Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lucka, ślicznie jest :)

W obecnym mieszkaniu mam prawie identyczne drewno (tzn. mam jatobę - chyba ciut bardziej w rudy wpada). Kocham ją nieprzerwanie od 8 lat :yes: tylko szlag mnie z jednym trafia - każdy okruszek widać :mad:

Jeśli chodzi o górę, to zostawiłabym już całą jasną - i podłogi, i drzwi (bo chyba z tym był dylemat?)

Hej kochana :hug:

Pięnknie jest!!!!

Śliczny dębowy parkiet na górze :yes: w domu nr 4 ( tym docelowym ) sobie taki zrobie na 100% :yes:

Ciemna podłoga na dole nie wiem czy praktyczna ( sama mam w swoich domach duzo nie praktycznych ale łądnych rzezcy :p )ale pięna!!! :yes:

Juz sie nie mogę doczekac Waszej przeprowadzki :yes:

Pozdrawiam cieplutko :bye:

Lucka, ślicznie jest :)

W obecnym mieszkaniu mam prawie identyczne drewno (tzn. mam jatobę - chyba ciut bardziej w rudy wpada). Kocham ją nieprzerwanie od 8 lat :yes: tylko szlag mnie z jednym trafia - każdy okruszek widać :mad:

Jeśli chodzi o górę, to zostawiłabym już całą jasną - i podłogi, i drzwi (bo chyba z tym był dylemat?)

Aggula, dzięki :) Wiem że będzie widać bardziej brud niż na jasnych, swojego czasu w dzienniku się długo wahałam, czy dać jasne czy ciemne, ale zaszliśmy za daleko z ciemną resztą dołu żeby brać jasne drewno..za to na górze będzie jasno, do drzwi też zaczynam się skłaniać jaasnych, tylko te na dole damy chyba ciemne bo tam takie bardziej pasują

Hej kochana :hug:

Pięnknie jest!!!!

Śliczny dębowy parkiet na górze :yes: w domu nr 4 ( tym docelowym ) sobie taki zrobie na 100% :yes:

Ciemna podłoga na dole nie wiem czy praktyczna ( sama mam w swoich domach duzo nie praktycznych ale łądnych rzezcy :p )ale pięna!!! :yes:

Juz sie nie mogę doczekac Waszej przeprowadzki :yes:

Pozdrawiam cieplutko :bye:

Hej Karolina, witaj TORPEDO :hug:

Dziękuję za miłe słowa, też nie mogę się doczekać przeprowadzki :D ale jeszcze z miesiąc musimy chyba poczekać...i i tak będzie na początku bez drzwi, ale jakoś musimy to przeżyć

Pewnie w ostatecznym rachunku i tak będziesz szybsza :D

Czyli triumfujesz :) ?

za to Bami kolezanka zrobila mi taka bardzo prostą "symulację" koloru na górze i sama nie wiem, zobacz jak wygląda bordowy, jak szary, jak ciemne i jasne drzwi...:

[ATTACH=CONFIG]183051[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]183052[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]183053[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]183054[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]183055[/ATTACH]

Coś Ty Lucuś, ani mi w głowie triumfować...

ja bym raczej zrezygnowała ze środkowych trzech.

poradź sie Pestki, ona jest biegła w kolorach :)

Brakuje mi wersji z szarym na wszystkich ścianach z sufitem włącznie :)

Witaj lucka6 przydreptalam bo sobie przypomnialam, ze macie zamontowany brodzik Conoflat... czy moglabys mi udzielic odpowiedzi jak sie sprawdza? moze juz byla jakas jego proba uzycia? ;) bo nie wiem, czy zdecydowac sie na ten brodzik, czy tez tylko odplyw liniowy...

I jak drzwi CAL? jakies spostrzezenia?

Pozdrawiam cieplutko :hug:

Witaj lucka6 przydreptalam bo sobie przypomnialam, ze macie zamontowany brodzik Conoflat... czy moglabys mi udzielic odpowiedzi jak sie sprawdza? moze juz byla jakas jego proba uzycia? ;) bo nie wiem, czy zdecydowac sie na ten brodzik, czy tez tylko odplyw liniowy...

I jak drzwi CAL? jakies spostrzezenia?

Pozdrawiam cieplutko :hug:

,

Hej Mmelisa, mam faktycznie Conoflat w łazience przy sypialni, ale nie używaliśmy go jeszcze...co gorsza, szybko raczej nie użyjemy, bo nie kupię na razie kabiny do tej łazienki, ale jak będę miała jakieś większe spostrzeżenia to dam znać :) Mi się podoba, że jest taki prawie płaski i udało nam się go zrobić prawie równo z podłogą, tak jak chcieliśmy

Drzwi CAL chyba w porządku, są takie prawdziwe drewniane. Jeśli mieliby więcej wzorów wewnętrznych, zastanawialibyśmy się też mocno nad nimi do środka,ale nie mają za wielu nowoczesnych wzorów, za to drewno zawsze przecudne

Cały czas mam przed oczami Twoje schody, które są MISTRZOSTWEM ŚWIATA :yes:

pozdrawiam serdecznie :hug:

Wlasnie, mi tez sie podoba, ze ten Conoflat jest rowno z powierzchnia podlogi, stad moje pytanie bylo o uzycie :)

Lucka6 mozesz mi nie uwierzyc, bo ja tez nie wierzylam, ale okazalo sie, ze nasz stolarz pierszy raz wykonal schody tego typu... widac ze mu sie udalo..nawet po zamontowaniu, sam zadzwonil do mojego M, zeby sie dowiedziec co ja mysle o jego wykonaniu... rety ja wniebowzieta bylam i jestem:wiggle: teraz stol u niego zamawiamy, podobny jak ma amglad, ale nie rozkladany, on juz bedzie ogromny (w koncu poswiecilam piekna sciane na niego, wiec juz musi tam byc ) :lol2:

pozdrawiam i dziekuje:hug:

Wlasnie, mi tez sie podoba, ze ten Conoflat jest rowno z powierzchnia podlogi, stad moje pytanie bylo o uzycie :)

Szkoda że Wasz stolarz jest tak daleko, bo pięknie robi :yes:

ze stołem ja czekam aż Gumisia zacznie produkcję i mam nadzieję że mi też taki piękny prosty zrobi :)

Mmelisa, my w drugiej łazience mamy brodzik Superplan Plus i on też jest równo z powierzchnią płytek, też mi się wydaje że ładnie wygląda, zobacz:

Tutaj Conoflat:

IMG_9462.JPG

a tutaj Superplan Plus:

IMG_9456.JPG

Wydaje mi się że oba są OK, tylko chyba Superplan był tylko kwadratowy a Conoflat potrzebowaliśmy prostokątny większy