lucka6 12.07.2013 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Lucka dzieki za opinie ja sie nie moge doczekac, az bede uzywac swoich jak odstawiasz filizanki na plyte to sie nie rysuje nic ?? sprawdzilas juz jakies fajne garnki lub czajnik ?? co warte polecenia ? jak patrze na Twoja duza kuchnie to mnie nosi ale tak pozytywnie bo juz widze, jak Wam tam fajnie, zwlaszcza Tobie Slonko, na pewno też się doczekasz, na razie ciesz się łazienkami bo bardzo fajnie wyszły Ja mam garnki Siemensa, które kupiłam za 1zł razem z płytą (kosztowały 500zł!!!), są OK do indukcji. Poza tym używam Ikea 365+, też bardzo ładnie wszystko działa. Jedyne co mi nie pasuje to patelnia teflonowa, która działa tylko na gazie. I wiesz....dzisiaj robiłam coś na gazie i zapach czuć było w całym domu, na indukcji jakoś tak nie ma..być możę niepotrzebnie używałam tego palnika WOK bo on nieźle daje czadu Kuchnia jest faktycznie spora, ale zadziwiająco wygodna. od zlewu do lodówk i płyty jest bardzo wygodnie, nawet sama się nie spodziewałam że wyjdzie tak fajnie. Muszę też przyznać że nawet jej sprzątanie i wycieranie sprawia mi przyjemność to już wiem jaki będę miał podjazd do garażu i parking wcześniej chciałem ukladac wszystko z kostki Avanti - ja chyba macie na krawędziach jako wykończenie - ale te duże tez sa ladne i szybko się układa wiec kto wie .... u nie to temat na za ok 2-3 mce najwcześniej - na razie walcze z tarasem drewnianym Konrad, cieszę się że mogłam pomóc Nasi brukarze układali Umbriano pierwszy raz i trochę narzekali, bo chyba trzeba przy nich pilnować żeby linie wychodziły prosto, na małych kostkach gubi się nierówności dużo łatwiej.. Fajnie z drewnianym tarasem, my kiedyś też chcieliśmy drewniany, ale względy praktyczne zwyciężyły pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 12.07.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Lucuś, całość pięknie się prezentuje. A tymi pomidorami to mi tak zaimponowałaś wybrałaś już docelowe klamki? Basia, dzięki Mnie jeszcze przeraża ile ziemi trzeba tam nawieźć i boję się że sami nie damy rady z przygotowaniem siatki, nawodnienia, itc...nie mówiąc już o jakichś tam dodatkowych kosztach które jednak trzeba ponieść...zobaczymy jak to będzie szło, bo teraz to już tylko taczkami możemy rozwozić ziemię, albo takim małym traktorkiem, ale to już droższa impreza na pewno.. Pomidory niezłe, co ? Jakby nie moja mama, nie miałabym zielonego pojęcia jak się zabrać za te grządki, a tak to jakoś się udało zasiane na balkonie w doniczkach, przesadzone do ziemi i teraz czekam na owoce klamek nie wybrałam, choć całkiem podobają mi się w TTW Opex na Domaniewskiej w VOX, bodajże klamki VDS za ok. 50-70zł. Te które Ty polecałaś fajne w necie na żywo wyglądały średnio na razie mąż chory, w zeszłym tygodniu ja byłam chora i nie mieliśmy nawet jak pojechać czegoś wybrać, tym bardziej że nie mamy ciśnienia bo te za 3zł z LM jakoś dają radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 12.07.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Lucuś, nawet mi nie wspominaj o ogrodzie... Moja wyobraźnia nie sięga tak daleko. Nawet ogrodzenia nie ogarniam. Ja wybrałam vds współczuję chorego męża jeszcze zapomniałam napisać, ze to bardzo dobrze, ze masz dodatkowe miejsce na podjeździe - będę miała gdzie zaparkować, jak już przyjadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 12.07.2013 22:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 jeszcze zapomniałam napisać, ze to bardzo dobrze, ze masz dodatkowe miejsce na podjeździe - będę miała gdzie zaparkować, jak już przyjadę no ba!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.07.2013 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 bardzo dziękuję za obszerną relację fotograficzną, jakoś inaczej sobie wyobrażałam te rurki do nawadniania nie wiem dlaczego ale myślałam że to jest tylko takie węże tuż pod powierzchnią pokażę mężowi coby pomyślał jak możemy to u nas zrobić. A myślisz że rurki można położyć samemu czy lepiej jednak zlecić to firmie (jaki to koszt?) Studnię mamy, hydrofor też, ale zastanawialiśmy się szczerze mówiąc czy droższa jest woda z wodoc iągu czy prąd do pompy Z wjazdem faktycznie słabo wyszło, w sensie wielkości i widoku z tarasu, ale takie uroki działki. Wjazd jest od południa, taras jest na zachód. To jest optymalne położenie domu na działce, zresztą mój mąż lubi mieć pod kontrolą swój samochód Teraz sobie myślimy że mogliśmy nie robić tego dodatkowego miejsca, bo podjazd i tak jest duży, ale już po sprawie... . Rurki jak wszystko mozna połozyc samemu tylko nie bardzo wyobrazam sobie kopanie rowu na odpowiednią głębokosc. ogrodnik miał taką maszynkę spalinową specjalnie do takich wąskich i głebokich rowków. Tez oczywiscie zalezy ile masz metrow tej instalacji koszt całego nawadniania to jakies 6000 to tez zalezy od ilosci zraszaczy jednostki sterującej i czy masz czujnik deszczu i jakie jest wyposazenie. jesli masz studnie to mozna pokusic sie tylko o podstawe czyli rury a jak uznasz ze Ci potrzeba i są srodki to lecisz dalej z koksem. mam 2000 m2 działke i na poczatek zainwestowałem w puszki z gardeny - wpinam w nie wąż i nie musze latac i rozciagac węże takich puszek mam z 8 i to wystarczy jest bardzo wygodnie tu to widac https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/152012OgrodCD#5773138759051431186 jesli chodzi o ceny to na pewno jest tanszy hydrofor ktos to liczył ze koszta sa znikome. jesli wezmiesz pod uwage ze jak jest sucho to leje dziennie 2 godziny a wydajnosc jest max. 4000 litrow na godzinę wiec niech bedzie połowa to dziennie wylewam 4 kubiki wody policz sobie co taniej wyjdzie tutaj instalacja i kopanie pierwsza trawa https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/152012OgrodCD# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.07.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Lucuś jaka masz baterię bidetowa w szarym wc'ciku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 13.07.2013 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Lucuś jaka masz baterię bidetowa w szarym wc'ciku ? Max Tres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 13.07.2013 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 tutaj instalacja i kopanie pierwsza trawa https://picasaweb.google.com/110475871252616728788/152012OgrodCD# Wow, Radek, jak Ty masz już ogród Naprawdę robi wrażenie, choć chyba ilości do koszenia nie zazdroszczę, za to jaki sprzęt fajny Musimy zgłębić temat, ale realizacja pewnie nastąpi za jakiś czas, teraz trzeba trochę działkę ogarnąć. Radek, a siatkę na krety kładłeś? Masz jakieś zdjęcia jak to jest kładzione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 13.07.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Ja tez mam Hormann. Działa bez zarzutu - na razie Wybrałam ją ze względu na jakość i kolor bardzo mi pasował - titan metallic. Mogę tez z czystym sumieniem polecić sprzedawcę i instalatorów - jeżeli chcesz NIe chcemy Hormana bo nie odpowiadają na nasze zapytania. Jak maz ostatnio się wreszcie u ktorejs tam osoby dowiadywal to Pan oddzwonil spytal o oscieznice i znow cisza. Nie cierpie takiego traktowania wiec pa pa Horman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 13.07.2013 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 NIe chcemy Hormana bo nie odpowiadają na nasze zapytania. Jak maz ostatnio się wreszcie u ktorejs tam osoby dowiadywal to Pan oddzwonil spytal o oscieznice i znow cisza. Nie cierpie takiego traktowania wiec pa pa Horman Beata, ale dystrybutorów Hormanna jest chyba tysiące, więc może to kwestia innego dystrybutora? Jak chcesz to mogę Ci odnaleźć gdzie my kupowaliśmy, nie było z nimi żadnego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 13.07.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 . Radek, a siatkę na krety kładłeś? Masz jakieś zdjęcia jak to jest kładzione? siatki nie kładłem dlaczego ? - bo zapomniałem - bo krety na osielu sa tylko w jednym miejscu tam gdzie nie ma psow i kotow i tam gdzie nie ma nawadniania odnosze wrazenie ze woda płynąca w rurkach od nawadniania i odgłos zraszaczy zniechęca krety. ale to tylko moje dywagacje na kolacje nic udowodnione naukowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 14.07.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 odnosze wrazenie ze woda płynąca w rurkach od nawadniania i odgłos zraszaczy zniechęca krety. ale to tylko moje dywagacje na kolacje nic udowodnione naukowo chyba coś w tym jest bo u nas też jest nawadnianie ogrodu i od 13 lat nie zauważyłam żadnego kopca, a u sąsiadów całkiem sporo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 14.07.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Beata, ale dystrybutorów Hormanna jest chyba tysiące, więc może to kwestia innego dystrybutora? Jak chcesz to mogę Ci odnaleźć gdzie my kupowaliśmy, nie było z nimi żadnego problemu... U mnie podobnie - kupowałam w jednym z punktów na Bartyckiej. Natomiast mój sąsiad z naprzeciwka kupował u kogoś innego - chyba w Zielonce i niestety montażyści mu szpary pozostawiali... LUCUS jak sobie radzicie - dojazdy itp? Chociaż Ty to przecież "w mieście" jeszcze jesteś ja mam wieś...trochę mnie to martwi. Zwłaszcza ostatnio, kiedy okazało się, że moje starsze dziecko jest podobno niezwykle utalentowane piłkarsko (tu widzicie, jak puchnę z dumy) i musi zostać w dotychczasowym klubie, z treningami 3x w tygodniu i turniejami co 2-gi weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 15.07.2013 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 LUCUS jak sobie radzicie - dojazdy itp? Chociaż Ty to przecież "w mieście" jeszcze jesteś ja mam wieś...trochę mnie to martwi. Zwłaszcza ostatnio, kiedy okazało się, że moje starsze dziecko jest podobno niezwykle utalentowane piłkarsko (tu widzicie, jak puchnę z dumy) i musi zostać w dotychczasowym klubie, z treningami 3x w tygodniu i turniejami co 2-gi weekend Basia, u mnie to zmiana na plus. Odległość od pracy jest taka sama, tylko jadę inną, szybszą trasą A dzieciaki przez cały rok woziliśmy do szkoły i przedszkola przy nowym domu, więc tutaj znów lepiej. A Ty zmieniasz przedszkole i szkołę? Gratuluję talentu piłkarskiego synka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 15.07.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Basia, u mnie to zmiana na plus. Odległość od pracy jest taka sama, tylko jadę inną, szybszą trasą A dzieciaki przez cały rok woziliśmy do szkoły i przedszkola przy nowym domu, więc tutaj znów lepiej. A Ty zmieniasz przedszkole i szkołę? Gratuluję talentu piłkarskiego synka Dziękuję przedszkola nie muszę zmieniać, bo junior dopiero zaczyna od września - obok mojej pracy. Starszak chodzi do szkoły tutaj i niestety będziemy musieli zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.07.2013 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Lucuś,STRASZNIE OKROPNIE I BARDZO dziękuję Ci, że jesteś tak miła, uczynna i życzliwa, by skakać z aparatem i robić fotki dla mnie - ale muszę się porządnie dogadać z wykonawcą łazienek, żeby potem nie było: a pani nie pokazała, że to ma być dokładnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 16.07.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Lucuś, STRASZNIE OKROPNIE I BARDZO dziękuję Ci, że jesteś tak miła, uczynna i życzliwa, by skakać z aparatem i robić fotki dla mnie - ale muszę się porządnie dogadać z wykonawcą łazienek, żeby potem nie było: a pani nie pokazała, że to ma być dokładnie tak. Lucuś, bądź jeszcze tak miła i uczynna i nie opuszczaj nas w związku z zakończeniem budowania... tylko się wprowadziłaś i już za język trzeba ciągnąć przypomnij mi proszę, jakie masz wymiary wyspy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 16.07.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Lucuś, bądź jeszcze tak miła i uczynna i nie opuszczaj nas w związku z zakończeniem budowania... tylko się wprowadziłaś i już za język trzeba ciągnąć przypomnij mi proszę, jakie masz wymiary wyspy? Ej Basia, nie przesadzaj, tak źle nie jest po prostu na wsi z netem jest tak sobie, a zreszta teraz pewnie będzie wszystko dużo wolniej szło..Na razie czekam na odrodzenie się konta bo krucho z tym jak nie wiem co...kurcze, chyba coś źle wykalkulowaliśmy, bo czytam że niektórzy dają radę dociągnąć wykończenie trochę dalej niż my Myślę że nie zniknę, przynajmniej na razie A na pewno będę kibicować moim ulubionym inwestorom/kom Specjalnie dla Ciebie zmierzyłam moją wyspę i doszłam do wniosku że jest wieelka - 130x200 ale jest baaardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 16.07.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Lucko,dziękuję za zdjęcia w wątku łazienkowym:hug: Duuużą masz wyspę!!!!Moja będzie miała wymiar 120 x 200:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 16.07.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Lucek , przegapiłam gluty!!! Są super Wracając do wyspy, to Ty Lucuś masz zlew i pod nim to co wszyscy mają, tak? I to, czego nie mają czyli mixxxer i miejsca do siedzenia, i powerport? A Ciacho co planuje "we wyspie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts