Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

Lucka :)

Jeżeli chodzi o podział w kuchni to w zwiazu z tym,ze i tak lodówka powoduje nierówny podział tych trzech słupków, to nie ma dla mnie osobiście az takiego znaczenia czy te dwie pozostałe szfki będą równe czy nie :no:

Natomast głównym argumentem jest szerokośc szafki cargo, ja mam szafkce cargo otwierana tak jak lodówka :rolleyes: i jest ona w słupku zabudowy 60cm i jest rewelacyjna :yes: wiec im szersze cargo tym lepiej praktyczniej :yes:

Tym samym chyba korzystniej zrobić 45 cargo i 45cm tą zwykła szafkę , upewniej sie tylko,ze firma w której zamawiasz kuchnię, wraz z wyposarzeniem szafek w m.in system cargo, rozmiar 45 ma jako typowy i nie trzeba będzie sporo więcej dopłacać ;)

A w kewstji szafek łazienkowych chyba uważam tak jak Jana9.

Masz jakies rysunki jak te szafki będą wisieć w łazience ??

Pozdrawiam :hug:

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zabudowa ma wyglądać tak:

zabudowa.jpg

Tylko nad blatem bedą jeszcze kamyczki mozaikowe, a pod blatem z umywalką mają być szuflady (nie jestem przekonana czy to widac na projekcie).

Tez intuicyjnie czuję że tyle drewna to byloby za duzo, tylko boję się że jak dam szarości to będzie mdło...

Może jeszcze mi coś wykombinujecie :) ?

Edytowane przez lucka6

Karolina, wielkie dzięki za pocieszające info na temat szafki :yes:

Cargo w standardzie to chyba 40cm, ale jeszcze dopytam, jeśli Ty masz 60cm i nie wydaje Ci się to za dużo, to zrobię sobie chyba tą szafkę 50cm z 2 szufladami Cargo, a z resztą półek i obok cargo 40cm.

Faktycznie lodówka determinuje całość zabudowy ale jestem na nią zdecydowana, bardzo mi się podoba to że jest taka duża, mam nadzieję że się nie rozczaruję :)

Wiesz Lucka, wydaje mi się, że ta zabudowa w drewnie też może fajnie wyglądać. Tylko coś spokojnego, żeby nie konkurowało z mozaiką. Na twoim miejscu wzięłabym po jednej z każdego rodzaju płytek i mozaikę, które masz w łazience i dobrała coś z próbnika w studio meblowym, gdzie będziesz zamawiała zabudowę. Ja tak robiłam wybierając wybarwienia mebli i myślę, że to dobry sposób. Może uda Ci się dobrać coś z drewna albo lakier zbliżony do koloru płytek wedy zabudowa "wtopi się w tło".

Jana9, dzięki! Faktycznie zrobię tak jak piszesz, zaczęłam się też zastanawiać czy np nie można zrobić ramki z jasnego drewna a frontów białych, wydaje mi się że to też mogłoby pasować, albo to pomieszać, zobaczymy...Jak pan od kuchni się sprawdzi będę mieć wykonawcę zabudowy w łazienkach :) Edytowane przez lucka6

Hej Lucka jesli chodzi o szafki w łazience to ja bym dała albo drewniane albo kremowe,na pewno nie zdecydowałabym się na szare gdyz bedzie wszystko się zlewac wg mnie:).Cargo tez będę miała w kuchni ale bardzo wąziutkie innego sie u mnie nie dało zrobic niestety ;)

No no no ogrodzenie będzie faktycznie z pieknej cegły :yes:

Ja myslę że swiatełka ładnie by wglądały wtopione w kostce.Ale jak ,gdzie je umiescic -wybacz ,ale teraz nie mam głowy do tego, w przyszłym tyg troche u nas sie uspokoi na budowie wiec ci odpisze:cool:

Hej Lea, byłam u Ciebie i czytałam że bardzo intensywnie na budowie się dzieje :yes: Fajnie, to znaczy że coraz bliżej do przeprowadzki :)

U nas tez bywają dni że jest po 4 ekipy i wtedy paan glazurnik trochę narzeka bo skupić się nie może i mu przeszkadzają :D

Skądś to znam, bo w pracy tez jest najfajniej o 7mej rano kiedy jeszcze telefony nie dzwonią....

Edytowane przez lucka6

Zgadza sie.Gdyby nie to ze włascicielka sprzedaje mieszkanie spokojnie z cała wykończeniówką wprowadzilibyśmy się w kwietniu,a tak to musimy kombinowac aby byc w domku jeszcze w tym roku co wiąże sie ze stresem,szybkimi wyborami itd..Fotki wrzuce jak bede kolejny raz na budowie:D,narazie pakujemy sie...Ale dosyc o mnie...

Słupki ogrodzeniowe bardzoooooo mi się podobają:yes:,a drzwi sa naprawde piękne:)

To u Was tez będzie blizej przeprowadzki prawda?

Witaj mauritius, zapraszam do odwiedzania dziennika i będę wdzięczna za wszystkie opinie, mam nadzieję że znajdziesz u nas coś ciekawego dla siebie :)

Lea, u nas niby bliżej ale jeszcze straaasznie daleko. Chyba się pogodziliśmy z tym że wprowadzimy się na wiosnę, w okolicy Wielkanocy..u nas problemem są podłogi bo nie chcemy kłaść drewna na siłę a potem ponosić tego konsekwencje że np się rozeschnie albo zniszczy...

Ale tez dzieje się wszystko bardzo intensywnie, za intensywnie jak na mój gust ;) Jeśli dodać to tego jeszcze ogrom pracy w pracy to robi się nie do wytrzymania :(

Zastanawiam się tylko czasami co my już będziemy robić jak się przeprowadzimy, bo będzie chyba jakoś dziwnie spokojnie, co nie :D ?

Trzymam kciuki żeby nam się udało!!

A lampę którą w końcu do jadalni wybrałaś?

Wiesz myśmy musieli załączyc piec gdyz klej nie chciał schnąc.A u Was chyba tez piec chodzi-wiec na pewno wylewki zaczną szybciej schnąc.

A żybyś wiedziała:lol2:My czasem od rana do wieczorem z dzieckiem kursujemy i oglądamy a to listwy przypodłogowe,a to płytki a to inne materiały budowlane:)

Hmmmm ja tez się czasem zastanawiam co to będzie jak skończy się budowa, na pewno będzie bardziej spokojniej -jak mówisz

Czesem mam juz dośc serio!!!!

Ale nie poddajemy sie:no:

Uda Nam się i zamieszkamy w grudniu i ty i ja:yes:

Jeśli chodzi o lampe to powiem ci ze na necie czesem lampy ładnie wyglądaja ,a na żywo już nieJeszcze nie wybrałam :(

Lucka, Świetne drzwi, proste, bez udziwnień, naprawdę fajne.

Ogrodzenie też dobrze się zapowiada. Ja na razie temat zewnętrza odpuszczam. Ale podglądam innych, szukam inspiracji.

Zastanawiać się dziewczyny "Jak żyć Panie Premierze, jak żyć? - po wykończeniówce?" A całkiem zwyczajnie, w domu trudno się nudzić, zawsze jest coś do zrobienia, szczególnie jeszcze gdy są Młode. Ja przez cały okres budowania i wykańczania, zaniedbałam się w kwestii kinematografii, no to jak już moje Młode pójdą spać - nadrabiam. Kanapa, pilot i lecimy, tzn. oglądamy. W czasie wykończeniówki byłam wieczorem tak zmęczona, że zasypiałam po pierwszych pięciu minutach każdego filmu:D.

Lucka, Świetne drzwi, proste, bez udziwnień, naprawdę fajne.

Ogrodzenie też dobrze się zapowiada. Ja na razie temat zewnętrza odpuszczam. Ale podglądam innych, szukam inspiracji.

Zastanawiać się dziewczyny "Jak żyć Panie Premierze, jak żyć? - po wykończeniówce?" A całkiem zwyczajnie, w domu trudno się nudzić, zawsze jest coś do zrobienia, szczególnie jeszcze gdy są Młode. Ja przez cały okres budowania i wykańczania, zaniedbałam się w kwestii kinematografii, no to jak już moje Młode pójdą spać - nadrabiam. Kanapa, pilot i lecimy, tzn. oglądamy. W czasie wykończeniówki byłam wieczorem tak zmęczona, że zasypiałam po pierwszych pięciu minutach każdego filmu:D.

mi się ogrodzenie baaardzo podoba - na razie - temat odłożony na przyszłe lata....:(

podglądałam Twoje propozycje łazienek, lucka - dla mnie białe meble i drewniany blat - miodzio... mam nadzieję, że niedługo pokaże Ci jak to u mnie wygląda, bo właśnie mam białe szuflady i czekam na blat....

Jana9, masz piękny salon, podglądałam na wnętrzach. jakoś fajnie robiłaś zdjęcia wyszły jak te jakos tam zwane rendiery czy co, w każdym razie jakby były z filtrem robione. anyway salon pięknościowy, gratulacje:yes::yes::yes:

lucka dawno mnie u ciebie nie było a tu takie zmiany, płytki w łazience cudo, ja czekam za wizualką do mojej z elegantów zobaczymy....

ogrodzenie super wyszło, my o tym nie myślimy na razie,

co do kuchni to zastanawiałaś się obok cargo nad wysuwanymi szufladami o cos takiego? http://www.nowakuchnia.pl/images/antaro_box1144_2.jpg

widzę też że tracisz nadzieję na wigilię w nowym domku oj niedobrze :evil: pozytywne myślenie przede wszystkim więc uśmiech na twarz i do dzieła damy rade kto jak nie my, widzę że przygotowujących się do przeprowadzki w tym roku jest więcej witam LEA(zaglądam do ciebie również) w kupie raźniej co nie :D :yes:

czesc Monkeyman, szkoda że nie udało się spotkać, mam nadzieję że kiedyś się uda, my jesteśmy na działce stałymi bywalcami :)

Drzwi wejściowe ciut schowane, są pod tym okapem pod dachem, ściana będzie wykończona klinkierem takim jak na podmurówce, myślę że już niedługo.

Działka 1002m2, czyli dużo się nie pomyliłeś :)

pozdrawiam serdecznie i dzięki za przychylne słowa na temat domku, Wasz na pewno też będzie super jeśli jest z tej samej pracowni ;)

Aga_ada, właśnie o czymś takim myślę, z tym że raczej zrobię takie 2 szuflady, a resztę zwykłych półek, cena takiej opcji to połowa cargo, więc zawsze trochę taniej. Na wysokości rąk zrobię właśnie te szuflady i będę w nich trzymać pieczywo, taki mam skryty plan ;) Edytowane przez lucka6