Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Lucka nie wiem czy to Twoja ostateczna wersja wizualki łazienki,jeśli tak to zdaje się że bedziemy mieli bardzo podobną:).Ja tez będę miała białe płytki na ścianie,brąz-a la drewno na podłodze,a pasek czarnych płytek koło prysznica albo geberitu.Płytki już dawno kupiliśmy tylko,że pan który miał Nam kłasc pytki wyjechał do Szwajcarii :mad: i wszystko szlag trafił....

Więc kochana nie łam się,wierzę że napewno znajdziesz kogoś sensownego do wykonania waszego ogrodzenia:)

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No proszę Lea, nie wiedzialam ze macie taką samą łazienkę :) Juz zamówiłam te płytki, więc to ostateczna decyzja :D Ja mam z kolei inny problem, bo pan glazurnik na budowie, a tu wszedzie cos rozgrzebane, jest kilka rzeczy do zrobienia przez hydraulika ktore wstrzymuja glazurnikow (grzejnik kanalowy w salonie, prysznic i wanna w duzej lazience), a do lazienki ktora mozna robic nie mam jeszcze plytek :lol2:

Musimy tez jak najszybciej zamowic parapety wewnętrzne (sztuk słownie cztery), bo w polowie października tynkarze mają je zamocować i przy okazji poprawic pęknięcia tynku w kilku miejscach oraz zagruntowac sciany przed malowaniem..dużo tego wszystkiego...

Oj tam, damy jakos rade, co nie??

Łazienek w sumie 3, ale ta na dole to tylko WC, dodatkowo będzie w nim bidetka. Z łazienką dzieci nie miałam za bardzo problemu koncepcyjnego więc jej wcześniej nie pokazywałam, teraz trochę boję się tej umywalki...:/

Mam jeszcze 2 nowe projekty -tym razem kostki, skomentujecie co byście jeszcze poprawili? Kształt jest już teraz taki jak chcemy, ale może są na projekcie elementy które rzucają się w oczy jako niekoniecznie najlepsze rozwiązanie :)

z góry dziękuję

Edytowane przez lucka6

Wiesz te dwa projekty bardzo mi się podobają:).Może bardziej wersja nr 1 ale dookoła budynku dałabym ciemną kostkę tak jak w wersji nr 2-wydaje mi się że będzie bardziej ciekawiej -to tylko moje skromne zdanie:rolleyes:Wybór należy do Ciebie.Dużo kosztuje taki projekt kostki.My kostkę będziemy robic w przyszłym roku:yes:

ja jestem za opcja nr 2 (bardziej podoba mi się układ przejścia do drzwi) ale to tylko moja opinia a ponieważ my obejście planujemy na wiosnę (jak zrobimy elewację) wiec ten temat leży na półce i się nie wgłębiałam,

co do łazienki - boska ja kocham zielenie :rolleyes:

a ciepełko? u nas już jest od kilku dni bo M twierdzi że jak pracuje to mu zimno i sobie grzeje .....

Lea, Aga_ada, dzięki za opinie na temat kostki :)

Nam się chyba też podoba ta pierwsza wersja (wydaje nam się że optymalizuje drogę od furtki do domu), ale być może skorzystamy z pomysłu Lei, żeby odwrócić kolory na tej opasce i zrobić ciemniejszą a tylko brzeg jaśniejszy. Zależy mi na dołożeniu tego jasnego, bo ociepliłby wszechobecne szarości na działce.

Z tym że zaczynamy się godzić z faktem że kostki może nie udać się zrobić w tym roku :(

Jeśli się uda, w przyszłym tygodniu będzie ogrodzenie, ale robi się coraz zimniej i nie jesteśmy przekonani czy nie przeszkadza to w kładzeniu kostki...

Za to wyłania się kształ naszej kolejnej łazienki - tym razem dolnego WC - zdjęcia robione komórką ale trochę widać :D

Zdj%25C4%2599cie0554.jpg

Zdj%25C4%2599cie0553.jpg

Zdj%25C4%2599cie0555.jpg

Brakło nam tylko 4 płytek, bo całe pudełko było potłuczone :( Mam nadzieję że uda się je wymienić...

Witaj lullaby :) Będziesz pewnie prędzej niż się obejrzysz, choć szczerze przyznam trochę tęsknię za okresem stanu surowego, kiedy pozostawilismy domek na zimę i nic się nie działo...Mamy powoli dość tej wykonczeniowki...Niby wszystko idzie do przodu, ale wciaz mamy wrazenie ze tego jeszcze TYYYLE zostalo...

Z newsów to oprocz kominka potlukli nam jeszcze szybe w drzwiach zewnetrznych i montaz sie opozni....

Lea działamy, bo nam się spieszy do przeprowadzki, choc chyba i tak uda sie na Wielkanoc raczej niż na Boże Narodzenie..zaczynam się powoli z tym godzić. Największy problem to podłogi i mokre wylewki

Dzisiaj dojechał kominek, tym razem bez pękniętej szyby :)

I mamy GAZ - jutro zaczynamy grzać!!!

my też już grzejemy ciepełko jest miłe, nam wylewki poschły, może dlatego że robiliśmy je na początku maja, i właśnie kładziemy podłogi na razie na dole bo tylko tam pomalowano ściany, M szykuje górne ściany do malowania, co do uszkodzeń to cóż nam się okazało, że panowie wnosząc piec co do kotłowni uszkodzili klamkę i zamek drzwi zewnętrznych - reklamacji nie uznano i musimy je wymienić sami :mad:

jak będziecie grzać to wylewki pewnie szybciej doschną :yes: i reszta prac ruszy z kopyta :lol2:

przeprowadzka coraz bliżej ale też nie określmy terminu mam cichą nadzieję że i my i wy Wigilię zjemy w nowym domku :D

zmobilizowałaś mnie - jutro jadę do salonu z płytkami i muszę podjąć ostateczną decyzję co do górnej łazienki bo czym dłużej to trwa tym mniej wiem co chcę :cry:

Aga_ada, my też czekamy od maja, a co chcecie klasc na podlogę? Nam marzy się parkiet a przy parkiecie ta wilgotność musi być odpowiednia..

Doczytałam w Twoim dzienniku ze podoba Ci się Tubądzin Elegant Natur, my wlasnie w dolnej łazience mamy te płytki (tylko bez dekorów, dodatkowo z mozaiką), jutro porobię fotki skończonej łazienki to może Ci łatwiej będzie podjąć decyzję :)

Mi łazienka się bardzo podoba, jest prosta, ale całkiem elegancka, płytki chyba też są OK, bo pan glazurnik bardzo nie narzekał :)

pozdrawiam serdecznie!!

na podłogę kładziemy panele (nie pamiętam producenta coś z "krono") w nazwie jest dąb "o....... - coś tam, ale AC4, 8 mm, z widoczną strukturą drzewa, prezentuje się super, pod to idą podkłady 5 mm i folia,

może za kilka lat zmienimy na parkiet, obecnie mamy ograniczone fundusze :( ale co tam zawsze będzie okazja do zmian ...

wiadomo najciemniej pod latarnią :p więc czekam na fotki Eleganta :lol2:

Lucka :hug:

Spokojnie do Świąt jeszcze prawie 2,5 miesiaca! DAcie rade, trzymam mocno kciuki, bo musi sie udać :yes:

Projekt kostki zarówno 1 jak i 2 bardzo fajny :yes:

Płytki te zielone są takie troche "nie moje" ;)

Ale te z dolnego wc podobają mi się bardzo :yes:

Fajnie,ze są juz grzejniczki irusza ogrzewanie, to dużo zmieni i szybko wilgoć pogonicie, nie zapominajcie tylko o częstyn wietrzeniu domu, najlepiej otworzyć wszytkie okna na dosłownie 5 minut i zamykamy :yes: i tak kilka razy dziennie najlepiej ;)

pozdrawiam serdecznie!

P.S

Elewacja wyszła super!

Czesc Karolina, miło Cię znowu widzieć aktywną na forum :):yes:

Bardzo dziękuję za rady na temat wilgoci, mam nadzieję że faktycznie uda nam się ją pogonić, ale z drugiej strony tez nie chcemy wszystkiego robic na sile, powoli przestawiam sie w glowie na Wielkanoc :) Będę wdzięczna też za wszystkie rady wnętrzarskie, bo nie czuję się w tym ekspertem, a mąż po kilku dyskusjach na ten sam temat wymięką :D

Edytowane przez lucka6

Lucka, bardzo fajnie zapowiadają się wasze łazienki.

A jak dużo masz tej zabudowy meblowej? Jeśli nie zbyt dużo, to drewno ożywi łazienkę, jeśli będzie jej więcej to wybrałabym lakier w kolorze płytek (szarość?). Przy większej ilości szafek drewno zdominuję łazienkę.

A jeśli chodzi o kuchnię, to podzieliłabym szafki na dwa razy 45, moim zdaniem taka wersja wygląda lepiej.