lisek_79 14.05.2012 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Witam, Wstęp. Kupuję działkę rolną od rolnika, około pół hektara, są już WZ, teraz rolnik wystąpi o pozwolenie na budowę i zacznie budować fundamenty i wtedy zfinalizujemy sprzedaż. Dostałem warunki zabudowy... Niestety są zupełnie inne niż się spodziewałem. 1. WZ ustalają że elewacja frontowa musi mieć nie więcej niż 15m, a mój wybrany projekt domu ma 15,5m czy da się z tym coś zrobić czy mam szukać innego projektu? 2. WZ pozwalają mi na budowę domu z garażem o powierzchni 180m2 ... nie ma napisane czy garaż musi być zintegrowany z domem czy może być wolnostojący...? Jak interpretować te warunki??? Nie ma też słowa o budynku gospodarczym... czy jak już wybuduję dom to na reszcie działki będę mógł się starać o WZ na budowę budynku gospodarczego? Bo nie jestem rolnikiem a działka będzie mniejsza niż 1 ha Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 14.05.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Witaj!Nie w tym dziale chyba napisałeś ale:Ad. 1 Odstępstwa +/- 20% więc się łapieAd 2. Co do warunków na WZ to musisz wiedzieć co składałeś w piśmie o wydanie warunków WZ. Jeśli "budowę domu z garażem o powierzchni 180m2" to znaczy to, że garaż zintegrowany. Jeśli chodzi o budynek gospodarczy to jeśli nie przekracza 25m2 to tylko zgłoszenie, a jeśli powyżej to oddzielnie musisz wystąpić.Tak mi się wydaje. A najlepiej to pojechać do gminy i o wszystko wypytać. Każda gmina rządzi się swoimi prawami.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azn 25.05.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witaj! Ad. 1 Odstępstwa +/- 20% więc się łapie Z ciekawości - dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts