Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

lucka-wiec tak:rolleyes:

Co do drzwi to ja nie bede obiektywna bo ja nie jestem zwolennikiem ciemnych nic a nic-jasne cieple drewniane lub fornirowane,biale ,cieple szarosci,kawa z mlekiem ale ciemne nie...Wiec tutaj nie pomoge...Nawet chyba do listew w tym przypadku nie umiem sie odniesc-PRZEPRASZAM!!!!

Co do glutka to czekam na zdjecia!!!I bardzo sie ciesze ,ze ty jestes HAPPY a ja cie w zaden kanal nie wpuscilam:lol2:

Zdrowych,spokojnych SWIAT WIELKANOCNYCH-zyczy Gumiska:bye:

Bardzo dziękujemy za świąteczne życzenia!!!

Swięta minęły nam tym razem spokojnie, szczęśliwie bez chorób, bo przecież przejedzenie to nie choroba :)

Udało nam się nawet ulepić bałwana :)

Zdj%C4%99cie0663.jpg

Sczerze mówiąc to wcale a wcale mi się to nie podoba, bo nie możemy nic na działce robić, ale mam nadzieję że w kwietniu nastąpi pogodowy przełom ;)

Lucka miałam problemy internetowo -czasowe,więc teraz skłądam życzenia poświąteczne.

Mój młynek zamontowany,montaż prosty,czy Ty masz zlew jedno czy dwukomorowy?Pytam bo chyba lepiej mieć dwu.

Co do kolorystyki schodowo podłogowej to ja myślę,że nie ma wogóle problemu łączyć różne kolory drewna,tylko zgraj odcienie,a drzwi jak chcesz też w drewnie to już nie wprowadzaj innego odcienia ,no albo zrób w kolorze.

Przesyłam ci linka ,przjerzyj tam są inne schody niż podłoga.I sobie przypomniałam ,że moja siostra ma ciemną podłogę na dole , ciemne schody i jasną na górze i jakoś to mnie nigdy nie raziło

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?200212-quot-Z-dobrodziejstwem-inwentarza-quot-czyli-domek-Ani-i-Piotra-)/page5

cześć Basiu, fajnie że wpadłaś :)

Super że już mieszkacie, będę wdzięczna za wszystkie przemyślenia jakie masz świeżo po zamieszkaniu :)

Jestem prawie zdecydowana na jasne schody, ale poczekam jeszcze na podłogę w salonie - miała być jutro ale z przyczyn od nas niezależnych będzie w piątek, wytrzymamy jeszcze te 2 dni :)

Co do drzwi, to chyba najbliżej jestem brązowym w kolorze okien (właściwie wszystko do tego dobieramy póki co), ale sama już nie wiem...

Lucka kto Ci będzie montował młynek?a zlew masz z przelewem?pytam bo ja nie zdołałam wody z przelwu podłączyć do młynka,średnice jednego i drugiego nie pasowały

Basiu, strasznie trudne pytania mi zadajesz. :) wstyd się przyznać, ale nie widziałam mojego zlewu jeszcze (baterii zresztą też nie, tak jak i płyt), wszystko jest u pana od kuchni

mam taki:

http://www.mixkuchnia.pl/product/image/12025/FGM_KBG11016-34_AMB_001-ZM.jpg

młynek podłączam pod mniejszą komorę, mam nadzieję że pasuje otwór na korek (o to Ci chodzi?), kiedyś to chyba sprawdzałam....

Lusi, a gdzie ten bałwan ma usta? :D

Wciąż, nieustannie trzymam kciuki za wszystkie decyzje :) Pomyślnego i rychłego finiszu!

Oj Lulla, wychodzi z Ciebie perfekcjonizm w każdym calu :D

Ust nie mam ,ale kapelusz przyniosłam :) upppss...przepraszam, nie dopatrzyłam się, są i usta!!! Jak się ma córkę artystkę to bałwan ma wszystko co trzeba, tylko o miotełkę już nie pytaj, dobrze :lol:?

balwan_kapelusz.JPG

Co do decyzji, to wciąż przetrawiam kolor schodów i drzwi...ze schodami skłaniam się ku jasnym, z drzwiami jednak ku ciemnym, ale wstrzymuję się z decyzją do piątku, bo wtedy pojawi się moja ciemnica na dole :)

Edytowane przez lucka6

Lucka, a może... białe?

Hej Lulla, też mi się wydaje że białe się cisną do rozważenia i by pasowały, ale nam się białe nie podobają :( Tzn na pewno u Ciebie będzie pięknie z białymi (bo zakładam że takie będą :D) ale u nas mimo całej nowoczesności ma być tak trochę "dziadkowo" jak to pisałyście i białe drzwi jakoś mi do takiej koncepcji nie pasują ;)

Musimy to jeszcze przetrawić, mąż też przebąkuje o daniu innego koloru na górze na ścianach na których są drzwi, tylko nie wiem jakiego....

całość salon-antresola będą jasno-szare, jaki powinien być korytarz na górze jeśli chcielibyśmy go odciąć i zrobić bardziej wyrazistym?

Musimy to jeszcze przetrawić, mąż też przebąkuje o daniu innego koloru na górze na ścianach na których są drzwi, tylko nie wiem jakiego....

całość salon-antresola będą jasno-szare, jaki powinien być korytarz na górze jeśli chcielibyśmy go odciąć i zrobić bardziej wyrazistym?

a jaki kolor lubisz Lucy? A mąż?

Ja bym pojechała na górze z jasnymi podłogami, jasnymi drzwiami i np. ścianami i sufitem w kolorze indygo

u mnie w takiej konfiguracji z jasnymi drzwiami, na sufit i ściany w korytarzu chcemy dać burgund ;)

a jaki kolor lubisz Lucy? A mąż?

Ja bym pojechała na górze z jasnymi podłogami, jasnymi drzwiami i np. ścianami i sufitem w kolorze indygo

u mnie w takiej konfiguracji z jasnymi drzwiami, na sufit i ściany w korytarzu chcemy dać burgund ;)

No ja chyba lubię jasne kolory....u synka ma być zielony taki bardziej wesoły, córka chce bledziutki niebieski, u nas w sypialni będzie prawdopodobnie burgundowa/bordowa ściana za łóżkiem, reszta ścian jakaś jasna morela/śmietana

Na korytarzu kusi mnie połączyć ten jaśniutki szary być może z bordo/burgundem, na indygo na pewno nie jestem gotowa :D

Dobrze, że nie "dziadowsko" :D

Poddaję się :D Moja wyobraźnia aż tak daleko nie sięga ;)

Moja chyba aż tak daleko też nie :) Tzn nawet jeśli się odważę na jakąś ścianę na korytarzu w kolorze, to sufit będzie biały...

z drugiej strony wydaje mi się że jak dam wszystko na korytarzu na górze w jasnej szarości i do tego drewniane drzwi to będzie elegancko i zarazem ciepło..

Szkoda że nie umiem sobie tego wszystkiego zwizualizować, bo to bardzo pomaga...