Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej :)

mam nadzieję że będzie lepiej :)

i tego sie trzymajmy :)

przykro mi, ze masz problemy z parkietem, ale dobrze, ze parkieciarz stara sie to naprawic i to jeszcze w ramach gwarancji !!!

ja mialam problem z panelami i listwami, ale trafilam na goscia, ktory tylko nakrzyczec potrafi, bo nie przyjmuje krytyki i wg niego jest dobrze, a ja wymyslam ;(

ale wazne, ze u Ciebie trafil sie dobry fachowiec

na budowie, a zwlaszcza przy wykonczeniowce wiele rzeczy moze sie wydarzyc, jednak istotne jest jak wykonawca podchodzi do poprawek i uwag - jesli stara sie poprawic i robi co tylko moze, to czlowiek nawet sie juz nie denerwuje

gorzej jak sie trafia na cwaniakow, ktorym sie wydaje, ze robia dobrze i nic im nie mozna powiedziec, bo niemal drzwiami trzaskaja :bash:

fajna pralka :) niech sie dobrze sprawuje :)

Lucuś, napisz, ze parkiet ma sie lepiej...

jak tam proces zasłaniania okien?

Basia, nic się nie dzieje....pan Sławek od parkietu ma do nas podjechać któregoś dnia ale wszystko przystopowało..

zastanawiamy się nad ogrodzeniem i wzięłam się za wyceny paneli ogrodzeniowych lub siatki, to może udałoby się zrobić w tym roku. Zmiękczacz wody powinniśmy kupić, żeby nie zniszczyć baterii - już jest na nich spory osad z wody

I rejestrujemy zużycie gazu, bo za wakacje przyszedł bardzo duży rachunek, mimo marginalnego używania (w naszym mniemaniu), wydaje nam się że coś jest nie tak..teraz już jest coraz chłodniej, więc dogrzewamy się kominkiem, jest wtedy bosko :D

jakoś zasłanianie okien zeszło na drugi plan, ale mam nadzieję że się za ok. 2 miesiące uda ;)

• 2 weeks później...
No wlasnie, Lucus co nowego u was? :popcorn:

Hej dziewczyny, no niestety nic nowego :( wszystko przystopowała, a ja zdołowana jakaś jestem :( Powoli nie ogarniam panowania nad domem, początku szkoły i zajęć dodatkowych, pracy na ponad pełny wymiar, itd..

kostka nam się pozapadała i wygląda słabo...zobaczymy co z tego wyniknie...

ogrodzenie chyba sobie odpuszczamy w tym roku, bo i tak sensowne ekipy mają zajęte terminy do końca roku..

na pocieszenie kupiłam 4 krzaczki malin, zamierzam je wsadzić pod płotem jak już do mnie dotrą :)

Lucuś jak tam, co tam ?? jak sie mieszka ?? z parkietem coś udało się Wam załatwić ?

Ale żeby nie było że tylko zrzędzę, mieszka się naprawdę fajnie :) Odkrywam powoli funkcjonalności domu, z których nie zdawałam sobie wcześniej sprawy i coraz bardziej mi się on podoba :) Tylko żeby sprzątać tego nie trzeba było....ehhh...;)

Ale żeby nie było że tylko zrzędzę, mieszka się naprawdę fajnie :) Odkrywam powoli funkcjonalności domu, z których nie zdawałam sobie wcześniej sprawy i coraz bardziej mi się on podoba :) Tylko żeby sprzątać tego nie trzeba było....ehhh...;)

super ze jesteś zadowolona :):) mam pytanko o bidette - na jakiej wysokości od ziemi macie ją powieszoną ?? jest ok ??

• 1 month później...
hej mam pytanie odnosnie gresu polerowanego zenito1.Jak wyglada jego utrzymanie ?czym impregnowaliscie?

hej

odpowiedziałam już na priva, niestety gres łatwo się brudzi :( teraz bym chyba rozważyła coś bardziej matowego i łatwiejszego do utrzymania w czystości, choć przyznam że prezentuje się ładnie...

Impregnowaliśmy impregnatem Fila MP90, był przez wszystkich chwalony i faktycznie nie jest zły, wydaje się że płytki wciąż go trzymają ;)

hej Lucka, co tam u Was słychać??

planujemy wybrać się do Was z Jackiem, ale jakoś nie mozemy się zorganizować, jutro ustale i da Ci znać

Hej Kori, zapraszamy :)

na razie nie mogę sobie poradzić z chorowaniem, właśnie mam kolejną anginę, poprzednią skończyłam leczyć w ostatnią środę, ale do weekendu powinno być już OK

poza tym to nic się nie dzieje, u synka montuje się druga (!!!) w naszym domu szafa :), jak będzie gotowa to pokażę :)

myślimy o bramie wjazdowej, choć realnie to uda się to zrobić najwcześniej w lutym

Obiektywnie rzecz biorąc duuuużo nam jeszcze pozostało, obawiam się że rok nie wystarczy.......

• 2 weeks później...