Sharlotka 23.03.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Nie przejmuj się - mają 4 mce na zwrot, niezależnie, czy będzie korekta wniosku!!!!Muszą się zmieścić w tym terminie. A my składaliśmy wniosek 31.12:)Zwrot mamy mieć już w przyszłym tygodniu na rachunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 23.03.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Jeżeli zrobi się parafę na złożonym wniosku, faktycznie obowiązuje termin 4 miesięcy od dnia złożenia. Ale jeżeli US zażąda formalnej korekty wniosku, czas startuje od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 24.03.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Kiełek,być może, albo co urząd, to interpretacja - my składając wniosek pytaliśmy, czy w razie konieczności złożenia korekty czas na sprawdzenie i zwrot będzie biegł od nowa - wyraźnie nam powiedziano, że nie, że obowiązują 4 mce od daty przyjęcia wniosku.My faktycznie parafowaliśmy poprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 25.03.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Lucku, ale masz fajne podłogi - u Ciebie to już naprawdę ostatnia prosta ja niestety cały czas się waham, czy instalować młynek - dużo miejsca zajmuje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 25.03.2013 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 hej Bami, no niby ostatnia ale jeszcze ze 2 miesiące potrzebujemy....myślę że koniec maja/czerwiec to najwcześniej kiedy będziemy się mogli przeprowadzić... Młynek faktycznie zajmie sporo miejsca, ale tak się na niego napaliłam, że coś będę musiała wymyślić, wykonawca mówił że może nam szuflady skróci na wyspie, żeby tam kosze weszły..potrzebuję takie 3 małe z Ikea, teraz je mam i są bardzo fajne. Boję się też o ciężar, ale pan Tomek mówił że wzmocni coś tam dodatkowo, żeby się nam zlew nie urwał... Bami, a jaki kolor kinkietu dać do naszej łazienki? Grafitowy czy standardowy szary? Muszę dać znać panu Jerzemu a kurcze sama nie wiem, grafitowy mi się wydaje lepszy ale grafitowe będą też u dzieci i boję się że wszystko będziemy mieli grafitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 26.03.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Lucuś ja bym dała grafit lub czarne, nie dawałabym aluminium, nie wiem, czy dobrze widzę ale klamki masz chyba w starym złocie? Albo niedowidzę Edytowane 26 Marca 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 26.03.2013 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Lucuś ja bym dała grafit lub czarne, nie dawałabym aluminium, nie wiem, czy dobrze widzę ale klamki masz chyba w starym złocie? Albo nie dowidzę Klamki na oknach mam faktycznie w starym złocie, ale klamki w drzwiach na pewno będą srebrne, tzn jakaś stal szczotkowana.. Chyba wezmę te kinkiety grafitowe, bo też mi się wydaje że lepiej pasują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 26.03.2013 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Za to w dzieciakowej, o ile pamiętam, jak wygląda, chyba lepiej aluminium Edytowane 26 Marca 2013 przez bami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 26.03.2013 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Za to w dzieciakowej, o ile pamiętam, jak wygląda, chyba lepiej aluminium kurcze, Bami, a mi się wydaje że tam też lepiej grafitowe.... Mam grafitową/czarną podłogę, grafitowy grzejnik, grafitowe będą 2 szafki i grafitowe są dodatki na dekorach... dlatego lampy miały być grafitowe, tzn tam będzie taki duży profil nad lustro, box na sufit i kinkiet nad wannę.. zobacz i spójrz proszę krytycznym okiem bo Kiełek/mąż nie jest zbytnio zainteresowany dywagacjami kolorystycznymi w tej łazience będziemy też robić rozpierduchę bo nam pękło 5 płytek na półeczce pod lustrem, poszły rysy i musimy je wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 26.03.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Obydwa kolory będą dobrze wyglądać... Nie stresuj się tylko przymierz jedne i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.03.2013 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Lucek, a z jakiego drewna masz schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.03.2013 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Lucek, a z jakiego drewna masz schody? Bami, z dębu, pozostaje tylko pytanie czy mam je bejcować na ciemno (jak dół) czy zostawić takie naturalne dębowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 27.03.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Bami, z dębu, pozostaje tylko pytanie czy mam je bejcować na ciemno (jak dół) czy zostawić takie naturalne dębowe.. ja bym zostawiła jasne ale... Drzwi na górze też zrobiłabym jasne (niezależnie od koloru schodów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwaKrzys 28.03.2013 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ja tez pozwole sobie wyrazic moja skromne zdanie:) polecalabym jasne zostawic co do schodow to tez jasne a podloga na dole w sumie moglaby byc ciemna mi sie wydaje ze sie to dobrze bedzie komponowac ja szczerze mowiac do siebie w przyszlosci tez bede jasne podlogi robic tylko ze wzgledow finansowych raczej panele beda:) no chyba ze sie trafi przyplyw gotowki:))poza tym ciemne mniej praktyczne kurz bedzie widac no chyba ze lubisz sprzatac bo ja nie bardzo:)jak jasne zostawisz to biale drzwi by pasowaly nie wiem czy ci sie podobaja.......pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 28.03.2013 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Witaj IwaKrzys, dzięki za głos przegryzam to sobie jeszcze, ale skłaniam się ku jasnemu wykończeniu antresoli i jasnym schodom...To powinno chyba do siebie pasować, tyle że odcięcie koloru drewna zrobilibyśmy już na schodach a nie na podłodze na górze jak w pierwotnej wersji.. Stałam sobie dzisiaj w kuchni i patrząc z kuchni widzi się tylko salon, który będzie miał ciemną podłogę, więc ładnie będzie pasował do całości na dole. Z kolei patrząc w salonie widzi się spójną jasną górę, chyba nie byłoby tak źle... Co do drzwi....przyznam szczerze że też mi się wydawało że białe pasowałyby, ale my nie chcemy białych drzwi....Będą pewnie w kolorze okien, czyli takie coś ala złoty dąb na górze, na dole też takie albo takie jak podłoga, ale może lepiej wszystkie wziać wtedy takie same.. Jasne drzwi z forniru boję się że wyglądałyby mdło.... Kurcze, ciężko to wszystko dopasować żeby miało ręce i nogi Dzisiaj odebrałam pierwszego glutka, jest gigantyczny, ma 1,7m Odebrałam też oprawy do kostki, też są gigantyczne I kuchenne, ale te już wcześniej widziałam więc zaskoczenia nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 28.03.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 JEST GLUTEK?!!!!!TO JA BLAGAM(ZE WZGLEDU NA TO ZE CI WYSZPERALAM:cool:) O ZDJECIA!!!!!!!BO WIES ZZE U MNIE NAD SCHODAMI ZAWISNIE!!!TEN 1,7 TO TEN KROTSZY?JAK CI ZAPAKOWALI?GRUBE SZKLO?PLEASE-FOTKI!!!!!! PRZECA MOWILAM ZE JASNE DREWNO BEDZIE PIKNE;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 28.03.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 JEST GLUTEK?!!!!!TO JA BLAGAM(ZE WZGLEDU NA TO ZE CI WYSZPERALAM:cool:) O ZDJECIA!!!!!!!BO WIES ZZE U MNIE NAD SCHODAMI ZAWISNIE!!!TEN 1,7 TO TEN KROTSZY? JAK CI ZAPAKOWALI?GRUBE SZKLO? PLEASE-FOTKI!!!!!! PRZECA MOWILAM ZE JASNE DREWNO BEDZIE PIKNE;) Hej Gumisia, obfotografuję go specjalnie dla Ciebie ze wszystkich stron 1,7m to ten dłuższy, bo to jest tylko rozmiar klosza Cała lampa ma ok 2,3m, ale wzięliśmy na razie jedną, bo mąż musi obczaić czy sam da radę przedłużyc kabelek czy zlecimy to w Orlickim i zapłacimy im 100zł netto za szt. Jeden glutek zawiśnie na oryginalnej wysokości kabla, reszta będzie przedłużana.. Lampa jest gigantyczna, podobno każda jest robiona ręcznie i nie ma 2 identycznych, choć dla mnie w Orlickim wybierali takie żeby były podobne..Szkł jest grube, ale porobię Ci wszystko i sama zobaczysz, nie wiem czy uda się przed świętami ale będziesz miała W ogóle byłam dumna z mojej małej Hondy że go zmieściła bo wszedł na styk, cieszę się że był tylko jeden, bo więcej by mi nie weszło Gumisia, a jak wezmę ciemne drzwi wewnętrzne (takie jak okna) to jakie wtedy listwy? Chyba jasne, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 28.03.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Pokaż Gluta, pokaż! lucuś, ja miałam na myśli nie białe drzwi, ale identyczne, jak jasna podłoga na górze. Do tego ciemniejszy, odważny kolor na ściany i nie będzie mdło I wtedy listwy w kolorze podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 28.03.2013 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Pokaż Gluta, pokaż! lucuś, ja miałam na myśli nie białe drzwi, ale identyczne, jak jasna podłoga na górze. Do tego ciemniejszy, odważny kolor na ściany i nie będzie mdło I wtedy listwy w kolorze podłogi Bami, no własnie kolor nie będzie mógł być bo u nas wszystko będzie w tym samym kolorze - czyli biało-szarym...To jest jedna otwarta całość i wydaje mi się że musi tak być..Tylko w pokojach będą kolory Poza tym korytarz jest wąski i długi i ja wolę żeby był jaśniejszy chyba bo mi się kiszka wąska zrobi jak będzie ciemny... Pomyślimy jeszcze, i tak nie mam za co kupić tych drzwi na razie, a na zwrot VAT czekam już 3 miesiące... Bami, a wizualizacje kuchni pokażesz u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 29.03.2013 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Serdeczne życznia Wielkanocne, samych radości, spełnienia marzeń, zdrowia i szczęścia i mokrego Dyngusa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts