lea1719506104 29.09.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2012 Lucka nie wiem czy to Twoja ostateczna wersja wizualki łazienki,jeśli tak to zdaje się że bedziemy mieli bardzo podobną.Ja tez będę miała białe płytki na ścianie,brąz-a la drewno na podłodze,a pasek czarnych płytek koło prysznica albo geberitu.Płytki już dawno kupiliśmy tylko,że pan który miał Nam kłasc pytki wyjechał do Szwajcarii i wszystko szlag trafił.... Więc kochana nie łam się,wierzę że napewno znajdziesz kogoś sensownego do wykonania waszego ogrodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 30.09.2012 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 No proszę Lea, nie wiedzialam ze macie taką samą łazienkę Juz zamówiłam te płytki, więc to ostateczna decyzja Ja mam z kolei inny problem, bo pan glazurnik na budowie, a tu wszedzie cos rozgrzebane, jest kilka rzeczy do zrobienia przez hydraulika ktore wstrzymuja glazurnikow (grzejnik kanalowy w salonie, prysznic i wanna w duzej lazience), a do lazienki ktora mozna robic nie mam jeszcze plytek Musimy tez jak najszybciej zamowic parapety wewnętrzne (sztuk słownie cztery), bo w polowie października tynkarze mają je zamocować i przy okazji poprawic pęknięcia tynku w kilku miejscach oraz zagruntowac sciany przed malowaniem..dużo tego wszystkiego... Oj tam, damy jakos rade, co nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 30.09.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 No jasne, ze dacie radę! Z niecierpliwością czekam na łazienkę No i na kuchnię, bo zapowiada się baardzo ładnie:yes: A elewacje rewelacja:D Wyszło świetnie, a barierki cudne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 30.09.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2012 E, no co ty malutko .Nam jak zaczął sie sypac tynk z sufitu na dole to panowie tynkarze musieli go skuwac i położyc na nowo widok był-ale wiesz co udało się i skoro my daliśmy rade to ja wierze z całego serca że i Wy dacie rade:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 04.10.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2012 śliczne te płyteczki u dzieciaczków:).To ile będziecie miec łazienek w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 05.10.2012 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Łazienek w sumie 3, ale ta na dole to tylko WC, dodatkowo będzie w nim bidetka. Z łazienką dzieci nie miałam za bardzo problemu koncepcyjnego więc jej wcześniej nie pokazywałam, teraz trochę boję się tej umywalki...:/ Mam jeszcze 2 nowe projekty -tym razem kostki, skomentujecie co byście jeszcze poprawili? Kształt jest już teraz taki jak chcemy, ale może są na projekcie elementy które rzucają się w oczy jako niekoniecznie najlepsze rozwiązanie z góry dziękuję Edytowane 31 Grudnia 2012 przez lucka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 06.10.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Wiesz te dwa projekty bardzo mi się podobają.Może bardziej wersja nr 1 ale dookoła budynku dałabym ciemną kostkę tak jak w wersji nr 2-wydaje mi się że będzie bardziej ciekawiej -to tylko moje skromne zdanie:rolleyes:Wybór należy do Ciebie.Dużo kosztuje taki projekt kostki.My kostkę będziemy robic w przyszłym roku:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 06.10.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 ja jestem za opcja nr 2 (bardziej podoba mi się układ przejścia do drzwi) ale to tylko moja opinia a ponieważ my obejście planujemy na wiosnę (jak zrobimy elewację) wiec ten temat leży na półce i się nie wgłębiałam, co do łazienki - boska ja kocham zielenie a ciepełko? u nas już jest od kilku dni bo M twierdzi że jak pracuje to mu zimno i sobie grzeje ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 09.10.2012 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Lea, Aga_ada, dzięki za opinie na temat kostki Nam się chyba też podoba ta pierwsza wersja (wydaje nam się że optymalizuje drogę od furtki do domu), ale być może skorzystamy z pomysłu Lei, żeby odwrócić kolory na tej opasce i zrobić ciemniejszą a tylko brzeg jaśniejszy. Zależy mi na dołożeniu tego jasnego, bo ociepliłby wszechobecne szarości na działce. Z tym że zaczynamy się godzić z faktem że kostki może nie udać się zrobić w tym roku Jeśli się uda, w przyszłym tygodniu będzie ogrodzenie, ale robi się coraz zimniej i nie jesteśmy przekonani czy nie przeszkadza to w kładzeniu kostki... Za to wyłania się kształ naszej kolejnej łazienki - tym razem dolnego WC - zdjęcia robione komórką ale trochę widać Brakło nam tylko 4 płytek, bo całe pudełko było potłuczone Mam nadzieję że uda się je wymienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 09.10.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Kiedy ja będę na takim etapie... Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 09.10.2012 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Witaj lullaby Będziesz pewnie prędzej niż się obejrzysz, choć szczerze przyznam trochę tęsknię za okresem stanu surowego, kiedy pozostawilismy domek na zimę i nic się nie działo...Mamy powoli dość tej wykonczeniowki...Niby wszystko idzie do przodu, ale wciaz mamy wrazenie ze tego jeszcze TYYYLE zostalo... Z newsów to oprocz kominka potlukli nam jeszcze szybe w drzwiach zewnetrznych i montaz sie opozni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 10.10.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 O jak mi miło że może skorzystacie z mojego pomysłu:)tak tak dorzuccie troche jasnego na tej opasce,bedzie bardzo ładnie:yes: Wow,a Wy już z kolejna łazienką działacie-super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 10.10.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Lea działamy, bo nam się spieszy do przeprowadzki, choc chyba i tak uda sie na Wielkanoc raczej niż na Boże Narodzenie..zaczynam się powoli z tym godzić. Największy problem to podłogi i mokre wylewki Dzisiaj dojechał kominek, tym razem bez pękniętej szyby I mamy GAZ - jutro zaczynamy grzać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 11.10.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 my też już grzejemy ciepełko jest miłe, nam wylewki poschły, może dlatego że robiliśmy je na początku maja, i właśnie kładziemy podłogi na razie na dole bo tylko tam pomalowano ściany, M szykuje górne ściany do malowania, co do uszkodzeń to cóż nam się okazało, że panowie wnosząc piec co do kotłowni uszkodzili klamkę i zamek drzwi zewnętrznych - reklamacji nie uznano i musimy je wymienić sami jak będziecie grzać to wylewki pewnie szybciej doschną i reszta prac ruszy z kopyta przeprowadzka coraz bliżej ale też nie określmy terminu mam cichą nadzieję że i my i wy Wigilię zjemy w nowym domku zmobilizowałaś mnie - jutro jadę do salonu z płytkami i muszę podjąć ostateczną decyzję co do górnej łazienki bo czym dłużej to trwa tym mniej wiem co chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 11.10.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Trzymam kciuki, żeby się Wam udało jak najszybciej. W sumie jest całkiem realna szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 12.10.2012 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Aga_ada, my też czekamy od maja, a co chcecie klasc na podlogę? Nam marzy się parkiet a przy parkiecie ta wilgotność musi być odpowiednia.. Doczytałam w Twoim dzienniku ze podoba Ci się Tubądzin Elegant Natur, my wlasnie w dolnej łazience mamy te płytki (tylko bez dekorów, dodatkowo z mozaiką), jutro porobię fotki skończonej łazienki to może Ci łatwiej będzie podjąć decyzję Mi łazienka się bardzo podoba, jest prosta, ale całkiem elegancka, płytki chyba też są OK, bo pan glazurnik bardzo nie narzekał pozdrawiam serdecznie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_ada 12.10.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 na podłogę kładziemy panele (nie pamiętam producenta coś z "krono") w nazwie jest dąb "o....... - coś tam, ale AC4, 8 mm, z widoczną strukturą drzewa, prezentuje się super, pod to idą podkłady 5 mm i folia, może za kilka lat zmienimy na parkiet, obecnie mamy ograniczone fundusze ale co tam zawsze będzie okazja do zmian ... wiadomo najciemniej pod latarnią więc czekam na fotki Eleganta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 13.10.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 Lucka Spokojnie do Świąt jeszcze prawie 2,5 miesiaca! DAcie rade, trzymam mocno kciuki, bo musi sie udać Projekt kostki zarówno 1 jak i 2 bardzo fajny Płytki te zielone są takie troche "nie moje" Ale te z dolnego wc podobają mi się bardzo Fajnie,ze są juz grzejniczki irusza ogrzewanie, to dużo zmieni i szybko wilgoć pogonicie, nie zapominajcie tylko o częstyn wietrzeniu domu, najlepiej otworzyć wszytkie okna na dosłownie 5 minut i zamykamy i tak kilka razy dziennie najlepiej pozdrawiam serdecznie! P.S Elewacja wyszła super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 14.10.2012 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 (edytowane) Czesc Karolina, miło Cię znowu widzieć aktywną na forum Bardzo dziękuję za rady na temat wilgoci, mam nadzieję że faktycznie uda nam się ją pogonić, ale z drugiej strony tez nie chcemy wszystkiego robic na sile, powoli przestawiam sie w glowie na Wielkanoc Będę wdzięczna też za wszystkie rady wnętrzarskie, bo nie czuję się w tym ekspertem, a mąż po kilku dyskusjach na ten sam temat wymięką Edytowane 31 Grudnia 2012 przez lucka6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jana9 17.10.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Lucka, bardzo fajnie zapowiadają się wasze łazienki. A jak dużo masz tej zabudowy meblowej? Jeśli nie zbyt dużo, to drewno ożywi łazienkę, jeśli będzie jej więcej to wybrałabym lakier w kolorze płytek (szarość?). Przy większej ilości szafek drewno zdominuję łazienkę. A jeśli chodzi o kuchnię, to podzieliłabym szafki na dwa razy 45, moim zdaniem taka wersja wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts