Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam piekarnik Samsung, chyba ten o którym piszesz. Jak na razie jestem zadowolona. Można w nim piec dwie potrawy, na dwóch poziomach, w różnych temperaturach. Testowałam już taką opcję i jest ok. Nie piekłam jeszcze ciasta i mięsa jednocześnie, ale producent zapewnia, że zapachy się nie przenikają. Co do mikrofali Samsung, to nie wypowiadam się, bo mam starą i bardzo mało reprezentacyjną, stoi sobie w spiżarce i nikt poza nami jej nie ogląda. Edytowane przez Jana9

Jana, dzięki za info na temat Samsunga :)

. Jakos wydaje mi sie ze pieczenie dwóch skrajnie róznych potraw naraz to niezły kosmos, nie wiem czy jestem w stanie to ogarnąć i zaaplikować kiedykolwiek w życie :D Tylko ze Samsung nie ma chyba posredniego modelu ktory mialby mniej bajerow

Prawda jest taka ze obecny piekarnik ktory mamy (Boscha wlasnie) jest bardzo prosty, ma tylko podstawowe funkcje i nic wiecej mi nie brakuje :) Jednye czego jestem pewna to ze chce teleskopowe prowadnice, bo tyle razy sie poparzyłam że mam uraz...

Kuchnie w palisandrze zawsze mi się podobały - szczególnie w połączeniu z czarnymi granitowymi blatami i częścią lakierowanych na czarno, w wysokim połysku szafek, ale trzeba uważać z tym fornirem, bo można "przedobrzyć". Jest jedna kuchnia w palisandrze, która mnie męczy od samego spojrzenia tylko i to jest serialowa kuchnia Sylwii z seriali "M jak Miłość" ;)

Nie dość, że bogato usłojone drewno, to pomiędzy meblami cięęęęężka, ciemna, wzorzysta tapeta. Dla mnie koszmarne połączenie.

Limit pecha wyczerpany mam nadzieję i już żadnych stłuczek ani wypadków nie będzie :)

Edytowane przez AniaS79

te większe płytki chyba bardziej pasują to tych dużych na ścianie,

poza tym koncepcja świetna białe ściany z nie za dużym dekorem i drewniana podłoga świetnie

ja ostatnio też odwiedziłam salon z płytkami i mam kompletny misz - masz w głowie muszę go uporządkować i wkleić dla potomnych do dziennika

co do kuchni to ciężko doradzić jakie fronty, ja jak wybierałam kolor kuchni to pomimo wizualki gość przyjechał na budowę (robił pomiary) z próbkami forniru i sprawdzałam jak to się będzie miało w naszym oświetleniu jak pasuje do płytek itd. początkowo chciałam orzech ale właśnie na tym sprawdzaniu zdecydowałam inaczej

może warto abyście próbki forniru przyłożyli do okien w realu i sami zadecydujecie czy pasuje bo jak dla mnie zdjęcia w necie tego Badi są za pomarańczowe

Masz rację Aga_ada, Badi jest za pomarańczowe, mąż jak dostaliśmy zdjęcia powiedział że nie rozumie czegoś się spodziewałam bo to takie było też na próbce frontu którą oglądaliśmy...a ja spodziewałam się cudu i podjęcia decyzji :D

Teraz zastanawiam się nad Merbau, np czymś takim:

http://cdn2.urzadzamy.smcloud.net/t/user_photos/thumbnails/15100/image/zabud-k_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

albo teakiem , coś takiego:

http://kuchnie.pl/share/global/Products/upload/0/1660-.jpeg

http://kuchnie.pl/share/global/Products/upload/1/1656-.jpeg

Aga_ada, podoba mi się też Twoja śliwa wallis tylko wydaje mi się że do nas jest trochę za mało ruda, a takie są okna i muszę chyba troszkę wpasować się w rudości

Pan od kuchni obiecał mi coś wyszukać do przyszłego tygodnia, jak zwykle nie mogę się doczekać :D

Elewacja jest CUDNA! A barierki w oknach to już wyjątkowe cudo :) Strasznie, ale to strasznie mi się podobają. I nigdzie dotąd takich nie widziałam - FAN TA STYCZ NE!

Ogólnie uważam, że dom będzie piękny (już jest w zasadzie).

PS. Z mozaiką na przycisku może być fajnie pod warunkiem, że kosteczek nie będzie trzeba ciąć - w co wątpię... Jeśli będzie trzeba, to już wyższa szkoła jazdy dla glazurnika. No i jeśli na reszcie zabudowy geberita też planujecie mozaikę (a zakładam, że tak), to może zaistnieć ryzyko, że się nie spasują skrajne kosteczki z tymi poza przyciskiem i efekt nie będzie fajny. ułóżcie sobie to na przycisku i obgadajcie z Waszym fachmanem czy zrobi tak, jak chcecie.

ja mam gres polerowany i impregnowałam go preparatem sopro 719 ( http://www.sopro.pl/products/tfp/prace-glazurnicze/rpm/reinigungsmittel/10907/sopro_ffp_719.html) a przedtem czyściłam go preparatem sopro 713 (http://www.sopro.pl/products/tfp/prace-glazurnicze/rpm/reinigungsmittel/10901/sopro_fir_713.html)

polecam stronę producenta tam masz wszystkie wiadomości ...

Lucka 6, mamy identyczne płytki w holach, jadalni i kuchni (Nowa Gala Zenit ZN01) - tylko, że one nie są SZKLIWIONE a POLEROWANE - impregnuje się po to, by pozamykać pory w płytkach i nie plamiły się w przyszłości :).

Nasze jeszcze nie impregnowane - ale już zakupiliśmy impregnat Sopro właśnie - tak jak Aga_ada. Jak płytkarz dokończy ich układanie (zabrakło nam kilku metrów i miesiąc jesteśmy w plecy z tą robotą), zafuguje - to trzeba je doczyścić porządnie - i wtedy będzie impregnował.

A dom wygląda cudownie - elewacja boska, barierki bardzo gustowne... - też potrzebujemy takich.