bami 14.03.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Mi jest potrzebne do lampy podłogowej. słusznie... Ja oczywiscie nie mam gniazdka w podłodze, a lampa będzie a miało nie być nawet cienia kabla na podłodze - szlag by to trafił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 15.03.2013 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 słusznie... Ja oczywiscie nie mam gniazdka w podłodze, a lampa będzie a miało nie być nawet cienia kabla na podłodze - szlag by to trafił... Tez mam gniazdo w podlodze. Maz krecil nosem ale strasznie sie ciesze ze jest. Mozna bedzie zalegac na kanapie z laptopem bez tych wstretnych kabli. LUCA - zobacz drzwi u Basi! Dziennik budowy Guthouse. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 15.03.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 cześć Dziewczyny jeszcze raz się wtrącam jako szczęśliwa posiadaczka gniazda blatowego i podłogowego... z blatowego jestem bardzo zadowolona - to jedyne gniazdo u mnie w kuchni, a i tak najczęściej służy do ładowania telefonów i kompa, jest ogólnie mówiąc super,podłogowe mam na antresolce, jeszcze nie jest urządzona, zamysł był taki, że tam będzie czytelnia - stolik mały, fotel i lampka - i kontakt z dołu, bo ścian w okolicy mało. cieszę się, że jest to gniazdko, ale kilku bym nie chciała takich w domu - znaczy, żebyście mnie dobrze zrozumiały - co za dużo to niezdrowo, bo powierzchnia w biurową się zmieni. jak macie w planach te klapki w podłodze, to radzę ostrożnie z ilością, wg mnie zdecydowanie lepsze są ze ściany jak jest możliwość oczywiście, bo te z podłogi jednoznacznie z biurami mi się kojarzą..pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 15.03.2013 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Lucka, czy mogłabyś zrobić dla mnie zdjęcie swojego gniazda nablatowego w kuchni i podłogowego z bliska? Hej Lulla proszę bardzo powerport: a tutaj górna przykrywka: według mnie jest bardzo estetycznie i ładnie zrobiony, oglądaliśmy kilka w markecie ale różniły się diametralnie Podłogowe też mam Simona, wygląda tak: nie mam bez tego niebieskiego, bo mąż zabezpieczył, ale mam nadzieję że w ciągu 3 tygodni je zamontujemy i wtedy obfocę Ci ze wszystkich stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 15.03.2013 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Tez mam gniazdo w podlodze. Maz krecil nosem ale strasznie sie ciesze ze jest. Mozna bedzie zalegac na kanapie z laptopem bez tych wstretnych kabli. LUCA - zobacz drzwi u Basi! Dziennik budowy Guthouse. Beata, ja widziałam drzwi Basi, bywam u niej regularnie Są bardzo ładne ale tak jak Ci pisałam w moim przypadku ich wycena nie jest konkurencyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 15.03.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 cześć Dziewczyny jeszcze raz się wtrącam jako szczęśliwa posiadaczka gniazda blatowego i podłogowego... z blatowego jestem bardzo zadowolona - to jedyne gniazdo u mnie w kuchni, a i tak najczęściej służy do ładowania telefonów i kompa, jest ogólnie mówiąc super, podłogowe mam na antresolce, jeszcze nie jest urządzona, zamysł był taki, że tam będzie czytelnia - stolik mały, fotel i lampka - i kontakt z dołu, bo ścian w okolicy mało. cieszę się, że jest to gniazdko, ale kilku bym nie chciała takich w domu - znaczy, żebyście mnie dobrze zrozumiały - co za dużo to niezdrowo, bo powierzchnia w biurową się zmieni. jak macie w planach te klapki w podłodze, to radzę ostrożnie z ilością, wg mnie zdecydowanie lepsze są ze ściany jak jest możliwość oczywiście, bo te z podłogi jednoznacznie z biurami mi się kojarzą.. pozdrawiam:) Racja! My mamy jedna sztuke w podlodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 15.03.2013 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Racja! My mamy jedna sztuke w podlodze. My też mamy 1 sztukę w podłodze, ale powerporty 3..