GUMISIOWA 18.06.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 (edytowane) NO WIDZIALAM WLASNIE I NAPATRZEC SIE NA NIE NIE MOGE-WSZYSTKO MI SIE U CIEBIE PODOBA-CEGLA,KUCHNIA,PODLOGI(OPROCZ KOLOROWYCH POKOI;)BO JA CALA BIALA JESTEM:lol2:-PRZEPRASZAM:rolleyes:) Glutki sa boskie!!! Co do pomocy to nie wiem czy ja ci pomoge-bo ja sama problem mam z lampami dlatego nadal u mnie nie wisza...Jedyne co mogę powedziec to ze ja wogole nie jestem fanka tych "wiaderek" do goory nogami;)-tych które pokazujesz jako pierwsza myśl-PRZPRASZAM!!!!Ja wiem ze one teraz sa w modzie u nas ale jakies strasznie niesubtelne one sa....PRZEPRASZAM!!! 450 ZA LAMPE GENERALNIE TO NIE JAKIS STRASZLIWY KOSMOS CENOWY ALE WIEM ZE POD KONIEC KASA CISCNIE I CZLOWIEK PRZELICZA WSZYSTKO. JA BYM RACZEJ W COS PROSTEGO POSZLA CO NIE ZAKLOCI GLUTKOW I NIE PRZKRZYCZY CUDNEJ KUCHN znalazłam cos takiego ale to baaardzo proste wic może nie wpaść w oko; edit-nie wiem jak to zrobiłam ale wkleiłam link w twoim poscie...:rolleyes:cala ja:rolleyes: IGUMISIU, witaj http://studioswiatla.pl/pl/p/BIBRO-zwis/19769 Zastanawiałam się czy widziałaś właśnie moje/Twoje glutki I potrzebuję też inspiracji za jakiś czas na lampy nad wyspę i na antresolę - miałam wybrane Eglo Andria, jeszcze jakiś czas temu wydawało mi się że nie są drogie, ale teraz zweryfikowałam poglądy i 450zł za lampę wydaje mi się dużo...więc chciałabym coś tańszego..może podpowiesz coś w podobnym stylu co pasowałoby do glutków i mojego betonu? Edytowane 18 Czerwca 2013 przez GUMISIOWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 18.06.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Lucuś, dobrze, ze wróciłaś, bo się zaczynałam martwić ja tez mam problem z lampami, ogarnęła mnie jakaś psychoza lampowa... moim zdaniem te Eglo są ok, nieinwazyjne. Mam też inny pomysł: by się całkowicie odciąć od glutów i zastosować lampy w innym kolorze tzn. Bez białego matowego szkła. Kolor: aluminium, moze czarny? Ale zrobiliście roz.... na działce u mnie za kilka dni będzie podobnie ze się tak pochwalę u Ciebie, bo u mnie w komentarzach zrobiła się paskudna atmosfera, nawet pisać mi się tam nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.06.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ale zrobiliście roz.... na działce u mnie za kilka dni będzie podobnie ze się tak pochwalę u Ciebie, bo u mnie w komentarzach zrobiła się paskudna atmosfera, nawet pisać mi się tam nie chce Bami pisz u siebie, zrobimy dużo komentów i tamte strony znikną gdzieś tam w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 18.06.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Lucuś, dobrze, ze wróciłaś, bo się zaczynałam martwić ja tez mam problem z lampami, ogarnęła mnie jakaś psychoza lampowa... moim zdaniem te Eglo są ok, nieinwazyjne. Mam też inny pomysł: by się całkowicie odciąć od glutów i zastosować lampy w innym kolorze tzn. Bez białego matowego szkła. Kolor: aluminium, moze czarny? Ale zrobiliście roz.... na działce u mnie za kilka dni będzie podobnie ze się tak pochwalę u Ciebie, bo u mnie w komentarzach zrobiła się paskudna atmosfera, nawet pisać mi się tam nie chce Jestem Bami, jestem, trochę mnie nie było, w weekend zabrałam dzieciaki a mąż walczył z gniazdkami, idzie mu całkiem nieźle. Fajnie byłoby wziąć do wszystkiego fachowców i ogarnąć się ze wszystkim w ciągu jednego dnia, ale za to jaka satysfakcja jak się to zrobi samemu Ja przyznam szczerze załamana jestem tą działką, ale mąż mnie pociesza że w ciągu jednego dnia da się to ogarnąć, kwestia logistyki dostaw i rozprowadzenia.. U Ciebie w komentarzach...no cóż....to jednak otwarte forum, więc może się zdarzyć teoretycznie każda wymiana zdań...wydaje mi się że za bardzo się przejmujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 18.06.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 mam pytanie o power porty...zastanawiam się czy montować tylko sama nie wiem nad czym się zastanawiam , chyba czy to praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 18.06.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Lucuś, dobrze, ze wróciłaś, bo się zaczynałam martwić ja tez mam problem z lampami, ogarnęła mnie jakaś psychoza lampowa... moim zdaniem te Eglo są ok, nieinwazyjne. Mam też inny pomysł: by się całkowicie odciąć od glutów i zastosować lampy w innym kolorze tzn. Bez białego matowego szkła. Kolor: aluminium, moze czarny? Ale zrobiliście roz.... na działce u mnie za kilka dni będzie podobnie ze się tak pochwalę u Ciebie, bo u mnie w komentarzach zrobiła się paskudna atmosfera, nawet pisać mi się tam nie chce bami-ty się nic nie martw atmosfera-czytałam i nie ma się co przejmowac:yes: każdy buduje dla siebie-jedni lubia to inni lubia tamto;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 18.06.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Jestem Bami, jestem, trochę mnie nie było, w weekend zabrałam dzieciaki a mąż walczył z gniazdkami, idzie mu całkiem nieźle. Fajnie byłoby wziąć do wszystkiego fachowców i ogarnąć się ze wszystkim w ciągu jednego dnia, ale za to jaka satysfakcja jak się to zrobi samemu Ja przyznam szczerze załamana jestem tą działką, ale mąż mnie pociesza że w ciągu jednego dnia da się to ogarnąć, kwestia logistyki dostaw i rozprowadzenia.. Twój mąż ma rację w dodatku jest naprawdę zdolny i dzielny mój mąż ... Znowu jutro wyjeżdża a ja mam jutro... Montaż schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 18.06.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 mam pytanie o power porty...zastanawiam się czy montować tylko sama nie wiem nad czym się zastanawiam , chyba czy to praktyczne Praktyczne, praktyczne... W związku z tym oczywiście... Nie mam powerportów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 18.06.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 bami-ty się nic nie martw atmosfera-czytałam i nie ma się co przejmowac:yes: każdy buduje dla siebie-jedni lubia to inni lubia tamto;) Oczywiście, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie... Tylko należy to robić tak, by nie obrażać współuczestników. To tyle w tym przykrym temacie. Lucuś, zapomniałam napisać, ze pięterko uroczo wygląda o zachodzie Słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 18.06.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Lucka, dziękuję za zdjęcia gniazd podłogowych, bo to ja kiedyś o nie prosiłam Bardzo bardzo się cieszę, że niebawem zamieszkacie w nowym domku i mocno kibicuję na finiszu! Bami, no co Ty, to forum dyskusyjne, nie zawsze jest "pitu pitu", daj spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 18.06.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Gratulacje! Już prawie mieszkacie! Ale zazdroszczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 19.06.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 mam pytanie o power porty...zastanawiam się czy montować tylko sama nie wiem nad czym się zastanawiam , chyba czy to praktyczne Ivy, w moim przypadku nie dało się zrobić niczego innego. Mam w kuchni bardzo mało ścian na których można umieścić gniazdka, a nie wyobrażam sobie kuchni z małą ilością gniazdek. Mam 3 powerporty - 1 na wyspie (3gniazda), 1 przy narożnym oknie (3 gniazda) i 1 obok płyty (2 gniazda) - ten ze zdjęcia. Ostatni jest do czajnika - bo tam zamierzamy go postawić. Z tymże kupiliśmy te powerporty takie lepsiejsze, Simona, marketowe nam się nie podobały Twój mąż ma rację w dodatku jest naprawdę zdolny i dzielny mój mąż ... Znowu jutro wyjeżdża a ja mam jutro... Montaż schodów Bami, udało się ze schodami??? Dawaj zdjęcia szybciuko!! Lucka, dziękuję za zdjęcia gniazd podłogowych, bo to ja kiedyś o nie prosiłam Bardzo bardzo się cieszę, że niebawem zamieszkacie w nowym domku i mocno kibicuję na finiszu! Lulla, pamiętam że Ty prosiłaś o zdjęcia Gratulacje! Już prawie mieszkacie! Ale zazdroszczę! Beata, już prawie, ale jak sobie pomyślę ile jeszcze jest do zrobienia to tez mnie to załamuje....ale już bardzo blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 19.06.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ja tez tu jestem..w kocu sie doczlapalam.... i rowniez robie hip hip huuura za to "prawie" :wave: ja to juz bym moich 4liter z tego domku nie ruszyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 20.06.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 ja tez tu jestem..w kocu sie doczlapalam.... i rowniez robie hip hip huuura za to "prawie" :wave: ja to juz bym moich 4liter z tego domku nie ruszyla Hej Mmelisa, witaj ja też bym tam najchętniej już została ale mąż naciska coby bardziej cywilizowany wjazd był i pewnie ma rację, więc siedzę cicho i czekam Plusem tego jest to że wkrótce pensja więc może krzesełka do wyspy kupię i może pralkę...ale się rozmarzyłam Musimy też zmienić w jakiś sposób balustradę bo obecna choć jest bardzo ładna nie do końca nadaje się do małych dzieci, myślę o niej cały czas i się boję szczególnie tych przerw na antresoli Zdecydowaliśmy się dołożyć do tego szkło, najwyżej za kilka lat je odkręcimy...musimy tylko spróbować wycenić ile by nas to kosztowało i spróbować zrobić we własnym zakresie tyle ile się da...może podpowiecie jak zrobić to najtańszym sposobem nie psując zbytnio estetyki balustrady? Muszę zajrzeć do Malkul, bo pamiętam że oni dużo sami robili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 22.06.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 A moze zapytaj o cenę pleksi? Wiadomo szkło to nie jest ale jesli ma byc tylko na jakis czas to moze bedzie wystarczające no i kieszeni tak nie wymiecie:)( moglabys jeszcze spróbować poliweglan komorowy bo jest grubszy ale zdecydowanie brzydszy niz pleksi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 22.06.2013 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 A moze zapytaj o cenę pleksi? Wiadomo szkło to nie jest ale jesli ma byc tylko na jakis czas to moze bedzie wystarczające no i kieszeni tak nie wymiecie:)( moglabys jeszcze spróbować poliweglan komorowy bo jest grubszy ale zdecydowanie brzydszy niz pleksi)... Hej Koktajl, myśleliśmy o plexi ale to podobno też nie jest tanie...robił rozeznanie i m2 szkła to koszt ok. 600zł brutto, jeśli całość wyjdzie ok 2-3tys. to chyba zrobimy ze szkła z tym że ja myślę tylko o antresoli, już bez stopni, tylko nie wiem jak to będzie wyglądało, według mnie OK, ale mąż ma obiekcje.. Chciałam też ogłosić że wybuch bomby na działce odszedł w niepamięć, znów jest równo.. Mam też 2 grządki - 1,5 grządki zajmują pomidory przeniesione z balkonu z mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 23.06.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Lucka poszukaj dobrze bo z tego co ja się orientuje to do 150 za m2 powinnas się zmieścić za pleksi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 24.06.2013 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 hej Ze szklem bylabym ostrozna. W przypadku duzych przeszklen ze wzgledu na bezpieczenstwo montuje sie tylko szklo hartowane, inne moze sie okazac... zabojcze. Sprawdzcie to rowniez pod tym katem. Powodzenia w urzadzaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 24.06.2013 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Hej Hesperius, szkło oczywiście będzie hartowane klejone dzięki za czujność dzisiaj mąż podłączył płytę indukcyjną, więc gotować mogę za to niestety nie udało się podłączyć gazu bo nasz hydraulik/gazownik odmówił zamontowania rurek - mamy za głęboką szufladę pod płytami i mówi że będzie uderzać o rurkę od gazu, a to może być bardzo niebezpieczne. Więc jutro pan Tomek od kuchni będzie musiał spłycić szufladę, tak żeby zrobić miejsce na gaz. Wolimy nie ryzykować, bo chodzi o nasze bezpieczeństwo Jutro wieczorem lub w środę będzie zabudowa okna w jadalni a w środę drzwi wewnętrzne na parterze o kostce nie napiszę, może pod koniec tygodnia, ale jak nie zobaczę to nie uwierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hesperius 25.06.2013 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts