Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witaj Mychadita, rozgość się proszę i liczę na porady :)

Szafek faktycznie w łazience wyszło sporo, jest to efekt mojego uporu przy projektowaniu domu, bo się zawzięłam że w tej łazience powinien być prysznic. Mąż i architekt próbowali mnie przekonać żeby go nie robić, ale mi się wydawało że nie będziemy mogli bez niego żyć ;)

A na etapie budowy odechciało mi się prysznica i pojawiło się miejsce na zabudowę szafek :D

Hej, 800 zl za miesiac to spoko. Moj kolega ma 180 metrowy dom + dwa miejsca garazowe i jego koszty miesieczne to 800 zl, razem z ochrona, ubezpieczeniem, smieciami, woda i ogrzewaniem. A ja w bloku za moje 45 metrowe mieszkanko place 500 zl z miejscem garazowym.

I nie wiem jak oni zyja, czy oszczedzaja na oswietleniu i gazie czy nie. Jesli nie to 800 zl to jest ok moim zdaniem. Rachunki za gaz bedziesz miec takie 4 razy w roku moze.

Hej Beata,

już pokazywałam kiedyś chyba, takie:

http://decoplast.pl/public/files/91/0_m.jpg

Kolor zbliżony do okien i podłogi na dole

Lagrus nie są złe, wyglądają dość porządnie, są dość ciężkie, fornir dębowy..Nawet jeśli wezmę zawiasy chowane z regulacją 3D i zamki magnetyczne różnica między nimi i Wielgoszem wynosi wciąż 6tys....wydaje mi się to bardzo dużo..

Kupiłam dzisiaj synkowi do pokoju border z Franceskiem, zobaczyłam go i od razu wiedziałam że to TEN

Dokupię do tego jeszcze dużą naklejkę z Mcqueenem i powinno być git

sklep co prawda z UK, ale ceny przesyłek OK

Bami, jeśli to czytasz to mają dużo naklejek z Peppą

czytam, czytam...

to dawaj namiar, bo nie mam koncepcji na kuchnię :)

Bami, to jak będziesz coś więcej wiedzieć dawaj znać proszę :)

Dzięki!!!

Widziałam drzwi, całkiem w porządku. Cena: 2100 za mdf lakierowany, 2300 za mdf fornirowany. To cena netto z montażem, chowane zawiasy i magnetyczny zamek. Widziałam je w Kobiałce, to gdzieś niedaleko Ciebie?

Wpadam do ulubionych watkow i usciski wczesno-wiosenne zostawiam:hug:

I pytam kiedy glutki zawisna?;)

Hej Gumisiu, miło Cię widzieć :hug:

Mam nadzieję że będziesz choć czasami zaglądać i mnie nakierowywać, bo jak widać marazm nastał :bash:

Glutki płyną skądśtam, mają być 10. marca w Polsce, ale pan Jerzy mi już zarezerwował :)

Choć zawisną pewnie w maju, o ile nie później :(

Wiosenne uściski też przesyłam, nawet kwiatki takie wstawiłam :D

Dziewczyny niech to szlag...gos ktory robil drzwi Basi nam zdaje sie ze nie zrobi ze wzgledu na frez - nie chce "waleczka" chce zeby byl kat prosty i to sie okazuje takie mega trudne. Nie moge uwierzyc ze znow wracam do tematu drzwi wewnetrznych.

Wielgosz widze ma super drzwi ale mowicie ze drogie.

Jest jeszcze firma gdzie drzwi zamawiala Anula05. Tam sprobuje. Znacie ich?

Dziewczyny niech to szlag...gos ktory robil drzwi Basi nam zdaje sie ze nie zrobi ze wzgledu na frez - nie chce "waleczka" chce zeby byl kat prosty i to sie okazuje takie mega trudne. Nie moge uwierzyc ze znow wracam do tematu drzwi wewnetrznych.

Beata, ja nie znam firmy Anuli, ale ktoś u nich coś sprawdzał, tylko nie pamiętam kto :( Może Bami? Albo lulla?

Ja na razie mam kolejny budowlany kryzys, dobija mnie już to wszystko... Drzwi Wielgosza faktycznie nie są najtańsze, ale są świetnie wykonane. Sama nie wiem co mamy zrobić z drzwiami, chyba nic...zaczynam przyzwyczajać się do myśli że będą kotarki....

Beata, a drzwi Basi to te?

http://www.korona-drzwi.com/

Widziałaś je na żywo? Jak z cenami?

Ta firma to chyba Interior Katowice.

Beata, ja mam jeszcze jeden namiar na drzwi. Widziałam w wykonaniu tego pana białe, z chowanymi zawiasami, wlasnie przefrezowane i cośtam jeszcze miały na opasce. Cena o ile dobrze pamietam 2300 netto z montażem, nie wiem, jak to sie ma cenowo do Korony... Ale generalnie tanio nie jest. W ogóle mam wrażenie, ze o ładnych drzwiach poniżej 2 tysi można zapomnieć :(

Beata, ja nie znam firmy Anuli, ale ktoś u nich coś sprawdzał, tylko nie pamiętam kto :( Może Bami? Albo lulla?

Ja na razie mam kolejny budowlany kryzys, dobija mnie już to wszystko... Drzwi Wielgosza faktycznie nie są najtańsze, ale są świetnie wykonane. Sama nie wiem co mamy zrobić z drzwiami, chyba nic...zaczynam przyzwyczajać się do myśli że będą kotarki....

Bami to na pewno nie! Bami nie ma jak kursować nawet wirtualnie po Polsce w poszukiwaniu drzwi! Bami będzie bez drzwi! I bez baterii w łazience osobistej! :bash: