blou 15.05.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Chcę wykonać prysznic typu Walk-In w mieszkaniu w bloku. W całym mieszkaniu będą posadzki betonowe polerowane i lakierowane. Problem mam z łazienką. Zastanawiam się jak i czym uszczelnić podłogę w łazience a już najważniejszy jest podest. Nie chciałbym aby woda przeciekła do sąsiada Dzięki z góry, za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 16.05.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Chcę wykonać prysznic typu Walk-In w mieszkaniu w bloku. W całym mieszkaniu będą posadzki betonowe polerowane i lakierowane. Problem mam z łazienką. Zastanawiam się jak i czym uszczelnić podłogę w łazience a już najważniejszy jest podest. Nie chciałbym aby woda przeciekła do sąsiada Dzięki z góry, za pomoc. U mnie uszczelnione folią w płynie, zdaje się Mapei mapelastic albo coś podobnego. Rogi dodatkowo wzmocnione / uszczelnione specjalną taśmą (gumowana siatka). Od 3 lat zero problemów. To rozwiązanie jest ok pod płytki, ale jak Ty planujesz polerowany beton równiez w walk-in'ie to chyba to rozwiązanie się nie do konca sprawdzi (w sensie że ta izolacja nie bedzie niczym osłonięta, tak jak w przypadku płytek. No chyba ze na izolacji wylejesz cienką wylewkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 16.05.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Mapelastic raczej na zewnątrz do srodka folja w płynie , ciekaw jestem czy masz na to projekt ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 17.05.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Na mój chłopski rozum to powinieneś w łazience zrobić wylewkę wodoszczelną (beton z dodatkiem uszczelniająco-plastyfikującym) i wykończyć np posadzką epoksydową (są też transparentne jeśli chcesz mieć widoczny beton) Ale to na mój chłopski rozum, nie znam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dal1719503391 21.05.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 no i jak z tym brodzikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts