Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Murowany podest do kabiny typu Walk-In - Czym i jak uszczelnić?

blou

Recommended Posts

Chcę wykonać prysznic typu Walk-In w mieszkaniu w bloku. W całym mieszkaniu będą posadzki betonowe polerowane i lakierowane. Problem mam z łazienką. Zastanawiam się jak i czym uszczelnić podłogę w łazience a już najważniejszy jest podest. Nie chciałbym aby woda przeciekła do sąsiada :)

Dzięki z góry, za pomoc.

Chcę wykonać prysznic typu Walk-In w mieszkaniu w bloku. W całym mieszkaniu będą posadzki betonowe polerowane i lakierowane. Problem mam z łazienką. Zastanawiam się jak i czym uszczelnić podłogę w łazience a już najważniejszy jest podest. Nie chciałbym aby woda przeciekła do sąsiada :)

Dzięki z góry, za pomoc.

U mnie uszczelnione folią w płynie, zdaje się Mapei mapelastic albo coś podobnego. Rogi dodatkowo wzmocnione / uszczelnione specjalną taśmą (gumowana siatka). Od 3 lat zero problemów. To rozwiązanie jest ok pod płytki, ale jak Ty planujesz polerowany beton równiez w walk-in'ie to chyba to rozwiązanie się nie do konca sprawdzi (w sensie że ta izolacja nie bedzie niczym osłonięta, tak jak w przypadku płytek. No chyba ze na izolacji wylejesz cienką wylewkę)

Na mój chłopski rozum to powinieneś w łazience zrobić wylewkę wodoszczelną (beton z dodatkiem uszczelniająco-plastyfikującym) i wykończyć np posadzką epoksydową (są też transparentne jeśli chcesz mieć widoczny beton) Ale to na mój chłopski rozum, nie znam się