turalyon 14.05.2012 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Jak w temacie. Na ile zostawic wymurowaną scianę fundamentową z bloczków zanim będzie ją mozna wytynkowac i pomazać izohanem wl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.05.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 tez się przyłączam A czemu wybrałeś wl? to cholerstwo jest dość drogie, są tańsze mazidła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 14.05.2012 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Po tygodniu czytania forum wyszło że prawie wszystko inne, czyli te desperbity itp to tak naprawde izolacja przeciwwilgociowa a nie przeciwwodna która się nie sprawdza. Dlatego właśnie. Zresztą aż tak drogie to nie jest, u mnie kosztuje w PSB 92zł za 20l, a ja mam tylko 38m2 do pomazania I dodatkowe pytanie która przyszło mi do głowy - po jakim czasie na chudy beton który jest wylany na ścianach fundamentowych można nakładać papę termozgrzewalną? Traktować to jak ławę i odczekać 10 dni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.05.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 budowlaniec mi mówi że malować można już po dwóch dniach jak nie będzie padało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 14.05.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) Jak dla mnie strasznie szybko Mój uwarza że po 2 dniach to już można na ławie murować. A wszędzie na forum pisżą żeby odczekać 7-10dni Dlatego nie do końca mu ufam:) Edytowane 14 Maja 2012 przez turalyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 14.05.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 To mój uważa ze już po 2h No dobra na drugi dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 10.06.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 generalnie przemysl potrzebe tynkowania sciany. Wystarczy pomalowac bloczki, wazne aby spoiny byly zrobione na szlicht. Tynkowanie to zbedny wydatek, przeciez bloczek z pewnoscia mna wieksza trwalosc niz tynk, wie po co oslaniac cos trwalego czyms nietrwalym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 10.06.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 generalnie przemysl potrzebe tynkowania sciany. Wystarczy pomalowac bloczki, wazne aby spoiny byly zrobione na szlicht. Tynkowanie to zbedny wydatek, przeciez bloczek z pewnoscia mna wieksza trwalosc niz tynk, wie po co oslaniac cos trwalego czyms nietrwalym... Podłoż jest jednolite i mniejsze prawdopodobieństwo ,że nakłądana z pietyzmem popęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 12.06.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jak dla mnie strasznie szybko Mój uwarza że po 2 dniach to już można na ławie murować. A wszędzie na forum pisżą żeby odczekać 7-10dni Dlatego nie do końca mu ufam:) Cóż , ja po 10 dniach widziałem w swojej okolicy murowane ściany. Weź to na logike - wykonawcy nie zalezy na tym abyś miał dobrze zrobione- tylko aby on mógł szybko zamknąć inwestycje i iść na inną. Poczytaj sobie o czasie wiązania betonu, czasie całkowitego schnięcia itd. Znajdziesz odpowiedź. W obecnych czsach dzisiaj kończysz stawiać bloczki - jutro zagęszczach piach w środku, po jutrze masz już pomazane mazią i wrzucony styropian. Czwartego dnia jest wylany chudziak. --> Dla mnie obłęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xerses 12.06.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Podłoż jest jednolite i mniejsze prawdopodobieństwo ,że nakłądana z pietyzmem popęka. Hm....... dawno już nie widziałem tynkowanych fundamentów - przecież to nie jest uzasadnione czasowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 12.06.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 tynkowanie fundamentów? chyba sobie jaja robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 28.06.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Hm....... dawno już nie widziałem tynkowanych fundamentów - przecież to nie jest uzasadnione czasowo Czytajcie ludzie ze zrozumieniem nie fundamentó tylko ścian fundamentowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 01.07.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 co za roznica czy scian czy fundamentow - i jedno i drugie bezsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 01.07.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Calkowicie sie s toba zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 02.07.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 co za roznica czy scian czy fundamentow - i jedno i drugie bezsens Może jakieś argument? Niedawno kolega pisał,że wieniec bezsens. Zaraz okaże się ,że budowanie w ogóle jest bezsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 02.07.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 nadal nie rozumiem w jakim celu tynkowac sciany fundamentowe? Chyba ze chodzi o tynkowanie piwnic od srodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 02.07.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 nadal nie rozumiem w jakim celu tynkowac sciany fundamentowe? Chyba ze chodzi o tynkowanie piwnic od srodka. Jeśli spoina pełna, równa ściana to nie trzeba a jeśli nie to raczej tak chyba,że się zależnie też od izolacji i tego co w karcie technicznej. Jeśli się tylko chce "pomaziać" to kolega ma rację, nie trzeba jak się coś robi dla dla samopoczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts