lucka6 16.09.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Aga_ada, bardzo ładne drewno w kuchni, napiszesz co to jest? Życzę konstruktywnych decyzji łazienkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 16.09.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Na wizualce wygląda, że jest więcej. 120 jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 17.09.2012 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Ja jestem za wersją łazienki nr 3.Wizualka kuchni jest super:).Ja też zrezygnowałam u siebie w kuchni z tych małych wiszących półeczek koło okapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 18.09.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 (edytowane) Mam piekarnik Samsung, chyba ten o którym piszesz. Jak na razie jestem zadowolona. Można w nim piec dwie potrawy, na dwóch poziomach, w różnych temperaturach. Testowałam już taką opcję i jest ok. Nie piekłam jeszcze ciasta i mięsa jednocześnie, ale producent zapewnia, że zapachy się nie przenikają. Co do mikrofali Samsung, to nie wypowiadam się, bo mam starą i bardzo mało reprezentacyjną, stoi sobie w spiżarce i nikt poza nami jej nie ogląda. Edytowane 18 Września 2012 przez Jana9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 19.09.2012 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Jana, dzięki za info na temat Samsunga . Jakos wydaje mi sie ze pieczenie dwóch skrajnie róznych potraw naraz to niezły kosmos, nie wiem czy jestem w stanie to ogarnąć i zaaplikować kiedykolwiek w życie Tylko ze Samsung nie ma chyba posredniego modelu ktory mialby mniej bajerow Prawda jest taka ze obecny piekarnik ktory mamy (Boscha wlasnie) jest bardzo prosty, ma tylko podstawowe funkcje i nic wiecej mi nie brakuje Jednye czego jestem pewna to ze chce teleskopowe prowadnice, bo tyle razy sie poparzyłam że mam uraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.09.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) Kuchnie w palisandrze zawsze mi się podobały - szczególnie w połączeniu z czarnymi granitowymi blatami i częścią lakierowanych na czarno, w wysokim połysku szafek, ale trzeba uważać z tym fornirem, bo można "przedobrzyć". Jest jedna kuchnia w palisandrze, która mnie męczy od samego spojrzenia tylko i to jest serialowa kuchnia Sylwii z seriali "M jak Miłość" Nie dość, że bogato usłojone drewno, to pomiędzy meblami cięęęęężka, ciemna, wzorzysta tapeta. Dla mnie koszmarne połączenie. Limit pecha wyczerpany mam nadzieję i już żadnych stłuczek ani wypadków nie będzie Edytowane 24 Września 2012 przez AniaS79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 24.09.2012 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 (edytowane) Ania, nie zauwazylam jakos tej kuchni Sylwii A ona jakos rzadziej sie pojawia w serialu chyba, a moze to inna bohaterka ? Edytowane 31 Grudnia 2012 przez lucka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 26.09.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 te większe płytki chyba bardziej pasują to tych dużych na ścianie, poza tym koncepcja świetna białe ściany z nie za dużym dekorem i drewniana podłoga świetnie ja ostatnio też odwiedziłam salon z płytkami i mam kompletny misz - masz w głowie muszę go uporządkować i wkleić dla potomnych do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 26.09.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 co do kuchni to ciężko doradzić jakie fronty, ja jak wybierałam kolor kuchni to pomimo wizualki gość przyjechał na budowę (robił pomiary) z próbkami forniru i sprawdzałam jak to się będzie miało w naszym oświetleniu jak pasuje do płytek itd. początkowo chciałam orzech ale właśnie na tym sprawdzaniu zdecydowałam inaczej może warto abyście próbki forniru przyłożyli do okien w realu i sami zadecydujecie czy pasuje bo jak dla mnie zdjęcia w necie tego Badi są za pomarańczowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 26.09.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Masz rację Aga_ada, Badi jest za pomarańczowe, mąż jak dostaliśmy zdjęcia powiedział że nie rozumie czegoś się spodziewałam bo to takie było też na próbce frontu którą oglądaliśmy...a ja spodziewałam się cudu i podjęcia decyzji Teraz zastanawiam się nad Merbau, np czymś takim: http://cdn2.urzadzamy.smcloud.net/t/user_photos/thumbnails/15100/image/zabud-k_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg albo teakiem , coś takiego: http://kuchnie.pl/share/global/Products/upload/0/1660-.jpeg http://kuchnie.pl/share/global/Products/upload/1/1656-.jpeg Aga_ada, podoba mi się też Twoja śliwa wallis tylko wydaje mi się że do nas jest trochę za mało ruda, a takie są okna i muszę chyba troszkę wpasować się w rudości Pan od kuchni obiecał mi coś wyszukać do przyszłego tygodnia, jak zwykle nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 27.09.2012 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 śliwa podobnie jak orzech wcale nie jest ruda za to ma jasne (prawie beżowe ) pasy, z twoich propozycji podoba mi się merbau wiem jak to jest jak się nie można doczekać efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 27.09.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 a co to za płytki w jadalni i kuchni, które chcesz impregnować? musisz to zrobić? czy po prostu chcesz?ja mój gres impregnowałam płynem firmy sopro specjalnie do gresów polerowanych jeśli chcesz to sprawdzę dokładną nazwę na opakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 27.09.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 a i zapomniałam dodać elewacja boska my pewnie będziemy robić na wiosnę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 27.09.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Aga_ada, płytki w jadalni to Gres szkliwiony Nowa Gala ZN01, chyba muszę (i chcę ??) je zaimpregnować, żeby mi się ta powłoka szkliwiona nie powycierała Poproszę o sprawdzenie tego impregnatu, z tego co pamietam Wy impregnowaliście tylko fugi? Czy płytki też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 28.09.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Elewacja jest CUDNA! A barierki w oknach to już wyjątkowe cudo Strasznie, ale to strasznie mi się podobają. I nigdzie dotąd takich nie widziałam - FAN TA STYCZ NE! Ogólnie uważam, że dom będzie piękny (już jest w zasadzie). PS. Z mozaiką na przycisku może być fajnie pod warunkiem, że kosteczek nie będzie trzeba ciąć - w co wątpię... Jeśli będzie trzeba, to już wyższa szkoła jazdy dla glazurnika. No i jeśli na reszcie zabudowy geberita też planujecie mozaikę (a zakładam, że tak), to może zaistnieć ryzyko, że się nie spasują skrajne kosteczki z tymi poza przyciskiem i efekt nie będzie fajny. ułóżcie sobie to na przycisku i obgadajcie z Waszym fachmanem czy zrobi tak, jak chcecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 28.09.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Elewacja wygląda super. Świetnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 29.09.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 ja mam gres polerowany i impregnowałam go preparatem sopro 719 ( http://www.sopro.pl/products/tfp/prace-glazurnicze/rpm/reinigungsmittel/10907/sopro_ffp_719.html) a przedtem czyściłam go preparatem sopro 713 (http://www.sopro.pl/products/tfp/prace-glazurnicze/rpm/reinigungsmittel/10901/sopro_fir_713.html) polecam stronę producenta tam masz wszystkie wiadomości ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 29.09.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Elewacja piękna,a barierki super się prezentują.My z ociepleniem i elewacją ruszamy w październiku:cool: Fajnie ,że już kładziecie płytki swoja drogą bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 29.09.2012 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Ania, ta mozaika ma byc tylko pod lustrem (pasek o wysokości XX ?) i w przycisku, za kibelkiem beda normalne plytki, bo kibelek jest wkuty wiec zabudowy jako takiej nie będzie W sumie to muszę kupić ten przycisk żeby się panowie zaczęli zastanawiać jak to zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganiutek 29.09.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Lucka 6, mamy identyczne płytki w holach, jadalni i kuchni (Nowa Gala Zenit ZN01) - tylko, że one nie są SZKLIWIONE a POLEROWANE - impregnuje się po to, by pozamykać pory w płytkach i nie plamiły się w przyszłości . Nasze jeszcze nie impregnowane - ale już zakupiliśmy impregnat Sopro właśnie - tak jak Aga_ada. Jak płytkarz dokończy ich układanie (zabrakło nam kilku metrów i miesiąc jesteśmy w plecy z tą robotą), zafuguje - to trzeba je doczyścić porządnie - i wtedy będzie impregnował. A dom wygląda cudownie - elewacja boska, barierki bardzo gustowne... - też potrzebujemy takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts