Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia, chciałam też wszystkim życzyć samych sukcesów w Nowym Roku, dokończenia wszystkich, nie tylko budowlanych planów i oby dla wszystkich okazał się lepszy niż 2013 :)

Przede wszystkim życzę zaś wszystkim zdrowia, spokoju i miłości bo to chyba najważniejsze :)

Jako uwieńczenie życzeń załączam fotkę naszej pierwszej pełnowymiarowej choinki :D

IMG_1813.JPG

Tutaj ujęcie z "lotu ptaka" :)

IMG_1822.JPG

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

UUUUU Lucynko łączę sie w bólu :)

ale pocieszę Cie moja droga ze juz mieszkasz i mozesz jeszcze sobie poczekac - dozbierac bo moim zdaniem bez dzwi do pokoju mozna spokojnie sobie mieszkać.

Własnie sobie uzmysłowiłem ze do pełnego zamieszkania potrzebuje :

Schodów samonosnych

kuchni

drzwi

czyli dzis sobie na spiocha policzyłem jakies 85 koła

i zrobie chyba tak ze odpuszę te drzwi i skupie sie na schodach i kuchni.

ale ale masz drzwi brązowe na dole te z szybkami - rewelacyjny wzor

gdzie kupowałas ?

one sa wystawione w Katowicach (podobne przynajmniej) własnie z korony z poszerzoną opaską górną do 15 cm.

w moim wypdaku spokojnie mógłbym zakupic 2 drzwi do łazienek i poczekac jeszcze jakis czas i tak spokojnie zyc

do garderoby na pietrze nie potrzebuje drzwi do pokoi tez dam radę bez na dole do pom . gosc tez spokojnie bez drzwi wytrzymam.

a byle czego tez nie chce kupowac wole poczekac pare miesiecy i dozbierac

tak to widzę.

Pozdrawiam Ciepło

jeszcze jedno

masz brązowe drzwi na dole - moje zdanie jest takie ze nie mieszał bym kolorow i nie dawał ecru.

ogolnie ze zdjec podobały mi sie drzwi Basi czyli malowane z frezem.

ale.....

patrząc na fornir doszedłem do wniosku ze jest on głęboki, lakier daje jakąs trojwymiarowosc.

dzwiwne dla mnie jest to ze te lakierowane drzwi tez sa pokryte fornirem

dlaczego pierw forniruja drzwi potem je malują ???

(czyli podrazaja koszt drzwi)

widziałem wczorej drzwi klimek i kus koszt 3500 -4000 i byly bez forniru tylko lakierowane i moim zdaniem wyglądały łądniej czyli czysty lakier bez faktury fornirowanej.

Pan Robert twierdzi ze prosciej naprawic zregenerowac drzwi fornirowane niz lakierowane to tez przemawia dla mnie na korzysc forniru a juz najlepiej najtaniej - okleina pod tym względem.

widziałem tez te ale cena zabija

http://www.platinumdesign.pl/pl.drzwi_modern.html

Edytowane przez f.5

Radku, moje drzwi do Dewro, są w sumie bardzo fajne i porządnie wyglądają.

Tylko tak jakoś chodzą mi po głowie białe pełne i wtedy pasowałaby mi Korona taka jak ma Beata (z prostym frezem, Basia ma frez taki bardziej ozdobny), wydaje mi się że u mnie mogłyby być na górze i na dole inne drzwi, bo te części są dość niezależne, na dole mamy sporo ciemnego drewna, na górze natomiast jasny dąb. Jeśli zamówilibyśmy fornirowane to pewnie w kolorze podłogi na górze, jeśli pełne to myślę że raczej białe (nie ecru). Ale na to jeszcze trochę musimy poczekać...

Zdecydowanie drzwi do łazienki są najbardziej potrzebne ;) Problem w zamówieniu częściowym polega na tym że nas sprzedawcy ostrzegali że można mieć potem problem z dopasowaniem identycznego forniru dlatego trzeba robić raczej wszystkie naraz.

My od wczoraj mamy bramę wjazdową, więc też mały krok naprzód :)

• 2 weeks później...

A ja się własnie zastanawiałam kto miał †e piękną podjazdową kostkę.Lucka pokaż foty jak wygląda po zimie,kolor,ułożenie itp.

Moja jest mniejsza ale w podobnym kolorze,coś mi w niej nie pasuje.Oprócz tego ,że jest do poprawy,to coś jeszcze innego czego nie umiemy określić.Zastanawiamy się czy to nie wina ,że jest tak jak Twoja równo cięta płąska i musi być perfekcyjnie położona.Ponieważ przyjdą poprawiać to chcę zastanowić się nad zmianami

Basia, temat kostki jest dla nas też dość trudny :(

Kostka sama w sobie jest piękna i wciąż jesteśmy nią zachwyceni jako materiałem ale niestety bardzo nam poopadała i teraz wygląda to słabo szczególnie wieczorem jak podświetli się światłami od samochodu..Nie uruchomiliśmy jeszcze naszych lamp najazdowych ale też podejrzewamy że w konfrontacji w nimi będzie to wyglądało słabo :(

Nam się kostka zapadła już po 2-3 miesiącach od położenia, zareklamowaliśmy to u wykonawcy i właściwie czekamy na przełożenie...dodatkowo, na podjeździe rusza nam się kilka kostek, to chyba też jest kwestia położenia.

Basia, nie mam zdjęć z teraz ale pokażę kilka takich sprzed zimy....

WP_20131008_001.jpg

WP_20131008_009.jpg

IMG_1488.JPG

IMG_1500.JPG

IMG_1501.JPG

W dzień oczywiście tego az tak nie widać, zdjęcia byly robione dla wykonawcy przy podświetleniu halogenem żeby pokazać nierówności. W zimę przeszkadzały przy odśnieżaniu. Obawiam się że przełożyć trzeba większość kostek, a z nimi jest taki problem że uszczerbiają się brzegi przy ich wyjmowaniu, więc kostki mogą zostać uszkodzone.

Nie wiemy jak to się wszystko skończy, dam Ci znać jak będę wiedziała coś więcej. Ciekawa jestem czy u Ciebie wygląda to podobnie czy skala jest znacznie mniejsza. Ja mam tej kostki dużo i to też potęguje problem...

Hej, współczuję sytuacji z kostką.... JAk dla mnie to ona cała jest do ściągnięcia, bo tak jak piszesz wyjmowanie pojedynczych kończy się uszczerbaniem krawędzi a poza tym wyrównanie pojedynczych kostek nie zlikwiduje wrażenia krzywizny. Przypomnij mi kostkę układali na samym piachu, tak? bez podsypki betonowej lub drobnego klińca/grysu? Tak wygląda to na zdjęciach z układania...

Zrobiłam jeszcze kilka zdjęć w dzień, wtedy nie wygląda to tak tragicznie jak w nocy:

WP_20140302_002.jpg

Tutaj miejsce przy furtce - odpowiednik tego na wczesniejszych zdjeciach z nocy:

WP_20140302_005.jpg

Tutaj dodatkowe miejsce do parkowania:

WP_20140302_008.jpg

Na nim juz widać nierówności..

M.A.G, robili nam podbudowę z takiego niby piasko-żwirku, dopiero na końcu był piasek zwykły

WP_20130703_013.jpg

WP_20130705_006.jpg

My się na tym nie znamy, w każdym razie miało być dobrze a jak widać nie jest :/

ojej, Lucy, przykro na to patrzeć.....

trzymam kciuki, by zakończyło się po Waszej mysli:hug::hug::hug:

przypomnij prosze nazwę tej kostki, proszę

buziaki i usciski z Nadmorza:bye:

Amglad, kostka to Semmelrock Umbriano, bardzo ładna, dużo ładniejsza po położeniu niż na próbniku w sklepie lub nawet na palecie. Tylko jak widać chyba trudna do ułożenia i wydaje mi się że na tym polega nasz problem...

Łucka a co mówi firma od kostki?

Firma od kostki ma przyjechać poprawić, z tym że tak jak mówi MAG, będziemy raczej nalegali na przełożenie całości, ewentualnie wzmocnienie podbudowy (nie wiem czy to jeszcze jest możliwe)

Na podjeździe kostki się ruszają.....

I nie wiem czy zauważyliście, ale mamy bramę i furtki :D