f.5 17.03.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Ostatnia warstwa mila byc warstwą piasku i cementu aby stworzyć niejako płytę twardą. https://picasaweb.google.com/radzio76/2709201110102011TarasLibetSheridanGranit#5668933956579922594 Czy tak się stalo nie wiem ale osobiscie widzę ze taras mi sie nie zapada. poblemu nie mam z wielkimi i cęzkimi plytami 60x60 one są stabilne problem jest a w zasadzie byl z malymi plytami ktore sie nie zaklinowaly i jak chodziłem po nich to czułem ze sie przesuwają. jak będzie w tym roku jeszcze nie wiem ale sądze ze fugowanie na mokro w tym przypadku polepszylo by stan rzeczy. musial bym wydlubac piasek ze szczelin i zafugowac ale brak czasu na ten zabieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 18.04.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Lucuś, zrób mały update, stęskniłam się napisz jak tam przygotowania do świąt tym, co jeszcze nie mieszkają w swoich domach, choć dawno powinni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 18.04.2014 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Bambi, przygotowania wyglądają tak że w tym tygodniu głównie pracuję i siedzę w robocie...Dzisiaj wróciłam po 16tej i machnęłam 2 okna w zeszłą sobotę umyliśmy duże okno, ale górna część to zasługa męża, ja robiłam za asystę Jakoś nie czuję przygotowywania świątecznych dekoracji, itp, bardziej skupiam się nad zapanowaniem nad bałaganem i upichcenia czegoś dla ferajny Niedługo prawdopodobnie będzie duuży krok w kierunku wykończenia, ale na razie nic nie piszę żeby nie zapeszyć I chyba znalazłam fajną Panią do projektu ogrodu (od Rasi), ale wrażenia ostateczne napiszę jak już będę miała projekt u siebie.. Jakoś tak strasznie długo wszystko trwa, ostatnio się zastanawiałam ile jeszcze to wykańczanie będzie trwało i wyszło mi że jeszcze chyba min. 2 lata.... za to w ogródku puściła mi pędy pierwsza malina, a na grządce obok posadziłam borówki i poziomki I zasiałam już: sałatę, koperek, pietruszkę, rukolę, cebulę, w domu wsiałam pomidory......Żeby tylko doba trwała jakieś 30 godzin to wszystko bym zdążyła zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 18.04.2014 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 I wkurzają mnie wykonawcy którzy umawiają się na przyjechanie na poprawki, następnie nie przyjeżdzają, obiecują następny termin i znów ich nie ma....Tak mam z bramą, parkietem, kostką i tysiącem innych rzeczy...wrrrr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 25.04.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Hej Lucuś, jakieś newsy?Poprawkowicze się zjawili????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 25.04.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Bambi, przygotowania wyglądają tak że w tym tygodniu głównie pracuję i siedzę w robocie...Dzisiaj wróciłam po 16tej i machnęłam 2 okna w zeszłą sobotę umyliśmy duże okno, ale górna część to zasługa męża, ja robiłam za asystę Jakoś nie czuję przygotowywania świątecznych dekoracji, itp, bardziej skupiam się nad zapanowaniem nad bałaganem i upichcenia czegoś dla ferajny Niedługo prawdopodobnie będzie duuży krok w kierunku wykończenia, ale na razie nic nie piszę żeby nie zapeszyć I chyba znalazłam fajną Panią do projektu ogrodu (od Rasi), ale wrażenia ostateczne napiszę jak już będę miała projekt u siebie.. Jakoś tak strasznie długo wszystko trwa, ostatnio się zastanawiałam ile jeszcze to wykańczanie będzie trwało i wyszło mi że jeszcze chyba min. 2 lata.... za to w ogródku puściła mi pędy pierwsza malina, a na grządce obok posadziłam borówki i poziomki I zasiałam już: sałatę, koperek, pietruszkę, rukolę, cebulę, w domu wsiałam pomidory......