ivy17 08.05.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Zrobiliśmy listę gniazdek, połowy ich nie ogarniam (krzyżowe, świecznikowe, schodowe), więc chyba wszystko kupię w tym samym kolorze i pójdę na żywioł z montażem, najwyżej trochę dokupię lub oddam ja gniazdek też nie ogarniam, a o świecznikowych nawetnie słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 08.05.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 lucka, bardzo bardzo ładna kuchnia i blat:) ja nie jestem 'ceglana' ale i tak mi sie podobuje:) gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.05.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Zrobiliśmy listę gniazdek, połowy ich nie ogarniam (krzyżowe, świecznikowe, schodowe), więc chyba wszystko kupię w tym samym kolorze i pójdę na żywioł z montażem, najwyżej trochę dokupię lub oddam I mamy dokumentację techniczną tablicy adresowej, więc można zamawiać tablicę Jeszcze skrzynka na listy i można mieszkać Ja juz większość gniazdek zakupiłam - te niewidoczne zwyczajny Legrand, mają bardzo ładną prostą serię Niloe. Te na widoku - merten m plan albo Jung -ale ten ostatni strasznie drogi... o kurczę, naprawdę już kończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.05.2013 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Ja juz większość gniazdek zakupiłam - te niewidoczne zwyczajny Legrand, mają bardzo ładną prostą serię Niloe. Te na widoku - merten m plan albo Jung -ale ten ostatni strasznie drogi... o kurczę, naprawdę już kończysz No nie wiem Bami, bardzo bym chciała, bo nawet urlop biorę na przełomie maja i czerwca na przeprowadzkę, jak się nie przeprowadzę to bez sensu ten urlop.. Mi merten m plan też się podoba, też mam go na oku (zresztą zamieszczałam je swojego czasu w dzienniku), teraz jeszcze zastanawiam się nad Gira E2 albo Berkerem Kwadrat - tylko Berker trochę za obły mi się wydaje Junga sobie obejrzę, ale w obecnej chwili na wypasione gniazdka nie mogę sobie pozwolić.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 08.05.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 witaj... od dłuższego czasu podglądam Twój dziennik - podobają mi się tutaj chciałam zapytać o palniki - kupiłaś 3sztuki (też tak planuję)... możesz zdradzić czemu jednak Simensa wybrałaś?? i czy na tym palniku wok to można też normalny garnek postawić?? //bo na żywo w życiu nie widziałam takiego i stąd pytanie// ahhhh i gratuluję przeprowadzki na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.05.2013 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Mi merten m plan też się podoba, też mam go na oku (zresztą zamieszczałam je swojego czasu w dzienniku), teraz jeszcze zastanawiam się nad Gira E2 albo Berkerem Kwadrat - tylko Berker trochę za obły mi się wydaje Junga sobie obejrzę, ale w obecnej chwili na wypasione gniazdka nie mogę sobie pozwolić.. widziałam wszystkie wymienione powyżej na żywo i miałam możliwość porównania - wg mnie stosunek jakości/designu do ceny w Merten m plan zwyciężył Jung jest inny, ramki są trochę większe i widać, że są z wyższej półki. Poza tym mają głęboką czerń, a inne nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.05.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 widziałam wszystkie wymienione powyżej na żywo i miałam możliwość porównania - wg mnie stosunek jakości/designu do ceny w Merten m plan zwyciężył Jung jest inny, ramki są trochę większe i widać, że są z wyższej półki. Poza tym mają głęboką czerń, a inne nie. Bami, a jaki w końcu wybierasz kolor do widocznych miejsc? Bo ja chyba grafitowy albo srebrny, cały czas się waham... w niewidocznych miejscach myślałam o białych, ale tyle jest tych gniazdek że boję się że coś pomieszam z tymi kolorami i wszystko w jednym kolorze bym najchętniej kupiła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.05.2013 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 witaj lukasz69karolina, zapraszam do mojego dziennika, rozgość się Siemensa wybrałam z czysto estetycznych pobudek, planowałam Electroluxa, który jest tańszy, ale potem pan Tomek od kuchni pokazał mi jeszcze tego siemensa i boscha i nam się dużo bardziej spodobały...Na żywo oczywiście ich nie widziałam, bo ciężko je zobaczyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.05.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Bami, a jaki w końcu wybierasz kolor do widocznych miejsc? Bo ja chyba grafitowy albo srebrny, cały czas się waham... w niewidocznych miejscach myślałam o białych, ale tyle jest tych gniazdek że boję się że coś pomieszam z tymi kolorami i wszystko w jednym kolorze bym najchętniej kupiła.... Na czarne ściany - czarne, na białe - białe, na burgund - też czarne itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.05.2013 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 ja gniazdek też nie ogarniam, a o świecznikowych nawetnie słyszałam Ivy, ja też nie mam pojęcia o co chodzi z tymi świecznikowymi, a elektryk nam zrobił listę na której jest ich chyba z 10 więc uznaliśmy że wszystko kupujemy w tym samym kolorze żeby potem wtopy w widocznym miejscu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.05.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 A jakie gniazdka wybierasz? ja tez pierwotnie myślałam o Mertenie wszędzie, ale wycena mnie skutecznie otrzeźwiła. Elektryk zrobił mi zestawienia pomieszczeniami, ja je uzupełniłam wiedzą, co będzie widoczne, a co nie i wyszło, ze tylko ok. 30% z nich jest wyeksponowanych. Nie muszę mieć Mertena w pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.05.2013 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 na razie myślę też o Gira E2, ale ich nie widziałam na żywo. Wiem że Demonek. lulla i moni-ta o nich pisały i mi się spodobała ich prostota. Kiedyś chciałam mertena z drewnem na parter ale też mnie na nie nie stać No i jeszcze Berker Kwadrat, który nie jest zły, ale właśnie za bardzo okrągły mi się wydaje. Do garażu, pralni, etc kupimy chyba Schneider Sedna bo wyglądają fajnie i są tanie...ale na razie garażu nie wyposażam, tzn nie weryfikowałam tam ilości gniazdek. Ważne jest też jak wygląda typowe gniazdko, bo np w miarę podoba mi się coś takiego: http://www.dobregniazdka.pl/uploads/assortment_images/a-1794-2602.jpg a nie podoba takie: http://images.sklepy24.pl/32288742/38943/large/simon-15-gniazdo-podwojne-z-uziemieniem-2x2p-z-z-przeslonami-torow-pradowych-z-ramka-platyna-metalizowany-1591451-027k-.jpg Trzeba po prostu całą serię obejrzeć żeby się później niemiło nie zaskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.05.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Zgadzam się Brałam rownież pod uwagę Girę, ale zostaję przy Mertenie z Giry chyba zamówię panele sterujące do pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.05.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 aaa...i jeszcze do Mertena trochę mnie zniechęciła lullaby, pisząc że trzeba pilnować żeby ten napis Schneider nie był do góry nogami ja bym jakoś o tym nie pomyślała no i nie wiem czy taki widoczny napis mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 08.05.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Jung jest bez napisu gira jest specyficzna, na żywo moim zdaniem trochę traci. Ale to oczywiscie kwestia indywidualnych upodobań, u mnie na drugim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 08.05.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 aaa...i jeszcze do Mertena trochę mnie zniechęciła lullaby, pisząc że trzeba pilnować żeby ten napis Schneider nie był do góry nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 08.05.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 A mi się u giry nie podoba włączanie i wyłączanie - tj. nie można tego zrobić bezszelestnie, nie da się nawet po prostu cicho. Słychać dość głośne pstryk i strasznie mnie to denerwuje Nie wiem, czy zwracacie na to uwagę, ale ja mam generalnie bzika na punkcie cichych pstryczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 08.05.2013 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 a gdzie Wy tą Girę oglądacie? Bo nie wiem czy "moja" Pani od gniazdek ma ją w ofercie, musze zapytać merten, Berker - trzeba przyznać że naciskają się bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 08.05.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Moja przyjaciółka ma merten m plan - pamiętam, że brała dzień wolnego i jechała po te gniazdka gdzieś w Polskę, było dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggula 08.05.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 Lucka, na Bartyckiej, ostatni wjazd w lewo, 100m prosto i w zatoczkę w prawo - tam jest sklep z milionem pstryczków, możesz chodzić i pstrykać do woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts