Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Ostatnia warstwa mila byc warstwą piasku i cementu aby stworzyć niejako płytę twardą.

https://picasaweb.google.com/radzio76/2709201110102011TarasLibetSheridanGranit#5668933956579922594

Czy tak się stalo nie wiem :) ale osobiscie widzę ze taras mi sie nie zapada.

poblemu nie mam z wielkimi i cęzkimi plytami 60x60 one są stabilne

problem jest a w zasadzie byl z malymi plytami ktore sie nie zaklinowaly i jak chodziłem po nich to czułem ze sie przesuwają.

jak będzie w tym roku jeszcze nie wiem ale sądze ze fugowanie na mokro w tym przypadku polepszylo by stan rzeczy.

musial bym wydlubac piasek ze szczelin i zafugowac ale brak czasu na ten zabieg

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bambi, przygotowania wyglądają tak że w tym tygodniu głównie pracuję i siedzę w robocie...Dzisiaj wróciłam po 16tej i machnęłam 2 okna ;)

w zeszłą sobotę umyliśmy duże okno, ale górna część to zasługa męża, ja robiłam za asystę :)

Jakoś nie czuję przygotowywania świątecznych dekoracji, itp, bardziej skupiam się nad zapanowaniem nad bałaganem i upichcenia czegoś dla ferajny

Niedługo prawdopodobnie będzie duuży krok w kierunku wykończenia, ale na razie nic nie piszę żeby nie zapeszyć :)

I chyba znalazłam fajną Panią do projektu ogrodu (od Rasi), ale wrażenia ostateczne napiszę jak już będę miała projekt u siebie..

Jakoś tak strasznie długo wszystko trwa, ostatnio się zastanawiałam ile jeszcze to wykańczanie będzie trwało i wyszło mi że jeszcze chyba min. 2 lata....

za to w ogródku puściła mi pędy pierwsza malina, a na grządce obok posadziłam borówki i poziomki

I zasiałam już: sałatę, koperek, pietruszkę, rukolę, cebulę, w domu wsiałam pomidory......Żeby tylko doba trwała jakieś 30 godzin to wszystko bym zdążyła zrobić :D

Bambi, przygotowania wyglądają tak że w tym tygodniu głównie pracuję i siedzę w robocie...Dzisiaj wróciłam po 16tej i machnęłam 2 okna ;)

w zeszłą sobotę umyliśmy duże okno, ale górna część to zasługa męża, ja robiłam za asystę :)

Jakoś nie czuję przygotowywania świątecznych dekoracji, itp, bardziej skupiam się nad zapanowaniem nad bałaganem i upichcenia czegoś dla ferajny

Niedługo prawdopodobnie będzie duuży krok w kierunku wykończenia, ale na razie nic nie piszę żeby nie zapeszyć :)

I chyba znalazłam fajną Panią do projektu ogrodu (od Rasi), ale wrażenia ostateczne napiszę jak już będę miała projekt u siebie..

Jakoś tak strasznie długo wszystko trwa, ostatnio się zastanawiałam ile jeszcze to wykańczanie będzie trwało i wyszło mi że jeszcze chyba min. 2 lata....

za to w ogródku puściła mi pędy pierwsza malina, a na grządce obok posadziłam borówki i poziomki

I zasiałam już: sałatę, koperek, pietruszkę, rukolę, cebulę, w domu wsiałam pomidory......Żeby tylko doba trwała jakieś 30 godzin to wszystko bym zdążyła zrobić :D

Chyba coś bierzesz na power... Ogrodniczka z Ciebie :)

Ja jestem w notorycznym niedoczasie, a wieczorem padam zaraz po dzieciach :(.

Napisz mi na pocieszenie, że dojazdy nie są takie straszne ;)

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Dzień dobry!

Gratuluję pięknego domu - zachwycająca jest gra światła naturalnego we wnętrzu. Jedną z zalet Białołęki są rozległe przestrzenie, które nie ograniczają światła (wiem, co mówię, będę sąsiadką z Białołęki za czas jakiś) a Twój dom tę zaletę wykorzystuje w 100%. Bardzo podoba mi się kuchnia bez szafek wiszących, jętki z soplami światła i schody. Dziękuję za inspiracje.

Czy możesz polecić płytkarza i wykonawcę schodów?

Trzymam kciuki za skuteczne rozwiązanie problemu z kostką brukową i pozdrawiam, Asia

Dzień dobry!

Gratuluję pięknego domu - zachwycająca jest gra światła naturalnego we wnętrzu. Jedną z zalet Białołęki są rozległe przestrzenie, które nie ograniczają światła (wiem, co mówię, będę sąsiadką z Białołęki za czas jakiś) a Twój dom tę zaletę wykorzystuje w 100%. Bardzo podoba mi się kuchnia bez szafek wiszących, jętki z soplami światła i schody. Dziękuję za inspiracje.

Czy możesz polecić płytkarza i wykonawcę schodów?

Trzymam kciuki za skuteczne rozwiązanie problemu z kostką brukową i pozdrawiam, Asia

Hej Asiemka,

dzięki za odwiedziny i miłe słowa :)

namiary na moich wykonawców podawałam tutaj (post 3352)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48916-WARSZAWA-i-okolice-bia%C5%82a-lista&p=6027045&highlight=lucka6#post6027045

Glazurnika Pana Janusza bardzo polecam, robił płytki na połowie domów na naszej ulicy i wszyscy są zadowoleni, w dodatku rozsądny cenowo w odróżnieniu od wykonawców z Warszawy

Co do wykonawcy schodów to namiary mogę dać, ale nie jesteśmy z niego do końca zadowoleni. Jesteśmy zadowoleni z wykonawcy konstrukcji - ten był super dokładny i wszytko zrobił bardzo porządnie, natomiast stolarz od schodów próbował wszędzie iść na łatwiznę i wszędzie widział problem, co nas już później bardzo irytowało. Więc jak chcesz, namiary mogę dać :)

Kostka brukowa....w piątek miała być naprawiana, wykonawcy przyjechali, rozebrali podjazd, ubili podbudowę i zaczęli układać kostki i okazało się że wciąż jest krzywo...zaczęli mierzyć poszczególne kostki i wyszło że jest czasami 5 mm różnicy (!!). W taki sposób nigdy nie będziemy w stanie uzyskać płaskiej równej powierzchni...wezwali gościa z Semmelrocka i czekamy na wynik espertyzy...Gość coś mętnie tłumaczył o normach itd...ale mój mąż mam nadzieję skutecznie go storpedował, bo nasza kostka to ich najdroższy produkt, więc fajnie byłoby jakby w parze za tym szła również jakość...

w każdym razie mam teraz częściowo rozebrany podjazd i czekamy na decyzję Semmelrocka, pewnie taki stan utrzyma się minimum 2-3 tygodnie....będziemy musieli przez to wstrzymać pewnie wszystkie prace ogrodowe a planowaliśmy ogarnąć wreszcie naszą działke i posiać trawę..

Toczę też swoje inne małe bitewki i wydaje się że wygram chyba wojnę z Samsungiem i dostanę zwrot pieniędzy zarówno za uszkodzoną szafkę jak i zmywarkę...a dopóki w domu nie pojawi się nowa zmywarka (bez starej jestem już prawie miesiąc) rozkładam naczynia na połowie wyspy i wszystko myję ręcznie :(

za to na osłodę kupiliśmy sobie dzisiaj kilka lamp do domu :)

Dziękuję, Lucka, za wszystkie informacje. Dobre opinie o glazurniku - p. Januszu - już zarejestrowałam, ale zdawało mi się, że pan jest z Małopolski. Skoro jednak pracował wielokrotnie na Białołęce, jest nadzieja, że jeszcze zechce :-)

Trzymam dalej kciuki. Też mam wrażenie, że plac budowy to często plac boju...

Pozdrawiam, Sąsiadko :-)

PS: Piękny był dzisiaj wieczór na Białołęce, prawda?

Dziękuję, Lucka, za wszystkie informacje. Dobre opinie o glazurniku - p. Januszu - już zarejestrowałam, ale zdawało mi się, że pan jest z Małopolski. Skoro jednak pracował wielokrotnie na Białołęce, jest nadzieja, że jeszcze zechce :-)

Trzymam dalej kciuki. Też mam wrażenie, że plac budowy to często plac boju...

Pozdrawiam, Sąsiadko :-)

PS: Piękny był dzisiaj wieczór na Białołęce, prawda?

Asiemka, a Ty daleko ode mnie? Bo pewnie kojarzysz w takim razie nasze miejsce? Nie musisz pisać ulic, ale odległość możesz podać :)

Dzisiaj wieczór ładny, ale my byliśmy sporo poza domem, bo świętowaliśśmy dzień dziecka ;)

Pan Janusz robi głównie w Warszawie, więc myślę że spokojnie możesz się z nim spotkać :)

Jak fajnie ze udaje sie pewnie problemy rozwiązać :):):)

co fajnego kupiliście :cool::cool:

No to się chwalę :)

nad numer kupiliśmy takiego Philipsa - za 90zł :)

http://www.philipslightgallery.co.uk/media/catalog/product/cache/2/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/39c154f71b84ddbb0031a60c8b64e100.jpg

jest bardzo fajny, prosty, pasuje do naszego ogrodzenia

Podoba nam się na tyle że zamówiłam 2 kolejne nad garaż (tylko zakleimy górę, żeby lampa świeciła tylko w dół i do przodu) - tym samym temat oświetlenia elewacji będzie skończony :)

Na korytarz na dole kupilismy przypadkiem takie Eglo:

http://www.lampywcentrum.pl/media/products/1ee97163aae011bf1362bd58d8bcaf55/images/thumbnail/big_RAZONI_serie_big.jpg?lm=1373909463

Bardzo fajnie wygląda i do nas pasuje :)

Do córki kupiliśmy ostatecznie Zoo Massive - 3 żarówki (to był nasz glowny warunek)

http://elektrodom.info/64-73-thickbox/zoo-lampa-sufitowa-massive-kico-40594-55-10.jpg

I jeszcze zamówiliśmy lampę nad wyspę - ale to już przez internet i jej nie przymierzyliśmy, ale jak będzie OK to zostanie:

http://sklep.odlotowelampy.pl/media/products/1d2ae9c4a5925fe32b26266fcac3254e/images/thumbnail/big_maxlight-leo-plafon-oprawa-sufitowa-50-cm-biala-1645-2.jpg?lm=1384996097

I zastanawiamy się jeszcze co dać na antresolę - chcielibyśmy coś podobnego do glutków - czyli lampy o kształcie kropli/glutka - tylko dużo mniejsze - klosz ok. 30 cm. No i z mlecznego szkła, bo jest sporo lamp o takim kształcie ale z metalu, a my chcemy szklaną, może coś Wam się rzuciło w oczy?

Wkleiłam zdjęcie w wątku o lampach - lampy na antresoli będą tam gdzie widać czarny kabel (i po przeciwnej stronie) - 2 szt.

IMG_1273.JPG

Może macie jakieś typy które można by tam było powiesić i które nie spowodowałyby drenażu naszych kieszeni?

:wave:

fajne te lampy i lampeczki zaroweczki :D

Lucka jak mi sie te twoje gluty podobaja!!! tez bym takie chciala do siebie nad klatke schodowa.. tylko gdzie ich szukac?

Pozdrawiam cieplutko :hug:

Mmelisa, jak ja Cię już dawno nie widziałam :hug:

moje glutki to Orlicki Design Goccia, inspirowane lampami Lacrima Vistosi, tylko moje w bardziej przyjaznej cenie, wyszukaj sobie w googlach :)

A masz pomysł co mogę powiesić na antresoli?

oooo dziekuje za informacje, przyjazne ceny tez mi sie przydadza :D :hug:

jak mi cos wpadnie w oko na Twoja antresole to dam znac :) ehh szkoda ze u mnie takiej nie ma.... :rolleyes:

Zagladam do Ciebie, tylko siedze cicho jak myszka i kibicuje, szczegolnie w sprawach kostki :)

Ja tez w koncu zaczynam wykanczanie... teraz kupujemy, zamawiamy a latem na urlopie ruszymy :)

Ja tez w koncu zaczynam wykanczanie... teraz kupujemy, zamawiamy a latem na urlopie ruszymy :)

Mmeliska, to super, ja z perspektywy i tak się cieszę że wprowadziliśmy się do nie w pełni wykończonego domu - po pierwsze jakość mieszkania jest zupełnie inna - przestrzeń, powietrze, etc., a poza tym to każda nowa mała rzecz cieszy :) Ostatnio sobie myślałam kiedy byśmy się wprowadzili jakby wszytko miało być wykończone i wyszło mi że ok. 2 lata później :)

A tak to możemy sobie mieszkając np. do 1 w nocy skręcać garderobę dzieci (którą też częściowo kupiliśmy) albo przymierzać lampy na elewacji po ciemku :) Nie dałoby się tego zrobić jeżdżąc na budowę w ciągu dnia :D

ja już nie mogę się doczekać trawy i namiastki ogrodu, tym bardziej że wierzę że będzie niebanalny i śliczny :)

Hej! Dawno mnie nie było...i od razu z pytaniem wpadam. Jakiej firmy macie napęd do bramy? I jak się sprawuje?

Super lampy!

Hej Beata, faktycznie dawno Cię nie było :)

Napęd do bramy....hmmm..kolejny trudny temat, bo zawiedliśmy się na wykonawcy bramy i w końcu mąż sam chyba będzie robił napęd. Więc jeszcze nie mamy, zamykamy na kłódkę i na elegancki niebieski sznurek :)

Będziemy brali Nice bo mamy takie piloty i nie chcemy już kombinować z jakimś dostosowaniem innego napędu, z tym że mąż od jakiegoś czasu rozpoznaje temat i chyba do końca nie wie jaki napęd da radę udźwignąć naszą bramę (jest dość ciężka). Jest jeszcze opcja że poszukamy innego wykonawcy, ale chwilowo wszystkich wykonawców mamy po dziurki w nosie....