Żeby tylko doba trwała jakieś 30 godzin to wszystko bym zdążyła zrobić Chyba coś bierzesz na power... Ogrodniczka z Ciebie Ja jestem w notorycznym niedoczasie, a wieczorem padam zaraz po dzieciach . Napisz mi na pocieszenie, że dojazdy nie są takie straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinaciosaniec 09.05.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Piękne przeszklenia, schody, cegła, kuchnia. Ach! Gratuluję dobrego gustu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiemka 31.05.2014 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Dzień dobry! Gratuluję pięknego domu - zachwycająca jest gra światła naturalnego we wnętrzu. Jedną z zalet Białołęki są rozległe przestrzenie, które nie ograniczają światła (wiem, co mówię, będę sąsiadką z Białołęki za czas jakiś) a Twój dom tę zaletę wykorzystuje w 100%. Bardzo podoba mi się kuchnia bez szafek wiszących, jętki z soplami światła i schody. Dziękuję za inspiracje.Czy możesz polecić płytkarza i wykonawcę schodów? Trzymam kciuki za skuteczne rozwiązanie problemu z kostką brukową i pozdrawiam, Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 31.05.2014 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Dzień dobry! Gratuluję pięknego domu - zachwycająca jest gra światła naturalnego we wnętrzu. Jedną z zalet Białołęki są rozległe przestrzenie, które nie ograniczają światła (wiem, co mówię, będę sąsiadką z Białołęki za czas jakiś) a Twój dom tę zaletę wykorzystuje w 100%. Bardzo podoba mi się kuchnia bez szafek wiszących, jętki z soplami światła i schody. Dziękuję za inspiracje. Czy możesz polecić płytkarza i wykonawcę schodów? Trzymam kciuki za skuteczne rozwiązanie problemu z kostką brukową i pozdrawiam, Asia Hej Asiemka, dzięki za odwiedziny i miłe słowa namiary na moich wykonawców podawałam tutaj (post 3352) http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48916-WARSZAWA-i-okolice-bia%C5%82a-lista&p=6027045&highlight=lucka6#post6027045 Glazurnika Pana Janusza bardzo polecam, robił płytki na połowie domów na naszej ulicy i wszyscy są zadowoleni, w dodatku rozsądny cenowo w odróżnieniu od wykonawców z Warszawy Co do wykonawcy schodów to namiary mogę dać, ale nie jesteśmy z niego do końca zadowoleni. Jesteśmy zadowoleni z wykonawcy konstrukcji - ten był super dokładny i wszytko zrobił bardzo porządnie, natomiast stolarz od schodów próbował wszędzie iść na łatwiznę i wszędzie widział problem, co nas już później bardzo irytowało. Więc jak chcesz, namiary mogę dać Kostka brukowa....w piątek miała być naprawiana, wykonawcy przyjechali, rozebrali podjazd, ubili podbudowę i zaczęli układać kostki i okazało się że wciąż jest krzywo...zaczęli mierzyć poszczególne kostki i wyszło że jest czasami 5 mm różnicy (!!). W taki sposób nigdy nie będziemy w stanie uzyskać płaskiej równej powierzchni...wezwali gościa z Semmelrocka i czekamy na wynik espertyzy...Gość coś mętnie tłumaczył o normach itd...ale mój mąż mam nadzieję skutecznie go storpedował, bo nasza kostka to ich najdroższy produkt, więc fajnie byłoby jakby w parze za tym szła również jakość... w każdym razie mam teraz częściowo rozebrany podjazd i czekamy na decyzję Semmelrocka, pewnie taki stan utrzyma się minimum 2-3 tygodnie....będziemy musieli przez to wstrzymać pewnie wszystkie prace ogrodowe a planowaliśmy ogarnąć wreszcie naszą działke i posiać trawę.. Toczę też swoje inne małe bitewki i wydaje się że wygram chyba wojnę z Samsungiem i dostanę zwrot pieniędzy zarówno za uszkodzoną szafkę jak i zmywarkę...a dopóki w domu nie pojawi się nowa zmywarka (bez starej jestem już prawie miesiąc) rozkładam naczynia na połowie wyspy i wszystko myję ręcznie za to na osłodę kupiliśmy sobie dzisiaj kilka lamp do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiemka 01.06.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Dziękuję, Lucka, za wszystkie informacje. Dobre opinie o glazurniku - p. Januszu - już zarejestrowałam, ale zdawało mi się, że pan jest z Małopolski. Skoro jednak pracował wielokrotnie na Białołęce, jest nadzieja, że jeszcze zechce Trzymam dalej kciuki. Też mam wrażenie, że plac budowy to często plac boju... Pozdrawiam, Sąsiadko PS: Piękny był dzisiaj wieczór na Białołęce, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.06.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Jak fajnie ze udaje sie pewnie problemy rozwiązać :) za to na osłodę kupiliśmy sobie dzisiaj kilka lamp do domu co fajnego kupiliście :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 01.06.2014 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Dziękuję, Lucka, za wszystkie informacje. Dobre opinie o glazurniku - p. Januszu - już zarejestrowałam, ale zdawało mi się, że pan jest z Małopolski. Skoro jednak pracował wielokrotnie na Białołęce, jest nadzieja, że jeszcze zechce Trzymam dalej kciuki. Też mam wrażenie, że plac budowy to często plac boju... Pozdrawiam, Sąsiadko PS: Piękny był dzisiaj wieczór na Białołęce, prawda? Asiemka, a Ty daleko ode mnie? Bo pewnie kojarzysz w takim razie nasze miejsce? Nie musisz pisać ulic, ale odległość możesz podać Dzisiaj wieczór ładny, ale my byliśmy sporo poza domem, bo świętowaliśśmy dzień dziecka Pan Janusz robi głównie w Warszawie, więc myślę że spokojnie możesz się z nim spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 01.06.2014 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Jak fajnie ze udaje sie pewnie problemy rozwiązać :) co fajnego kupiliście :cool: No to się chwalę nad numer kupiliśmy takiego Philipsa - za 90zł http://www.philipslightgallery.co.uk/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/39c154f71b84ddbb0031a60c8b64e100.jpg jest bardzo fajny, prosty, pasuje do naszego ogrodzenia Podoba nam się na tyle że zamówiłam 2 kolejne nad garaż (tylko zakleimy górę, żeby lampa świeciła tylko w dół i do przodu) - tym samym temat oświetlenia elewacji będzie skończony Na korytarz na dole kupilismy przypadkiem takie Eglo: http://www.lampywcentrum.pl/media/products/1ee97163aae011bf1362bd58d8bcaf55/images/thumbnail/big_RAZONI_serie_big.jpg?lm=1373909463 Bardzo fajnie wygląda i do nas pasuje Do córki kupiliśmy ostatecznie Zoo Massive - 3 żarówki (to był nasz glowny warunek) http://elektrodom.info/64-73-thickbox/zoo-lampa-sufitowa-massive-kico-40594-55-10.jpg I jeszcze zamówiliśmy lampę nad wyspę - ale to już przez internet i jej nie przymierzyliśmy, ale jak będzie OK to zostanie: http://sklep.odlotowelampy.pl/media/products/1d2ae9c4a5925fe32b26266fcac3254e/images/thumbnail/big_maxlight-leo-plafon-oprawa-sufitowa-50-cm-biala-1645-2.jpg?lm=1384996097 I zastanawiamy się jeszcze co dać na antresolę - chcielibyśmy coś podobnego do glutków - czyli lampy o kształcie kropli/glutka - tylko dużo mniejsze - klosz ok. 30 cm. No i z mlecznego szkła, bo jest sporo lamp o takim kształcie ale z metalu, a my chcemy szklaną, może coś Wam się rzuciło w oczy? Wkleiłam zdjęcie w wątku o lampach - lampy na antresoli będą tam gdzie widać czarny kabel (i po przeciwnej stronie) - 2 szt. Może macie jakieś typy które można by tam było powiesić i które nie spowodowałyby drenażu naszych kieszeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.06.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 fajne te lampy i lampeczki zaroweczki Lucka jak mi sie te twoje gluty podobaja!!! tez bym takie chciala do siebie nad klatke schodowa.. tylko gdzie ich szukac? Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 01.06.2014 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 fajne te lampy i lampeczki zaroweczki Lucka jak mi sie te twoje gluty podobaja!!! tez bym takie chciala do siebie nad klatke schodowa.. tylko gdzie ich szukac? Pozdrawiam cieplutko Mmelisa, jak ja Cię już dawno nie widziałam moje glutki to Orlicki Design Goccia, inspirowane lampami Lacrima Vistosi, tylko moje w bardziej przyjaznej cenie, wyszukaj sobie w googlach A masz pomysł co mogę powiesić na antresoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 01.06.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 oooo dziekuje za informacje, przyjazne ceny tez mi sie przydadza jak mi cos wpadnie w oko na Twoja antresole to dam znac ehh szkoda ze u mnie takiej nie ma.... Zagladam do Ciebie, tylko siedze cicho jak myszka i kibicuje, szczegolnie w sprawach kostki Ja tez w koncu zaczynam wykanczanie... teraz kupujemy, zamawiamy a latem na urlopie ruszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 01.06.2014 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Ja tez w koncu zaczynam wykanczanie... teraz kupujemy, zamawiamy a latem na urlopie ruszymy Mmeliska, to super, ja z perspektywy i tak się cieszę że wprowadziliśmy się do nie w pełni wykończonego domu - po pierwsze jakość mieszkania jest zupełnie inna - przestrzeń, powietrze, etc., a poza tym to każda nowa mała rzecz cieszy Ostatnio sobie myślałam kiedy byśmy się wprowadzili jakby wszytko miało być wykończone i wyszło mi że ok. 2 lata później A tak to możemy sobie mieszkając np. do 1 w nocy skręcać garderobę dzieci (którą też częściowo kupiliśmy) albo przymierzać lampy na elewacji po ciemku Nie dałoby się tego zrobić jeżdżąc na budowę w ciągu dnia ja już nie mogę się doczekać trawy i namiastki ogrodu, tym bardziej że wierzę że będzie niebanalny i śliczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 03.06.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Hej! Dawno mnie nie było...i od razu z pytaniem wpadam. Jakiej firmy macie napęd do bramy? I jak się sprawuje? Super lampy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 03.06.2014 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Hej! Dawno mnie nie było...i od razu z pytaniem wpadam. Jakiej firmy macie napęd do bramy? I jak się sprawuje? Super lampy! Hej Beata, faktycznie dawno Cię nie było Napęd do bramy....hmmm..kolejny trudny temat, bo zawiedliśmy się na wykonawcy bramy i w końcu mąż sam chyba będzie robił napęd. Więc jeszcze nie mamy, zamykamy na kłódkę i na elegancki niebieski sznurek Będziemy brali Nice bo mamy takie piloty i nie chcemy już kombinować z jakimś dostosowaniem innego napędu, z tym że mąż od jakiegoś czasu rozpoznaje temat i chyba do końca nie wie jaki napęd da radę udźwignąć naszą bramę (jest dość ciężka). Jest jeszcze opcja że poszukamy innego wykonawcy, ale chwilowo wszystkich wykonawców mamy po dziurki w nosie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bami 03.06.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Lucuś, fajne zakupy zrobiłaś współczuję problemów z kostką, mam nadzieję, ze wszystko dobrze się skończy... też mam dosyć WSZYSTKICH ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts