Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Zrobiliśmy listę gniazdek, połowy ich nie ogarniam (krzyżowe, świecznikowe, schodowe), więc chyba wszystko kupię w tym samym kolorze i pójdę na żywioł z montażem, najwyżej trochę dokupię lub oddam :)

ja gniazdek też nie ogarniam, a o świecznikowych nawetnie słyszałam :cool:

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zrobiliśmy listę gniazdek, połowy ich nie ogarniam (krzyżowe, świecznikowe, schodowe), więc chyba wszystko kupię w tym samym kolorze i pójdę na żywioł z montażem, najwyżej trochę dokupię lub oddam :)

I mamy dokumentację techniczną tablicy adresowej, więc można zamawiać tablicę

Jeszcze skrzynka na listy i można mieszkać :)

Ja juz większość gniazdek zakupiłam - te niewidoczne zwyczajny Legrand, mają bardzo ładną prostą serię Niloe.

Te na widoku - merten m plan :) albo Jung -ale ten ostatni strasznie drogi...

o kurczę, naprawdę już kończysz :)

Ja juz większość gniazdek zakupiłam - te niewidoczne zwyczajny Legrand, mają bardzo ładną prostą serię Niloe.

Te na widoku - merten m plan :) albo Jung -ale ten ostatni strasznie drogi...

o kurczę, naprawdę już kończysz :)

No nie wiem Bami, bardzo bym chciała, bo nawet urlop biorę na przełomie maja i czerwca na przeprowadzkę, jak się nie przeprowadzę to bez sensu ten urlop..

Mi merten m plan też się podoba, też mam go na oku (zresztą zamieszczałam je swojego czasu w dzienniku), teraz jeszcze zastanawiam się nad Gira E2 albo Berkerem Kwadrat - tylko Berker trochę za obły mi się wydaje

Junga sobie obejrzę, ale w obecnej chwili na wypasione gniazdka nie mogę sobie pozwolić..

witaj... od dłuższego czasu podglądam Twój dziennik - podobają mi się tutaj :)

chciałam zapytać o palniki - kupiłaś 3sztuki (też tak planuję)... możesz zdradzić czemu jednak Simensa wybrałaś?? i czy na tym palniku wok to można też normalny garnek postawić?? //bo na żywo w życiu nie widziałam takiego i stąd pytanie//

ahhhh i gratuluję przeprowadzki na dniach :)

Mi merten m plan też się podoba, też mam go na oku (zresztą zamieszczałam je swojego czasu w dzienniku), teraz jeszcze zastanawiam się nad Gira E2 albo Berkerem Kwadrat - tylko Berker trochę za obły mi się wydaje

Junga sobie obejrzę, ale w obecnej chwili na wypasione gniazdka nie mogę sobie pozwolić..

widziałam wszystkie wymienione powyżej na żywo i miałam możliwość porównania - wg mnie stosunek jakości/designu do ceny w Merten m plan zwyciężył :)

Jung jest inny, ramki są trochę większe i widać, że są z wyższej półki. Poza tym mają głęboką czerń, a inne nie.

widziałam wszystkie wymienione powyżej na żywo i miałam możliwość porównania - wg mnie stosunek jakości/designu do ceny w Merten m plan zwyciężył :)

Jung jest inny, ramki są trochę większe i widać, że są z wyższej półki. Poza tym mają głęboką czerń, a inne nie.

Bami, a jaki w końcu wybierasz kolor do widocznych miejsc? Bo ja chyba grafitowy albo srebrny, cały czas się waham...

w niewidocznych miejscach myślałam o białych, ale tyle jest tych gniazdek że boję się że coś pomieszam z tymi kolorami i wszystko w jednym kolorze bym najchętniej kupiła....

witaj lukasz69karolina, zapraszam do mojego dziennika, rozgość się :)

Siemensa wybrałam z czysto estetycznych pobudek, planowałam Electroluxa, który jest tańszy, ale potem pan Tomek od kuchni pokazał mi jeszcze tego siemensa i boscha i nam się dużo bardziej spodobały...Na żywo oczywiście ich nie widziałam, bo ciężko je zobaczyć..

Bami, a jaki w końcu wybierasz kolor do widocznych miejsc? Bo ja chyba grafitowy albo srebrny, cały czas się waham...

w niewidocznych miejscach myślałam o białych, ale tyle jest tych gniazdek że boję się że coś pomieszam z tymi kolorami i wszystko w jednym kolorze bym najchętniej kupiła....

Na czarne ściany - czarne, na białe - białe, na burgund - też czarne itd.

ja gniazdek też nie ogarniam, a o świecznikowych nawetnie słyszałam :cool:

Ivy, ja też nie mam pojęcia o co chodzi z tymi świecznikowymi, a elektryk nam zrobił listę na której jest ich chyba z 10 :eek:

więc uznaliśmy że wszystko kupujemy w tym samym kolorze żeby potem wtopy w widocznym miejscu nie było :)

A jakie gniazdka wybierasz?

ja tez pierwotnie myślałam o Mertenie wszędzie, ale wycena mnie skutecznie otrzeźwiła. Elektryk zrobił mi zestawienia pomieszczeniami, ja je uzupełniłam wiedzą, co będzie widoczne, a co nie i wyszło, ze tylko ok. 30% z nich jest wyeksponowanych. Nie muszę mieć Mertena w pralni :)

na razie myślę też o Gira E2, ale ich nie widziałam na żywo. Wiem że Demonek. lulla i moni-ta o nich pisały i mi się spodobała ich prostota. Kiedyś chciałam mertena z drewnem na parter ale też mnie na nie nie stać

No i jeszcze Berker Kwadrat, który nie jest zły, ale właśnie za bardzo okrągły mi się wydaje.

Do garażu, pralni, etc kupimy chyba Schneider Sedna bo wyglądają fajnie i są tanie...ale na razie garażu nie wyposażam, tzn nie weryfikowałam tam ilości gniazdek. Ważne jest też jak wygląda typowe gniazdko, bo np w miarę podoba mi się coś takiego:

http://www.dobregniazdka.pl/uploads/assortment_images/a-1794-2602.jpg

a nie podoba takie:

http://images.sklepy24.pl/32288742/38943/large/simon-15-gniazdo-podwojne-z-uziemieniem-2x2p-z-z-przeslonami-torow-pradowych-z-ramka-platyna-metalizowany-1591451-027k-.jpg

Trzeba po prostu całą serię obejrzeć żeby się później niemiło nie zaskoczyć

A mi się u giry nie podoba włączanie i wyłączanie - tj. nie można tego zrobić bezszelestnie, nie da się nawet po prostu cicho. Słychać dość głośne pstryk i strasznie mnie to denerwuje :yes: Nie wiem, czy zwracacie na to uwagę, ale ja mam generalnie bzika na punkcie cichych pstryczków :cool: