Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

ja mam Arkesię właśnie i impregnowałam ją po fugach, teraz kładziemy gres techniczny i też mam zamiar go impregnować po fugach - co do impregnacji trzeba samemu zdecydować bo są różne opinie, mi np. producent odradzał impregnację, w sklepie doradzili że tak a w necie część impreguje część nie więc zaimpregnowałam na własne ryzyko ...

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Akcja - rozumiem - będzie poparta dokumentacją fotograficzną :D

no ba...paparazzi czatuje :)

panowie idą jak burza, już mamy obłożone styropianem 2 ściany, myślę że w takim tempie to za tydzień będzie po sprawie :)

Ale wiedzieliśmy że powinno być dobrze bo to ta sama firma która budowała stan surowy, jesteśmy z nich bardzo zadowoleni, tylko ekipa tym razem jest od elewacji

AAaaaaaależ zjawiskowy dom :)

Drzwi otwierane na zewnątrz mają również taki plus, że możesz swobodniej zaaranżować wiatrołap nie bojąc się o miejsce niezbędne do otwarcia drzwi.

Ale za to musisz mieć odpowiednio dużo miejsca przed drzwiami, żeby nie spychać gości ze schodów np. ;)

Lucka weź tu nie opowiadaj, że daleko, bo chatę masz taką, że już szczęka opada moja Droga :) Oddałabym wiele, by mieszkać właśnie w takim domu, jak Twój.

Ja się niestety mogę zadowolić tylko jako takim nadrobieniem wewnątrz, by mieć namiastkę tego, co chciałabym (a nie będę miała) na zewnątrz.

Trzymam kciuki za powodzenie akcji :D

ja podobnie jak rutinowa jak nie zobaczę to nie uwierzę, jak dla mnie (ale to moje osobiste odczucie) to ułożenie na zdjęciu z oddali wygląda całkiem fajnie ale już na zbliżeniu mniej, ja zrezygnowałabym z tych najciemniejszych - mahoniowych wtedy mozaika będzie bardziej stonowana, a podłogę zrobiłabym jednego koloru, ale ja generalnie unikam dużych kontrastów (może dlatego że nigdy nie jestem pewna efektu końcowego)

elewacja super,a schody świetne :rolleyes: grunt, że prowadzą tam gdzie trzeba i wiem co to znaczy pierwsze wejście :rolleyes:

nawet się nie obejrzysz a będziesz mieszkać ......

Kurczę, widzę, że nie przypadła Wam nasza ściana do gustu :) Dobrze żeby teraz spojrzał na to ktoś krytycznym wzrokiem zanim ułożymy płytki na ścianie i będziemy burzyć :D

Łazienkę chcemy "drewnianą" i taka ściana podobała nam się na Bartyckiej, z tym że ułożona była z innego rodzaju płytek, raczej nie Paradyża. Podłogę na pewno zrobimy jednego koloru (prawdopodobnie tego naturalnego z dołu pierwszego zdjęcia), tylko ułożymy z różnych rozmiarów.

A myślicie że jak ze ściany usunę tą płytkę mahoniową i białawą to będzie lepiej?

z góry dzięki za opinie!!

Mąż partycypował w układaniu, nawet nam się podobało (na żywo jest mimo wszystko lepiej niż na zdjęciu), ale z nim nie wejdę w dyskusje na temat niuansów między kolorami bo szybko go to nudzi :)

nie chodzi o to że nie przypadła do gustu, bo zapowiada się fajnie tylko ja nie mogę objąć jak to będzie wyglądać na końcu i mam obawy, że może być za dużo tego efektu a białe meble na pewno stonują to pomieszczenie (podobnie było z moją zielenią w łazience) masz może jakieś wizualizacje, zdjęcia z salonu lub inspiracje to zawsze pomaga wyobraźni ....

czym dłużej patrzę na te zdjęcia twojej łazienki tym bardziej mi się to co ułożyliście podoba :yes:

Edytowane przez aga_ada