Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Ivy,

ja dziękuję opatrzności, że ceny malowania u nas bardzo przyjemne dla kieszeni - raczej nikt by mnie nie zmusił do spędzenia np. tygodnia urlopu na drabinie, z wałkiem w łapie - a jeszcze często przy okazji na rusztowaniu pewnie, tam gdzie wysoko:)

tez mi się nie chce..ale jak policzę ze mam za to zapłcić ponad 7 tysi to chyba wykorzystam pare dni z moich 43 dni urlopu w tym roku :cool:

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak... jesteś szczęśliwą posiadaczką takich szafek. A ja nie mam jeszcze szafek w łazienkach. Nie mam nawet stolarza :(.

I wszędzie mam garderoby...puste oczywiście. Zatem nie mam się jak przeprowadzić....

.

Basia, ja kupuję garderoby z systemu Elfa - nie jest to super tanie rozwiązanie, ale baardzo wygodne, można kupić od ręki w Leroy Merlin czy Castoramie, w Praktikerze też mają ale tam ceny sporo wyższe niż te ze strony Elfy. Na stronie jest planer, można sobie dokładnie dopasować szafki jakie się chce i potem system robi wykaz elementów które są potrzebne, idzie się do sklepu i gotowe :) Montaż jest podobno bardzo prosty, trzeba przykręcić do ściany pionowe (lub dodatkowo poziome) profile i w nie wkłada się półki, kosze, itp... Ja mam garderoby zamknięte więc nie potrzebuję nic reprezentacyjnego, mogę wszystko otworzyć. Zastanawiam się teraz tylko czy nie kupić profili do ściany i drążka, ewentualnie 2-3 półek na razie, tak żebyśmy mogli się rozpakować.

Ivy,

ja dziękuję opatrzności, że ceny malowania u nas bardzo przyjemne dla kieszeni - raczej nikt by mnie nie zmusił do spędzenia np. tygodnia urlopu na drabinie, z wałkiem w łapie - a jeszcze często przy okazji na rusztowaniu pewnie, tam gdzie wysoko:)

tez mi się nie chce..ale jak policzę ze mam za to zapłcić ponad 7 tysi to chyba wykorzystam pare dni z moich 43 dni urlopu w tym roku :cool:

Ja właśnie jestem na 2,5 tygodniowym urlopie z moich marnych 52 dni, umyłam dzisiaj 4 okna...Szok, siedziałam na budowie prawie cały dzień a tylko tyle mi się udało :bash: Brudne są jak nie wiem i wielkie tak że samo ;)

Marnych 52???? Ja mam 26, z czego część juz wykorzystałam :bash:

A garderoby spędzają mi sen z powiek... Chciałabym, by ktoś mi je sensownie zaprojektował, ale nikogo takiego nie mam. Chyba muszę udać się do wyspecjalizowanej jednostki, gdzie wykonanie tych garderób, z powodu ich ilości, będzie kosztowało kupę kasy :bash:

Marnych 52???? Ja mam 26, z czego część juz wykorzystałam :bash:

A garderoby spędzają mi sen z powiek... Chciałabym, by ktoś mi je sensownie zaprojektował, ale nikogo takiego nie mam. Chyba muszę udać się do wyspecjalizowanej jednostki, gdzie wykonanie tych garderób, z powodu ich ilości, będzie kosztowało kupę kasy :bash:

Ba

No wiesz, te 52 to z dwóch lat....miałam więcej, ale te z 2011 już wybrałam...słabo te moje urlopy ostatnio wyglądały, a wolne biorę w większości z nadgodzin których też mam dużo, więc chyba nie ma czego zazdrościć ;)

Co do garderób, wejdź sobie na tą stronę Elfy i pooglądaj inspiracje, możliwości, etc...Raczej Ty sama wiesz najlepiej czego potrzebujesz, więc bez sensu komuś płacić krocie jak napisałaś...Jakby co, to mój pan Tomek od kuchni robi też takie zabudowy, możesz się z nim skontaktować

Lucuś, a umyłaś już Duże Okno???:)

Hmmm...tu jest problem ;) Od środka góra została umyta przez panów malarzy, z zewnątrz umyję jak będzie taras, bo nie mam jak ustawić drabiny. Ale kupiłam sobie takie cudo Leifheita do mycia okien z możliwością przedłużenia do 2m, bez drabiny sięgam do połowy wysokiego okna, z drabiną mam nadzieję że się uda do końca

Dół może umyję dzisiaj, zaraz jadę działać dalej...

No mnie też niemoc dopada, już mam dość tego budowania :( Chciałabym się przeprowadzać, a tutaj coraz bardziej znowu leje :( Już dziś rano miałam nadzieję że może pod koniec tygodnia ruszymy z kostką ale nie mam już pewności....

Co do okien, to myje się je straaasznie wolno, umyłam dopiero 10, jeszcze drugie tyle mi zostało...Fajnie byłoby jakby jakaś dobra wróżka się zjawiła i zrobiła to za mnie :)

Nie, jeszcze nie, ale jestem blisko :)

Kolejna wtopa dzisiaj - okazało się że musimy wybrać całą glinę sprzed tarasu bo wciąż jest bajoro, wstrzymujemy akcję kostka (która miała się zacząć jutro) i w przyszłym tygodniu zamawiamy koparkę żeby zabrała to dziadostwo, bo inaczej sobie w przyszłości nie poradzimy..

Nie muszę pisać że nie mamy na to pieniędzy, ale nie ma wyjścia :(

Za to nasz najlepszy na świecie hydraulik podłączył nam dzisiaj całą armaturę, baterie, młynek (!!!) zgapiliśmy się z płytą- bo nie wiedziałam, że on ma też uprawnienia żeby podłączyć nam gaz i mu nie powiedzieliśmy. Fotki wrzucę już jutro, bo nie chce mi się podłączać aparatu..

Bilans dzisiejszych podłączeń:

1) Przyszedł drążek do prysznica z Kludi - nota bene forma załatwienia reklamacji bardzo niefajna, nic już więcej nie kupię Kludi i nie życzę nikomu kto ma ich produkty żeby mu się coś zepsuło bo kontakt z serwisem do przyjemnych nie należy, reklamację nam uznali, ale niesmak pozostał..

2) Bateria Franke przy zlewie - do reklamacji, ma bardzo małe ciśnienie, hydraulik wszystko rozkręcił i twierdzi że to mieszacz

3) Umywalka Vitra u dzieciaków śliczna :yes: wygląda bardzo ładnie i delikatnie

4) Bidetka na dole też super - służy tymczasowo zamiast umywalki która została już wymieniona, ale nie mamy jeszcze baterii

5) Młynek jest świetny i super się wpasował w swoje miejsce :D, hydraulik bardzo ładnie nam poustawiał wszystkie rurki pod zlewem i powinny mi wejść kosze do sortowania,

6) syfony, rurki, śrubki dołaczane do umywalek, bidetów, itp są w większości do kitu - albo za krótkie, albo gorsze, na szczęście hydraulicy mieli cały tabun swoich akcesoriów i wszystko nam podobierali

Synek zachwycony samoopadającą deską :D

Lucka, skad bierzesz aquaformy czy tam spotline czy tam massivy czy tam bog wie co? Skad bierzesz tubki bo chyba takie tez masz nie??

Od tego gościa od oświetlenia? A jaki rozmiar masz?

Hej Beata, ja niestety ich na razie nie biorę :(

Mam tylko gluty i lampy wpuszczane do kuchni, te kupiłam u Pana Jerzego. Reszta za jakiś czas, dzisiaj kupiliśmy niezbedną ilość tanich lamp z Ikea - tak żeby było na początek, tam gdzie chcemy je szybko wymienić będą żarówki żeby nas zdopingować ;)

Ale jeśli będę kupowała to albo u Pana Jerzego albo tutaj:

http://www.light-s.pl/

Mają dobre ceny, gość szybko odpisuje na maile (wysyłałam mu kilka zapytań) i kilka osób z forum u niego kupowało (chyba amglad)

Chyba że lokalnie u Pani od osprzętu znajdę jeszcze taniej ;)

• 2 weeks później...
Przyczlapalam pomiędzy sadzeniem hortensji i krzewuszek:D-no glutki sa prześliczne!!!WYSZLO PIEKNIE!!!!!!

GUMISIU, witaj :hug:

Zastanawiałam się czy widziałaś właśnie moje/Twoje glutki :D

I potrzebuję też inspiracji za jakiś czas na lampy nad wyspę i na antresolę - miałam wybrane Eglo Andria, jeszcze jakiś czas temu wydawało mi się że nie są drogie, ale teraz zweryfikowałam poglądy i 450zł za lampę wydaje mi się dużo...więc chciałabym coś tańszego..może podpowiesz coś w podobnym stylu co pasowałoby do glutków i mojego betonu?