekt końcowy będzie udany.

A co do płytek w garażu i kotłowni, to tak reprezentacyjnymi pomieszczeniami zbytnio się nie przejmowałam. Jak odgruzuję garaż ze wszystkch budowlanych maneli to wkleje jakieś zdjęcie. Mam płytki podobne do tych, które wybrałaś, ciemno i jasno szare. Myślę, że wyglądają ok.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wykończeniówkę :).

• 5 weeks później...
  • 2 weeks później...

witaj Luka, po przeniesieniu twojego wątku jakoś nie mogłam go znaleźć aż tu patrzę jest :lol2:

okna super się prezentują salon będzie piękny a jak się ma wykusz?

stół do jadalni ja wybrałam podobny ja wyceniałam w Manufakturze o wymiarach 210x90 oczywiście nie rozkładany sam stół bez krzeseł z transportem 3200, a za wymiar 230x90 3500 jednak był problem z kolorem chciałam coś w wybarwieniu śliwy, szukałam dalej i znalazłam u miejscowego stolarza stół jak na 2 zdjęciu plus 10 krzeseł (podobnych do tych z 1 fotki) razem za 3400 super!!!!!! z drzewa dębowego w wybarwieniu jasny orzech - dopasuje do śliwy, warto poszukać w małych firmach

fajnie że znalazłam twój dziennik ...... :bye:

Witaj Aga_ada, miło że wpadłaś :)

Wydaje mi się że dałam link do tego dziennika, ale może gdzieś tam się zagubił w czeluściach forum...

Przeniosłam się tutaj, bo wydaje mi się że jest przejrzyściej, łatwiej się przegląda to co się napisało i łatwiej odpowiadac

Widziałam Twoją kuchnię, bardzo fajna!! Też chcę kuchnię drewnianą, właśnie zaczynam rozpracowywać ten temat, jak się trochę zwolni w kuchni (tzn zniknie stamtąd wełna) zamierzam się zacząć umawiać z wykonawcami.

Co do stołu, w której części Polski budujesz? Jak będziesz zadowolona ze stolarza to może też wzięłabym do niego namiary? Bo cena wydaje się OK

Ja jeszcze nie wiem jakie wybarwienie będę chciała, albo podobne do mebli kuchennych albo do podłogi (jesion, jesion lub dąb termowany??)

Zapraszam do częstych odwiedzin, wszelkie sugestie będą mile widziane, bo czasami przeraża mnie ogrom tego wszystkiego, a Wy chyba jesteście na dalszym etapie niż my

Pozdrawiam serdecznie!!

ja mieszkam i buduję się we wschodniej wielkopolsce stolarz jest ze Słupcy, ponieważ są pilnijesze sprawy stół i krzesła mają być na początek października,

z pracami jesteśmy dalej mam już kuchnię, montują się schody - w poniedziałek panowie skończą, dolna łazienka zrobiona, cały dół czeka na malowanie - ale to dłuższa historia i jak ochłonę to opiszę w dzienniku, najwiecej dzieje się teraz u góry bo M z teściem kończą kłaść nidę i będą wykanczać, ja na etapie zakupów farb i innych dupereli, przeprowadzkę palnujemy na październik /listopad a najpóźniej na grudzień

co do sprzętu kuchnnego to faktycznie nie wiadomo co wybrać ........ opinie w necie tak różne że szkoda czytac tylko mętlik w głowie, a sprzęt kupowałam w necie więc troszkę w ciemno ale zakupy zrobione i koniec

lodówka sbs jest fajna ale wydaje mi sie że strasznie mało miejsca w środku?

zlew wybrałaś 1,5 komory? to baterię polecam z wylewką franke eos jest śliczna i fajna ale sprawdź jak daleko będzie padał strumień wody w zlewie, producenci zwykle polecają je do jednokomorowych zlewów ......

Dzieki Aga_Ada, faktycznie nie pomyslalam o tej wylewce...Przy wyborach łazienkowych to sprawdzałam, przy kuchennych jeszcze jestem w powijakach :)

Wydaje mi się że jesteście tak daleko, że przeprowadzka jesienią jest jak najbardziej realna :)

Ja jeszcze się łudzę że damy radę do końca roku, ale prawdopodobnie skończy się wiosną :(

U nas w przyszłym tygodniu mam nadzieję na duże zmiany i przyspieszenie - zaczynamy układać płytki w pomieszczeniach gospodarczych, mamy montować konstrukcję schodów i zaczynamy robić elewację :)

Wczoraj podłączyli nam wodę, ale nie mam żadnych zdjęć, bo robi je mąż komórką, ja walczę w domu z anginą...:/

Mam tylko kilka zdjęć wykończenia salonu i pierwsze obrobione okno dachowe :)

Zdj%25C4%2599cie0501.jpg

Zdj%25C4%2599cie0503.jpg

Zdj%25C4%2599cie0505.jpg

AniaS79, Rutinowa żona, witajcie! !:welcome:

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie bo czasami wydaje mi się że nikt moich wypocin nie czyta :)

Z drzwiami zewnętrznymi stanęło na niczym :( Prawdopodobnie skończy się na Cal 403 (tych z pionowym przeszkleniem), choć będzie to pójście na kompromis...

Bardzo chciałam drzwi od Lizureja ale miałam z nimi duże problemy z kontaktem - korespondencję prowadziłam około 1,5 miesiąca, na każdy mail czekałam po tygodniu, wreszcie się już żadnego nie doczekałam. Stwierdziłam że jeśli na etapie zapytań ofertowych jest taki problem to boję się cokolwiek u nich zamawiać, tym bardziej że to wszystko jest na odległość. W drzwiach CAL nie podobają nam się zawiasy (nie chcieliśmy takich widocznych bolców) i widoczny kawałek zamka listwowego...Wiem że to w sumie pierdoły i że drzwi są OK ale te elementy nam przeszkadzają jak oglądamy je w sklepie.

Probowałam się też umówić ze stolarzem który będzie nam robił schody - ale ostatecznie doszliśmy do wniosku, że przy zakupie w dużej firmie jest mniejszy problem w przypadku usterek, itp..Na plus stolarza przemawia to, że zrobił by nam dokładnie takie zawiasy jak chcemy (wewnętrze firmy Simonswerk) i taki zamek jak chcemy, ale w sumie to też nie jesteśmy pewni efektu końcowego..

Nie wiedziałam że macie Stolbud Sofia!! Jak się sprawują? Zaraz idę sobie pooglądać, choć już chyba się zafiksowałam na te z pionowym przeszkleniem :)

Mam nadzieję że kwestia drzwi zostanie popchnięta do przodu w przyszłym tygodniu, bo zamierzamy się udać do sklepu CALa

Moi nowi sąsiedzi mają drzwi Hormanna i przyznam, że piękne są. Ktoś u Ciebie wstawiał chyba.

Natomiast ja tylko z doświadczenia własnego (niestety) powiem tylko, żebyś brała tylko te drzwi, które widzisz. Na żywo i najlepiej w tym kolorze, w jakim masz zamiar zamówić.

Widzisz, przeczytałam i zapomniałam odpisać.

Ja z naszych drzwi jestem bardzo zadowolona! Są ciezkie, porządne i takie jak chcieliśmy :) Zależało nam na tym,zeby szybki nie miały ramek, tak jak jest np w Calu. Mało jest takich drzwi. Dzięki Bogu Rutin mój natknął się na nie w internecie. POjechaliśmy je zobaczyć na żywo i się zachwyciliśmy:yes:

Tak jak pisze Ania, warto drzwi zobaczyć na żywo. Szkoda wydać kupę kasy i nie być potem zadowolonym..

Rutinowa żona, a testowaliście te drzwi zimą? Bo ja przyznam że najbardziej boję się że są nieocieplone, tak to też nam się bardzo podobają, widzieliśmy je też na żywo.

I w ogóle czy macie je już zamontowane? Bo przekopywałam się przez Twój dziennik ale nie udało mi się znaleźć fotki z zamontowanymi, tylko o rozterkach z wyborem czytałam :)

Mnie się też bardzo podobają jętki :) I rozumiem jak cieszą płytki w kotłowni, bo to jest pierwsza rzecz, która stanowi ostateczny - wykończeniowy element. I dzięki temu widać już w głowie koniec budowlanych zmagań :) Dla nas też było to przełom (pierwszy mieliśmy garaż :)).