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 15.03.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Tez mam gniazdo w podlodze. Mozna bedzie zalegac na kanapie z laptopem bez tych wstretnych kabli.. ja dokładnie z tego samego powodu bede miec dwa gniazda obok siebie w podłodze ( schowane pod kanapa na nozkach) z laptopa korzystam na kanapie i nie znosze rozciagac przedłuzacza i patrzec na niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 15.03.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Dziękuję Lucko :* Poproszę też o zdjęcia już po montażu Może uda mi się ostatecznie pogodzić ogrzewanie ścienne z elektryką - będę jeszcze zgłębiać temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 15.03.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 (edytowane) Apel mam do forumowiczów... Jakie macie power porty w kuchni? Jakie są dobre i polecane? Póki co podobają nam się właściwie tylko Simon: Hej Lulla proszę bardzo powerport: a tutaj górna przykrywka: według mnie jest bardzo estetycznie i ładnie zrobiony, oglądaliśmy kilka w markecie ale różniły się diametralnie Podłogowe też mam Simona, wygląda tak: nie mam bez tego niebieskiego, bo mąż zabezpieczył, ale mam nadzieję że w ciągu 3 tygodni je zamontujemy i wtedy obfocę Ci ze wszystkich stron przydatne - przydatne .... tyle ze ja mam u siebie jakas tania sztuke z alle - sprawdza sie , i dziala OK - nazwy nie pamietam .... bardzo ladnie u Was , Wszystko przemyslane ... i pasuje do siebie co do kuchni i duzego kosza Cargo .... mielismy go w kuchni w bloku - minusem jest ciezar do wysuwania calego na raz gdy jest zapakowany oraz to ze sypie sie pszystko przez kratki na podloge - w domu zrobilismy szafke z wysuwanymi szufladami - kazda wysywasz osobno - polecam innym czytajacym na rozwazenie tego rozwiazania - Wy przeciez teraz juz tego zmieniac nie bedziecie Edytowane 15 Marca 2013 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 15.03.2013 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Hej Konrad, miło Cię znów widzieć, mam nadzieję że Wam się super mieszka Z Cargo pewnie masz rację, w sumie o tym nie pomyśleliśmy...My teraz w mieszkaniu mamy taką plastikową wkładkę włożoną w półkę cargo, być może w domu też będziemy musieli o tym pomyśleć...Mam też 1 półkę o której piszesz, ale ma w środku tylko 2 szuflady.. pozdrawiam serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 16.03.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 cześć Lucy:)co do cargo, to nie doczytałam, że chcesz mieć, bo też bym Cię do niego zniechęcała...mój stolarz też mnie zniechęcił, popytałam znajomych, co to już mają - nikt nie był zadowolony do końca, stolarz zaproponował dwa mniejsze cargo zamiast jednego dużego. Być może to kewstia jakości i wykonania, żeby być zadowolonym -ja mam ograniczoną dostępność do nowoczesnych rozwiązań tu na wsi i w pipidówie...zamontowany kontakt w podłodze - nie budzi mojego uznania http://img402.imageshack.us/img402/7296/07022013796.jpg i powerport http://img407.imageshack.us/img407/7206/16102012504.jpg http://img201.imageshack.us/img201/5894/16032013939.jpg słoneczne pozdrowienia z Nadmorza:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 22.03.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 lucka-trzymam kciuki za plan przeprowadzkowy i oczywiscie podgladam!!!!I czekam niecierpliwie na glutki!!!!Mam nadzieje ze Cie na jakas LIPE nie wpuscilam:rolleyes:Co do karton gipsu-obawiam sie ze to nie jest wina k-g tylko fachmanow..Ja mam caly parter w k-g(sufity)-okolo 80 m kw sufitow i oczywiscie cale poddasze-mieszkamy 16 mies i nigdzie nawet malenkiego pekniecia...Do tego "pieronstwa" trzeba sie naprawde przylozyc przy "montazu";)POZDRWIAM Z ZASYPANYCH SNIEGIEM GOR:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 22.03.2013 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Hej Gumisia, bardzo miło Cię widzieć Glutki kupuję w przyszłym tygodniu (po pensji ), ale powiesimy pewnie gdzieś za 1,5-2 miesiące podczas malowania (musimy je zawiesić jak będą rusztowania w salonie ). Teraz jeszcze kupię maty pod lustra, kinkiet do łazienki w sypialni i chyba znów tyle...do następnej pensji Z karton gipsami to też mi się wydaje że to w dużej części kwestia montażu, a tu niestety nie jesteśmy zadowoleni z wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 22.03.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 A ktory dokładnie model drzwi bierzecie? Cos takiego jak kiedyś pokazywalas czyli z pionowym paskiem?( przeszklenie?) i jaki kolor? My tez ostatecznie zdecydowaliśmy sie na Dewro i i niby maja byc w kwietniu ale my nie będziemy jeszcze chyba wtedy gotowi do montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 23.03.2013 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Hej koktajl, tak, takie jak pokazywałam kiedyś. Z kolorem jeszcze nie wiemy, bo próbowaliśmy wybrać z ich próbnika ale już trochę ciemno było i w sumie ciężko było coś dobrać...Kolor taki ciemny jak podłoga i schody na dole, na górze albo taki sam, albo dobierzemy do okien, sama nie wiem, czy lepiej robić wszędzie takie same czy na górze można zrobić inne? umówiłam się z Dewro że wypożyczę sobie próbnik na którąś niedzielę i wtedy zdecydujemyale obecnie czekamy na zwrot VAT, coby mieć część środków na drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.03.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Hej Lucka!!!na jakim etapie jesteście, jeśli chodzi o zwrot VAT? Kiedy składaliście wniosek?My dostaliśmy wezwanie do US, było miło, fajnie i przyjemnie, zostaliśmy pochwaleni za profesjonalne sporządzenie wniosku oraz za..........jedną malutką tylko pomyłkę na kilkaset pozycji!!!Zwrot ma zostać przelany już za parę dni - oczywiście prawie że został już przez nas rozdysponowany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 23.03.2013 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Hej Sharlotka, my złożyliśmy pod sam koniec roku, a czeka się 4 miesiące, mam nadzieję że najdalej za miesiąc też dostaniemy zwrot, ale jeszcze nas nie wzywali... za ten rok oczywiście też będziemy składać bo mam przede wszystkim drewno do rozliczenia, ale jeszcze chwilkę poczekamy, bo nie wiem czy nie będziemy kupować jeszcze czegoś co podlega odliczeniu boję się tylko czy jeśli się okaże że coś jest nie tak to będzie trzeba znów czekać 4mce a wtedy nie będę miała pieniędzy na drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 23.03.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Nie no lucka to tak nie działa:) ja juz rozliczylam sie za 2011 i 2012 raz czekałam 2 miesiące na pieniądze a raz miałam po tygodniu- to zależy ile akurat maja pracy panie w US:) za każdym razem mieliśmy jakis błąd, wtedy wzywa sie i każą zrobic poprawkę na miejscu, dać parafe i tyle. Panie wzywają jak maja juz wszystko sprawdzone więc jak sie poprawi to wtedy wniosek jet dawany do przelewu. Nie czeka sie kolejnych 4 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 23.03.2013 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 ufff...koktajl, to mnie uspokoiłaś... Bo mój mąż snuje już katastroficzne wizje że będziemy czekać kolejne miesiące, a ja bym bardzo chciała te drzwi zamówić tylko dużą zaliczkę muszę wpłacić i czekam na ten Vat jak na zbawienie zobaczymy ile wyjdzie u nas, bo czekamy już 3 miesiące.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts