Sharlotka 04.07.2013 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Bambino kochane, ja wybrałam tynk Caparol: ten:http://www.caparol.pl/desktopdefault.aspx?tabID=4075&alias=pl&lang=pl&ug1=22625&ug2=22638&ug3=31033&ug4=7503 lub ten: (droższy):http://www.caparol.pl/desktopdefault.aspx?tabID=4075&alias=pl&lang=pl&ug1=22625&ug2=22638&ug3=30949&ug4=11598 Musimy sprawdzić wzornik kolorów i się wtedy zdecydujemy - ponoć są różnice w odcieniach. Z kostką myślę - mam kilka na oku, oczywiście szaraki, jasne albo ciemniejsze - jasna mi się podoba, tylko czy będzie praktycznie? Wycenę paneli oczywiście, że robiłam:) - u dwóch producentów:) - cena za 1mb kompletnego ogrodzenia panelowego, wysokość 150 cm, z podmurówką systemową i montażem, to około 100-100 zł (VAT 8%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 04.07.2013 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Nie no, nie przesadzajcie, ja jeszcze nie bardzo PO ogrodzenia np też nie mam, i 1000 innych rzeczy Ale wiecie co.....dobrze mi tu.....siedzę sobie w chłodnym domku, pracuję bo pojawił się Internet, normalnie rewelacja w mieszkaniu pewnie byłoby już gorąco i nie do wytrzymania, a domek super trzyma temperaturę mimo braku klimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 04.07.2013 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Kostka super :rolleyes: jesli to nie problem to możesz mi napisać ile,gdzie oraz ile za położenie.... I ja poprosze o taką informacje na priva. Kostka przepiękna Lucka Gratuluje Wam serdecznie,Niech Wam sie dobrze mieszka w wymarzonym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 04.07.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Bambino kochane, ja wybrałam tynk Caparol: ten: http://www.caparol.pl/desktopdefault.aspx?tabID=4075&alias=pl&lang=pl&ug1=22625&ug2=22638&ug3=31033&ug4=7503 lub ten: (droższy): http://www.caparol.pl/desktopdefault.aspx?tabID=4075&alias=pl&lang=pl&ug1=22625&ug2=22638&ug3=30949&ug4=11598 Musimy sprawdzić wzornik kolorów i się wtedy zdecydujemy - ponoć są różnice w odcieniach. Z kostką myślę - mam kilka na oku, oczywiście szaraki, jasne albo ciemniejsze - jasna mi się podoba, tylko czy będzie praktycznie? Wycenę paneli oczywiście, że robiłam:) - u dwóch producentów:) - cena za 1mb kompletnego ogrodzenia panelowego, wysokość 150 cm, z podmurówką systemową i montażem, to około 100-100 zł (VAT 8%). Ciasteczko, Idziesz w biel, prawda? Kiedy planujesz kłaść tynk zewnętrzny? Ja też chcę biały, ale taki chłodny, srebrzystobiały, moze trzeba dodać trochę szarego pigmentu? Ogrodzenia - muszę robić nową wycenę, tylko ja chcę wyższe - ok. 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 04.07.2013 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ale wiecie co.....dobrze mi tu.....siedzę sobie w chłodnym domku, pracuję bo pojawił się Internet, normalnie rewelacja w mieszkaniu pewnie byłoby już gorąco i nie do wytrzymania, a domek super trzyma temperaturę mimo braku klimy Liczę na podobne odczucia Teraz w naszym salonie w mieszkaniu jest bardzo gorąco, tylko w pokojach północno-zachodnich da się wytrzymać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.07.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Lucka... hm... miło się Twoje zdjęcia ogląda,bo masz pięknie i jakie tempo !!!! Mam pytanie co to za piękna kostka na ostatnim zdjęciu w dzienniku,jakiej firmy.Jak ją zobaczyłam to się zakochałam ...Jak Ci podłączyli młynek ,a konkretnie przelew zlewu z młynkiem?bo u mnie był problem ,więc może zdradzisz jak dopasowali te rurku?iękne masz te lampy bańki zwisające duże,a schody... Bravo Lucka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 04.07.2013 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ciasteczko, Idziesz w biel, prawda? Kiedy planujesz kłaść tynk zewnętrzny? Ja też chcę biały, ale taki chłodny, srebrzystobiały, moze trzeba dodać trochę szarego pigmentu? Ogrodzenia - muszę robić nową wycenę, tylko ja chcę wyższe - ok. 180. Basia, wiesz..mój jest biały, taki najbielszy biały, w połaczeniu z szarością jest raczej chłodny, tak mi się wydaje czas najwyższy żeby do mnie ruszyć 4 litery i mnie odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 04.07.2013 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Lucka... hm... miło się Twoje zdjęcia ogląda,bo masz pięknie i jakie tempo !!!! Mam pytanie co to za piękna kostka na ostatnim zdjęciu w dzienniku,jakiej firmy.Jak ją zobaczyłam to się zakochałam ... Jak Ci podłączyli młynek ,a konkretnie przelew zlewu z młynkiem?bo u mnie był problem ,więc może zdradzisz jak dopasowali te rurku? iękne masz te lampy bańki zwisające duże,a schody... Bravo Lucka cześć Basia, miło Cię widziec Tempo to ma Karolina, ja to raczej mam długie okresy stagnacji a potem zryw Kostka to Semmelrock Umbriano biało-szara, też się w niej zakochaliśmy jak ją zobaczyliśmy pierwszy raz i potem już nie chcieliśmy innej :/ Młynek mi podłączyli w porządku, mój hydraulik jak zwykle spisał się na medal Rurki pod moją szafką: A tutaj korek: Bardzo mi zależało żeby zmieściły się w tej szafce kosze do sortowania i upchnęli wszystkie rurki maksymalnie z tyłu, ale oni zawsze przyjezdzaja uzbrojeni w tysiąc dodatkowych części i zwykle nie uzywają tych dołączanych do urzadzenia bo im się zwykle coś w nich nie podoba Dodatkowo, nasza łazienkowa Vitra jest jakaś tam fikuśna i tam musieli kombinować coś dodatkowego, ale sobie poradzili Basia, a używasz młynka? Bo mi sprawia niesamowitą frajdę mielenie tych wszystkich odpadów i jest zdecydowanie jednym z moich ulubionych urządzen w kuchni Drugim jest płyta indukcyjna, gazowa jeszcze nie wiem, bo będzie podłaczona jutro, ale dopoki nie mam szkla będę jej używać raczej okazjonalnie Pozdrawiam serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 04.07.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Basia, wiesz..mój jest biały, taki najbielszy biały, w połaczeniu z szarością jest raczej chłodny, tak mi się wydaje czas najwyższy żeby do mnie ruszyć 4 litery i mnie odwiedzić Lucuś ja aż nogami przebieram, żeby w końcu Cię odwiedzić Ruszę na pewno, żebyś się tylko w końcu nie rozmyśliła A jeszcze teraz, jak już masz kostkę i wszystko... Ale mnie na razie nie ma na miejscu, no i muszę troszkę podgonić, żeby nie było wstydu, jak Ty mnie odwiedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 04.07.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ale mnie na razie nie ma na miejscu, no i muszę troszkę podgonić, żeby nie było wstydu, jak Ty mnie odwiedzisz No dobra, jak to jest dla Ciebie jakaś motywacja to bierz się do roboty tylko żebyś się u mnie nie rozczarowała jak zobaczysz moje designerskie lampy i kable wystające ze wszystkich stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 04.07.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 No dobra, jak to jest dla Ciebie jakaś motywacja to bierz się do roboty tylko żebyś się u mnie nie rozczarowała jak zobaczysz moje designerskie lampy i kable wystające ze wszystkich stron ja mam wyłącznie kable (z wyjątkiem pomieszczeń, gdzie mam Orlicki D od Pana Jerzego) Nie mam nawet tynku na zewnątrz ani drzwi zewnętrznych (wewnętrznych też nie) i podbitki nie mam - przyjeżdża jutro. Ciekawe, kiedy się"podbije" Kuchnia dopiero się robi:)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 04.07.2013 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Kuchnia dopiero się robi:)... Super, a kiedy się zamontuje ? Pamiętasz, u mnie długo zajęło czekanie na blat, może spróbuj tak to wszystko zgrać żeby był w miarę od razu? Ja lampy tez te od Pana Jerzego, w lazience dolnej od pana od kuchni, a u synka żaby z mieszkania No i kilka z IKEA, te do garderób za 18zł jak się włoży mocną żarówkę są naprawdę super A kiedy drzwi, wiesz już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 04.07.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Mój mąż jest młynkiem zachwycony,ale ja kości nie wrzucam ,bo się boję,raz miałam pietra ,bo mój wspaniały mąż wrzucił skórkę od banana a nie wolno i młynek dziwnie chodził,ale teraz już spoko.Ja mam tylko jedną komorę,a jednak lepiej przy młynku mieć dwie jak Ty.Własnie byłam u Karoliny i tempo mają,ale czy ona teraz będzie znowu kolejny budować.Ja bym chciała,bo kilka rzeczy mnie drażni.A Ty masz przelw w zlewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 04.07.2013 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Mój mąż jest młynkiem zachwycony,ale ja kości nie wrzucam ,bo się boję,raz miałam pietra ,bo mój wspaniały mąż wrzucił skórkę od banana a nie wolno i młynek dziwnie chodził,ale teraz już spoko.Ja mam tylko jedną komorę,a jednak lepiej przy młynku mieć dwie jak Ty. Własnie byłam u Karoliny i tempo mają,ale czy ona teraz będzie znowu kolejny budować.Ja bym chciała,bo kilka rzeczy mnie drażni. A Ty masz przelw w zlewie? Mój mąż jest młynkiem zachwycony,ale ja kości nie wrzucam ,bo się boję,raz miałam pietra ,bo mój wspaniały mąż wrzucił skórkę od banana a nie wolno i młynek dziwnie chodził,ale teraz już spoko.Ja mam tylko jedną komorę,a jednak lepiej przy młynku mieć dwie jak Ty. Własnie byłam u Karoliny i tempo mają,ale czy ona teraz będzie znowu kolejny budować.Ja bym chciała,bo kilka rzeczy mnie drażni. A Ty masz przelw w zlewie? czemu bananów nie można? Ja mieliłam, nie zauważyłam różnicy kości też mieliłam, ale od kurczaka, innych jeszcze nie i myślę że się nie odważę, wtedy faktycznie rzęził ale dał radę Ja się cieszę że podpięłam go pod mniejszą komorę bo to mnie w żaden sposób nie ogranicza, w dużej leję wrzątek, etc..a mała jest młynkowa Mi na razie wciąż się prawie wszystko u nas podoba, ja nie mam już siły na kolejny dom..ten jest taki NASZ i mam nadzieję że się nam nie odwidzi...Tez się zastanawiam czy Karolina będzie budować bo się przecież zanudzi Przelewu w zlewie nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.07.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 ok ja miałam własnie problem z podpięciem insinkeratora do przelewu.Więc przelew nie jest podpięty.Raz jak wrzuciłam skórę z kurczaka to się nie zmieliła tylko owinęła,ale wyjęłam korek i gumkę i plastikowymi szczypcami z ikei wyjęłam.Nie wrzuca się workków,sznurkówi i bananów,a dokładnie włóknistych owoców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 05.07.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Super, a kiedy się zamontuje ? Pamiętasz, u mnie długo zajęło czekanie na blat, może spróbuj tak to wszystko zgrać żeby był w miarę od razu? Ja lampy tez te od Pana Jerzego, w lazience dolnej od pana od kuchni, a u synka żaby z mieszkania No i kilka z IKEA, te do garderób za 18zł jak się włoży mocną żarówkę są naprawdę super A kiedy drzwi, wiesz już? U mnie proces produkcyjny kuchni jest nieco inny: na razie jest przygotowana wyspa, za chwilę dolna zabudowa razem z blatami - to pod spieki. Taki zestaw przywiezie pan Waldek od kuchni, a moi panowie od kamyków położą spieki. W tym czasie Waldek będzie robił wysokie zabudowy wnęk jeszcze tylko sprzęt i finito - kiedy - nie wiadomo drzwi mają być do końca lipca, ale to ja sama opóźniam proces, bo zamiast wybierać fornir pojechałam sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 05.07.2013 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 U mnie proces produkcyjny kuchni jest nieco inny: na razie jest przygotowana wyspa, za chwilę dolna zabudowa razem z blatami - to pod spieki. Taki zestaw przywiezie pan Waldek od kuchni, a moi panowie od kamyków położą spieki. W tym czasie Waldek będzie robił wysokie zabudowy wnęk jeszcze tylko sprzęt i finito - kiedy - nie wiadomo drzwi mają być do końca lipca, ale to ja sama opóźniam proces, bo zamiast wybierać fornir pojechałam sobie No to tuż tuż Powodzenia A z drzwiami to wydawało mi się że pisałaś że udało się idealny odcień dobrać? Myślałam że już się będą montować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 06.07.2013 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Luca, czym myslas okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 06.07.2013 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Lucka awrzucasz do młynka skórki po cytrusach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 06.07.2013 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Luca, czym myslas okna? Beata, ramy i szyby z brudu po budowie myłam płynem do naczyń i ścierką, a szyby normalnie clinem i recznikiem papierowym. Zakupiłam też myjkę leifheita na teleskopie do 2m, tym mylam okna dachowe bo nie sięgałam i wyższe okna. Ale dużego jeszcze nie umylam z zewnątrz, bo czekamy na taras, pewnie tez umyjemy tą myjką z drabiny. Większość okien myłam z drabiną, bo są duże jednak. Przyznam szczerze że kiepsko to wspominam. Szefowa ekipy brukarskiej ktora u nas jest bardzo poleca myjkę elektryczną do okien Karcher, podobno dostępna w Castoramie. Muszę to sprawdzić bo mój patent jest jednak słaby i czasochłonny Lucka awrzucasz do młynka skórki po cytrusach? Basia, wszystko wrzucam, mam nadzieję że można wczoraj wrzuciłam pestki od czereśni i też łyknął.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts