Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Sytuację krytyczną z umywalką do dolnej łazienki mamy...

umywalka jest nablatowa, 80x35cm, przykręcana do ściany i wygląda jak liliputek na tle blatu o szerokości 60cm...

jest śliczna, ale się zastanawiam czy jej nie wymienić na podobny kształt ale umocowany pośrodku blatu, albo jakąś głębszą...

Podpowiecie z czego mogę wybierać?

mam taką Vitra Shift:

i-vitra-shift-80x35-blatowa-4389b003-0921.jpg

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sytuację krytyczną z umywalką do dolnej łazienki mamy...

umywalka jest nablatowa, 80x35cm, przykręcana do ściany i wygląda jak liliputek na tle blatu o szerokości 60cm...

jest śliczna, ale się zastanawiam czy jej nie wymienić na podobny kształt ale umocowany pośrodku blatu, albo jakąś głębszą...

Podpowiecie z czego mogę wybierać?

mam taką Vitra Shift:

[ATTACH=CONFIG]191002[/ATTACH]

lucek, czy dobrze zrozumiałam, ze w związku z tym, ze umywalka jest przykrecana do ściany, jest dużo miejsca na blacie przed umuwalką?

Jaki masz wc?

A bateria ma być tak, jak na zdjęciu?

lucek, czy dobrze zrozumiałam, ze w związku z tym, ze umywalka jest przykrecana do ściany, jest dużo miejsca na blacie przed umuwalką?

Jaki masz wc?

A bateria ma być tak, jak na zdjęciu?

Dokładnie tak jak napisałaś :(

bez sensu jest to miejsce, zepsuje cały efekt szafki, musimy zmienić tą umywalkę tylko nie wiem czy ją mi przyjmą z powrotem, najwyżej spróbuję ją sprzedać..

Kibelek mam z tej samej serii:

http://www.franklins.co.nz/ic/3542725256/VIT4392B003-0075.jpg

znalazłam np takie Catalano - Sistena, ale trochę krótkie (70x37) - a ja właściwie mogę tą umwalkę mieć większą ok. 80-90cm

Myślicie że pasowałaby do tego kibelka?

http://www.twojnowydom.com.pl/files/galleries/id2/0/2/0/id2662/catalano_sistema_c3_umywalka_70ac3n.jpg

albo coś takiego - tylko nie mam pojęcia co to za firma (Batho Sardinero), cena dość atrakcyjna :

http://images01.olx.pl/ui/16/17/18/1321355001_80210918_1-Zdjecia--BATHCO-SARDINERO-Umywalka-nablatowa.jpg

Kurcze, nie przewidzieliśmy że jeszcze na koniec będziemy musieli kupować umywalkę...

Mógłbym przysiąc, że to właśnie Wy się budujecie "na zakręcie". Co tam Wam namieszali? U nas gmina przeszła nadspodziewanie łatwo.

BTW, chcemy spieniężyć naszą budę :)

Na zakręcie buduje się doktor ze szpitala bielńskiego. Moja działka jest następna.

A gmina się przyczepiła do dostępu do drogi publicznej. Wydali dziesiątki pozwoleń, a teraz doszli do wniosku, że droga przy działce doktora (ta prostopadła do Aroniowej) nie ma właściciela, więc nie mam dostępu do drogi publicznej i....... dupa zbita. Musiałem kombinować dostęp "na około", tzn od strony kanałku. Paranoja, ale to tylko Polska. No i pół roku w plecy, bo miałem zacząć w marcu, a teraz będzie dobrze jak się uda w sierpniu. O ile nic nowego nie wymyślą.

Która buda jest do sprzedania?

Na zakręcie buduje się doktor ze szpitala bielńskiego. Moja działka jest następna.

A gmina się przyczepiła do dostępu do drogi publicznej. Wydali dziesiątki pozwoleń, a teraz doszli do wniosku, że droga przy działce doktora (ta prostopadła do Aroniowej) nie ma właściciela, więc nie mam dostępu do drogi publicznej i....... dupa zbita. Musiałem kombinować dostęp "na około", tzn od strony kanałku. Paranoja, ale to tylko Polska. No i pół roku w plecy, bo miałem zacząć w marcu, a teraz będzie dobrze jak się uda w sierpniu. O ile nic nowego nie wymyślą.

Masakra. Na mapce pamiętam, ze było na niej pełno podziałów.

Tak samo jak z naszym prądem - wszyscy mogli, a my nie. I nic nie dawały tłumaczenia, przykłady sąsiadów z identyczną sytuacją, sąsiada, który dostał papiery miesiąc przed nami.

Która buda jest do sprzedania?

Nasza zielona, dla robotników. Stoi teraz na sąsiedniej działce razem z resztą naszej hałdy ziemi.

Pewnie nadworny kolorysta Bami byłby załamany naszą prostotą kolorystyczną, ale nam się całkiem na razie podoba

:D Mnie tez sie podoba. Mój nadworny kolorysta był załamany kolorem w pokoju Malucha (kolor o uroczej nazwie Pina Colada). Powiedział, ze zrobiliśmy dziecku ściany w kolorze gipsu ... i zaklął przy tym szpetnie.

A ja mu powiedziałam, zeby lepiej się zajął burakami...

lucka alez wy lecicie! :eek: chyba lada tydzien-dzien przeprowadzka co? wow! jestem pod wrazeniem...

wspolczuje pogody, ktora psuje wam tempo z ulozeniem kostki... u nas od jutra na pewno 3 dni deszczowe..do tej pory bylo pieknie...ehh z pogodami...

wracajac do tematu wykanczania-kibicuje bardzo mocno :yes:

musze zerknac o co chodzi u was z tym zlewem, bo przyznam szczerze, ze ostatnio malo mialam czasu na FM i nadrabianie zaleglosci trwa i trwa u mnie....

Witaj :)

Dziekuje za powitanie :)

Wydaje mi sie, ze z dwoch propozycji, ktore przedstawilas chyba lepsze bedzie Batho Sardinero - wg mnie.

A gminy chyba wszedzie daja sie w kosc, szukajac okazji, zeby wydoic inwestorow... W kazdym razie na poludniu urzednicy nie proznuja ;)

Lucko! jak dobrze, ze masz to juz za soba :)

Trzymam kciuki! :)

Czesc LUcka :hug:

Miałam wielkie zaległości :sick: ale nadrobiłam :yes:

Cudnie, domowo juz jest w domk :) CHyba wszytko gotowe do przeprowadzki cio ???

Kiedy wielki dzień ???

Zabudowa fornirowa podoba mi się bardzo, schody cudne :yes:

Wrzucaj jaknajwiecej zdjeć :)

Współczuję przestoju kostkowego :( my się wyrobilisy w ostatniej chwili i na szczęście mamy temat z głowy, za to temat ogrodowy stoi :sick: za domem mega kałuze i też jesteśmy wstrzymani. U nas dzisij słońce i cudna pogoda, mam nadzije,ze u Was też i wszytko się Wam podsusza :hug:

Do przeprowadzki jeszcze trochę, bo nie mamy w pełni uruchomionych łazienek i kuchni, ale mam nadzieję że w przyszłym tygodniu się uda to załatwić. Cały przyszły tydzień mam jeszcze urlop, więc będę sprzątać i przewozić rzeczy sukcesywnie. Zastanawiam się tylko gdzie mamy ubrania rozłożyć, bo mebli żadnych nie będzie...Obczajam takie wieszaki z Ikea stojące, może macie inne pomysły jak sobie przez jakiś czas poradzić?