Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Pieknie wszystko zrobione i czuc w powietrzu szybka przeprowadzka :yes: Mm pytanie o "drewniane" plytki w lazience . czy to Noce Naturale w satynie? Mozesz podac ich rozmiar i potwierdzic kolekcje?

hej kakusku, dziękuję bardzo!! Mamy nadzieję że pod koniec maja się przeprowadzimy, wszystko zależy czy uda nam się zgrać schody i malowanie domu, jeśli tak, to się przeprowadzamy!!!

Płytki "drewniane" to Rovere Giallo, rozmiar 15x120, Noce są takie bardziej ciemne a te Giallo jak się umyje wyglądają jak prawdziwe drewno ;)

Lucka, pięknie...:yes:

o rany, jakie piękne brodziki!!!!!!!

Dzięki dziewczyny, mówcie mi tak dalej, będzie to naszą osłodą przy mieszkaniu bez drzwi ;)

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Luckus a jak padlo u was z wyborem stolu? bo poszperalam sobie w Twoim dzienniku i bylo typowanie...

Musze sie przyznac bez bicia, ze pozwolilam sobie skopiowac zdjecia i pokazalam je mojemu M... Mielismy juz zaplanowane, ze bedziemy taki ogromniasty robic, ale nie bylo zamowienia u stolarza...i teraz sie pochwale, ze pol godz temu moj M zadzwonil do niego i zamowilismy stol... 240/110cm.. :D a dokladnie ten...stolarzowi wyslalam juz fotke:yes:

[ATTACH=CONFIG]183593[/ATTACH]

Moj M i stolarz rozmawiali wczesniej o tym pierwszym stole, ale ja chce miec ten i bede go miec :wiggle: drewno takie jak schody, czyli jesion...

Ehhh chyba jeszcze raz bede musiala poszperac u Ciebie w dzienniku, to moze jeszcze cos wynajde...poki moj M sie zgadza :lol2::lol2:

Luckus a jak padlo u was z wyborem stolu? bo poszperalam sobie w Twoim dzienniku i bylo typowanie...

Musze sie przyznac bez bicia, ze pozwolilam sobie skopiowac zdjecia i pokazalam je mojemu M... Mielismy juz zaplanowane, ze bedziemy taki ogromniasty robic, ale nie bylo zamowienia u stolarza...i teraz sie pochwale, ze pol godz temu moj M zadzwonil do niego i zamowilismy stol... 240/110cm.. :D a dokladnie ten...stolarzowi wyslalam juz fotke:yes:

[ATTACH=CONFIG]183593[/ATTACH]

Moj M i stolarz rozmawiali wczesniej o tym pierwszym stole, ale ja chce miec ten i bede go miec :wiggle: drewno takie jak schody, czyli jesion...

Ehhh chyba jeszcze raz bede musiala poszperac u Ciebie w dzienniku, to moze jeszcze cos wynajde...poki moj M sie zgadza :lol2::lol2:

Mmelisa, toż dokładnie zamówiliście taki jak ja chcę!! Tylko ja myślałam żeby się rozkładał tak do 3m, ja mam dużą rodzinę, jak się zjadą najbliżsi to jest ok. 25 osób :) To jest chyba Manu z MD, czyli ten który wrzucałam. A napiszesz mi na priv ile będzie kosztował ten stół?

Ja na razie i tak nie kupię, bo mam pilniejsze potrzeby, ale za kilka miesięcy na pewno o nim pomyślę :) Tyle że muszę wziąć ciemniejszy, żeby mi pasował do kuchni...

ojaaa to super :D i sorki za podebranie pomyslu..:oops: ja bym mogla tez jeszcze dluzszy zrobic...ale boje sie troche... bo jednak nie bedzie on rozkladany... w sumie w pokoju sie zmiesci...ale... cene podesle na priv za moment jak moj M wroci do domku, wybrnal mi gdzies na momencik

Rety jaka u nas wichura!!! rowerki porozwalane po calym podworku...mi drzwi z rak wyrwalo jak je otwieralam.... nawet w domu zimno sie zrobilo... wrrrr

Gumisia, bywasz tutaj?

Bo mamy dylemat jak powiesić gluty od góry....Wymyśliliśmy że przerobimy końcówkę lampy i zrobimy stalową stopę w kształce okręgu/trójkąta/prostokąta, na którym zamontujemy wszystkie 3 lampy, a mocowanie przykręcimy do jętki...Ale nie wiem w jakiej odległości od siebie powinny być gluty..Konsultowałam się z panem Jerzym (mój i Bami fachman od oświetlenia) i on uważa że trzeba je powiesić co ok. 50cm. Tyle że wtedy to koło do zamocowania powinno mieć ok 1m, czyli strasznie wielkie i nie wiem jak to będzie wyglądało...Pamiętasz jak lampy są zamocowane u Twojej pani fryzjerki :lol2: Napisałam do Efilo z prośbą, żeby mi pokazała jak to wygląda u niej, ale coś mi nie odpisuje, więc nie wiem czy się czegoś dowiem...A musimy to w miarę szybko wymyślić...

A może ktoś inny mi pomoże??? :)

Lucka dziekuje slicznie.Wlasnie przypatrywalam sie tym Noce ale obawiam sie tych "cieniowan" a te Twoje Rovere sa bardziej jednolite i chyba by mi pasowaly do okien zloty dab :) Mozesz jeszcze powiedzic czy kafelkarz narzekal przy ich ukladaniu? Czy sa wyludkowane czy w miare proste? Dobrze sie je cielo?

Na stronce http://multiokazje.istore.pl/pl/paradyz-my-way-plytka-scienna-podlogowa-rovere-giallo-satyna-198x1198.html

podaja wymiar 14,8x119,8 -rozuemiem ze Podalas wymiar w zaokragleniu lub faktycznie ich rzeczywista szerokosc to 14,8?

Baaaaaaaardzo podobaja mi sie Twoje gluty.Zakochalam sie w nich dawno widzac domek Efilo.Gdybym tylko miala taka wysokosc salonu na pewno i u mnie by zawisly :yes:Teraz pozostaje mi cieszyc oczy w Twoim salonie :D

Conoflat moj M pokazywal mi rok temu...ja w sumie pamietalam o brodziku na rowni z podloga...ale jak zawsze bez nazwy... jak pokazalam jemu wasz to mi odp- no to o tym kochanie tobie mowilem... upps znowu gafa ze mnie:lol2: ale fajnie sobie znowu szukac wszystkiego...i w koncu wiem, ze sie budujemy... bo ostatnio bylo tynki, elewacja....stop. ehh a teraz sa juz schody.. stol zamowiony ;) wiec dochodze do wniosku, ze robimy powoli wykonczeniowke :eek:

rozwazam rowniez zamiast brodzika kafelki z odplywem liniowym...ale mam tutaj u siebie tak i fuga juz jest do poprawy....a brodzik sie umyje i jest taki jaki byl przy montowaniu...

Lucka dziekuje slicznie.Wlasnie przypatrywalam sie tym Noce ale obawiam sie tych "cieniowan" a te Twoje Rovere sa bardziej jednolite i chyba by mi pasowaly do okien zloty dab :) Mozesz jeszcze powiedzic czy kafelkarz narzekal przy ich ukladaniu? Czy sa wyludkowane czy w miare proste? Dobrze sie je cielo?

Na stronce http://multiokazje.istore.pl/pl/paradyz-my-way-plytka-scienna-podlogowa-rovere-giallo-satyna-198x1198.html

podaja wymiar 14,8x119,8 -rozuemiem ze Podalas wymiar w zaokragleniu lub faktycznie ich rzeczywista szerokosc to 14,8?

Baaaaaaaardzo podobaja mi sie Twoje gluty.Zakochalam sie w nich dawno widzac domek Efilo.Gdybym tylko miala taka wysokosc salonu na pewno i u mnie by zawisly :yes:Teraz pozostaje mi cieszyc oczy w Twoim salonie :D

Tak, to muszą być te, to chyba zależy od strony na której się ogląda, ale to ten rozmiar. Glazurnik nie narzekał na nie, nie pamiętam też czy było jakoś dużo odpadów, chyba nie...Ale on generalnie z tych mniej narzekających ;)

Ja też mam okna złoty dąb :)

Widzę że gluty mają wielu zwolenników, cieszę się tym bardziej :yes: U Efilo są oryginały, są bardziej błyszczące ale moje też wydaje mi się że są OK ;)

Tylko nie do końca wiem jak je zawiesić u góry żeby to dobrze wyglądało, a musimy szybko to wymyślić..

Może ktoś widział mocowanie takich lamp na suficie?

Tak, to muszą być te, to chyba zależy od strony na której się ogląda, ale to ten rozmiar. Glazurnik nie narzekał na nie, nie pamiętam też czy było jakoś dużo odpadów, chyba nie...Ale on generalnie z tych mniej narzekających ;)

kakusek, mąż mówi że one nie były proste i trzeba było je układać z przesunięciem 1/4, wtedy było OK...ja już o tym zapomniałam, wydaje mi się że to było wieki temu ;)

JESTEM!!!!:lol2:

lucka-nie chce Cie rozczarowc...ale ja nie jestem fanka tych lamp powieszonych razem na jednej podstawie.Mnie sie wydaje ze wlasnie swietnie wygladaj jak sa osobno ,szczegolnie takie okazy jak glutki:yes:-ale to moja prywatna ocena..

Wydaje mi sie ze na jednej podstawie to tak ...pospolicie-nie urazajac nikogo a takie szpanerskie lapmy to niech beda indywidualnoscia-kazda z osobna a w calosci niech sobie beda piekna rzezba,ale powieszona osobno...

PRZEPRASZAM:(

JESTEM!!!!:lol2:

lucka-nie chce Cie rozczarowc...ale ja nie jestem fanka tych lamp powieszonych razem na jednej podstawie.Mnie sie wydaje ze wlasnie swietnie wygladaj jak sa osobno ,szczegolnie takie okazy jak glutki:yes:-ale to moja prywatna ocena..

Wydaje mi sie ze na jednej podstawie to tak ...pospolicie-nie urazajac nikogo a takie szpanerskie lapmy to niech beda indywidualnoscia-kazda z osobna a w calosci niech sobie beda piekna rzezba,ale powieszona osobno...

PRZEPRASZAM:(

No coś Ty Gumisia, nie przepraszaj :lol2:

Ale jak byś je w takim razie powiesiła? Widziałaś moją fotkę w dzienniku z jętkami? Ja mam prąd na jednej jętce tylko i muszę z tego jakoś wybrnąć..

Efilo mi odpisała że ma wszystko na trójkącie o boku 30cm