elizakop 06.10.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2012 Ale fajnie To jeszcze tylko miesiąc i przeprowadzka. Też czekam na zdjęcia kuchni...pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 08.10.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Akcja Ikea odwołana Zabrakło naszych frontów. Szybko w tej edycji promocji brakuje mebli... Mam nadzieję, że uda się mimo wszystko przeprowadzić w listopadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 09.10.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 UUUUU Przykro mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 22.11.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Co się u Was dzieje? Może jakieś fotki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 29.11.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Poniżej zaległe zdjęcia. Jakoś mamy coraz mniej czasu... Najpierw WC - cieszę się, że jednak zdecydowaliśmy o skuciu wcześniejszej wersji lustra (nieautoryzowanego przez nas pomysłu kafelkarza - skądinąd super fachowca):http://imageshack.us/a/img707/9453/p1020807m.jpg Teraz duży pokój, wciąż pustawy, ale nic na siłę:http://imageshack.us/a/img689/1160/p1020801m.jpghttp://imageshack.us/a/img404/9972/p1020798m.jpg Na koniec kuchnia. Biała, prosta:http://imageshack.us/a/img543/8995/p1020795m.jpghttp://imageshack.us/a/img404/6828/p1020796m.jpghttp://imageshack.us/a/img716/7264/p1020797m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gizi 02.12.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Bardzo mi się podoba. Życzę przyjemnego mieszkania. Edytowane 2 Grudnia 2012 przez Gizi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 02.12.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 No wreszcie!!!! Kuchnia wyszła świetnie! Ładna i funkcjonalna. Moja tez jest biała Wc-cik w szrościach - też bardzo lubię. A jak się mieszka???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 03.12.2012 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Przyzwyczajamy się. Chyba na razie brak sił na wielką radość. Choć kiedy ostatnio miałam urlop (miałam po prostu odpocząć, a skończyło się na wizytach w urzędach), olbrzymią frajdę sprawiła mi poranna kawa przy stole w promieniach słonka !5 listopada dostaliśmy pieczątkę na odbiorze budynku, 17 listopada była przeprowadzka Mamy już umowę na wywóz śmieci (czekamy na pojemnik). W zeszłym tygodniu zameldowaliśmy się i wystąpiliśmy o nowe dowody. Jeszcze prawa jazdy, rejestracja samochodu i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 03.12.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 A możesz zdradzić, jak wyszło cenowo? Firma podaje na stronie dla tego domu taką informację "Łączny koszt stanu wykończeniowego ze stolarką wynosi: 194.970,00 zł Netto". Jak to się mam do rzeczywistości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 03.12.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Przyzwyczajamy się. Chyba na razie brak sił na wielką radość. Choć kiedy ostatnio miałam urlop (miałam po prostu odpocząć, a skończyło się na wizytach w urzędach), olbrzymią frajdę sprawiła mi poranna kawa przy stole w promieniach słonka !5 listopada dostaliśmy pieczątkę na odbiorze budynku, 17 listopada była przeprowadzka Mamy już umowę na wywóz śmieci (czekamy na pojemnik). W zeszłym tygodniu zameldowaliśmy się i wystąpiliśmy o nowe dowody. Jeszcze prawa jazdy, rejestracja samochodu i koniec Frelka cieszę się razem z Tobą. Teraz jeszcze pozostało Ci zmienić miejsce zamieszkana w profilu na forum A na kawkę chętnie się kiedyś wproszę Dziękuję ciepło za maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 03.12.2012 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 A możesz zdradzić, jak wyszło cenowo? Firma podaje na stronie dla tego domu taką informację "Łączny koszt stanu wykończeniowego ze stolarką wynosi: 194.970,00 zł Netto". Jak to się mam do rzeczywistości? Tyle kosztowałby nasz dom bez zmian, które wprowadziliśmy: koniecznych zabezpieczeń na szkody górnicze, garażu, zwiększenia ociepleń, zmiany sposobu ogrzewania, zmiany parametrów okien, zmiany pokrycia dachu. Wyszło zdecydowanie więcej. Firma bez problemu wycenia zmiany, więc jeśli jesteś zainteresowany - pisz do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frelka 03.12.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Frelka cieszę się razem z Tobą. Teraz jeszcze pozostało Ci zmienić miejsce zamieszkana w profilu na forum A na kawkę chętnie się kiedyś wproszę Dziękuję ciepło za maila Zmienione Na kawkę zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agula76 03.12.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Witam.Dzisiaj przypadkiem trafiłam na Wasz dziennik budowy, co bardzo mnie ucieszyło, bo co jakiś cza przejeżdżam koło Waszego nowego domku. Szczerze mówiąc za każdym razem nie mogłam się nadziwić jak Wam to w oczach "rośnie". No ale to jest zaleta budowy z keramzytu. A tak przy okazjo to będziemy (mam nadzieję) sąsiadami, bo mamy zamiar w przyszłym roku budować się na sąsiednim "polu" tzn. z drugiej strony ulicy Zabrskiej, od strony zamku w Chudowie. Fajnie mi się czyta Wasz dziennik, bo znajduję w nim podobne rozwiązania jakie my chcemy zastosować (oczyszczalnia ścieków tej samej firmy, wentylacja mechaniczna ...) i podobne problemy - musimy utwardzić ponad 100 m drogi i nie wiemy jak się za to zabrać a na dodatek musimy jeszcze pociągnąć sobie wodę ... same problemy na dzień dobry. Ale cóż, domek chce się mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dars 04.12.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Dzięki wszystkim za ciepłe słowa. Fajnie słyszeć, że nasze wybory się komuś podobają. Dla mnie osobiście dużym plusem po zamieszkaniu oprócz braku bezpośrednich sąsiadów za ścianą, większej przestrzeni, itd... jest garaż. Jak miło nie musieć skrobać autka przed pracą. A tak przy okazjo to będziemy (mam nadzieję) sąsiadami, bo mamy zamiar w przyszłym roku budować się na sąsiednim "polu" tzn. z drugiej strony ulicy Zabrskiej, od strony zamku w Chudowie. Fajnie mi się czyta Wasz dziennik, bo znajduję w nim podobne rozwiązania jakie my chcemy zastosować (oczyszczalnia ścieków tej samej firmy, wentylacja mechaniczna ...) i podobne problemy - musimy utwardzić ponad 100 m drogi i nie wiemy jak się za to zabrać a na dodatek musimy jeszcze pociągnąć sobie wodę ... same problemy na dzień dobry. Ale cóż, domek chce się mieć Witamy przyszłych sąsiadów! Jeżeli chodzi o utwardzenie drogi, to proponuję odwiedzić skład w Zabrzu na rogu Hagera i Bytomskiej. Mają dobre ceny i można się troszeczkę potargować. Dają też namiary na transport. My utwardzaliśmy łupkiem czerwonym (niesort, bo był najtańszy) jakieś 20-25cm grubości. Większe głazy rozbijaliśmy młotkiem z sąsiadem. Potem się to ujeździło i do celów budowlanych dojazdu było OK. Teraz, po budowie (jak to już fajnie brzmi;)) dla wygodniejszego odśnieżania dołożyliśmy jeszcze 5-10cm takiego czarnego kruszywa hutniczego 0-15 z zagęszczeniem, ale do tego już zamówiliśmy firmę, która nam robiła kostkę przed domem. Jak coś to namiary mogę przesłać na priv. Wodę oczywiście też musieliśmy robić. Jak coś też możemy dać namiary (Firma bardzo słowna i konkretna, dodatkowo zaproponowali jak zrobić przyłącze przed zimą, żeby nie zamarzło, a było prawie gotowe (bez licznika) na wiosnę). Edytowane 4 Grudnia 2012 przez Dars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 04.12.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Witam. Gratuluję przeprowadzki. Bardzo mi się Wasz domek podoba:yes: Miłego użytkowania. Proszę o informację czy wentylacja mechaniczna jest słyszalna , czy też jest cichutko? Czy mieliście wykonywaną wentylację z rur flex ( elastycznych ) czy sztywnych spiro? Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.12.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Zmienione Na kawkę zapraszam To teraz mogę oficjalnie Sąsiadkę powitać Z zaproszenia baaardzo chętnie po nowym roku skorzystam...ale uprzedzam koniecznie będziesz musiała na tę okoliczność w kominku rozpalić Edytowane 4 Grudnia 2012 przez Krokusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.12.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Frelka, Dars jak ja Wam zazdroszczę! Ale nie tracę nadziei, że i ja się kiedyś będę tu mogła domkiem chwalić A o namiary na firmę, która Wam wodę robiła to ślicznie na priv poproszę. Jak daleko musieliście ciągnąć wodę do działki? Dużo to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dars 05.12.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 (edytowane) Proszę o informację czy wentylacja mechaniczna jest słyszalna , czy też jest cichutko? Czy mieliście wykonywaną wentylację z rur flex ( elastycznych ) czy sztywnych spiro? Pozdrawiam:bye: Wentylacja na 1 i 2 biegu jest kompletnie niesłyszalna (aż wchodziłem na poddasze, żeby sprawdzić czy sterownik pokazujący działanie WM mnie nie okłamuje), na 3 i 4 słychać delikatny szum. Biorąc pod uwagę, że do ciągłej pracy mamy ustawione głównie 1 bieg oraz na kilka godzin nocnych 2, to jest to rewelacyjny wynik szumu (a raczej jego braku). WM mamy na flex-ach (zdjęcia widoczne na 3 stronie post #40,#58 ) Edytowane 5 Grudnia 2012 przez Dars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dars 05.12.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Frelka, Dars jak ja Wam zazdroszczę! Ale nie tracę nadziei, że i ja się kiedyś będę tu mogła domkiem chwalić A o namiary na firmę, która Wam wodę robiła to ślicznie na priv poproszę. Jak daleko musieliście ciągnąć wodę do działki? Dużo to kosztowało? Ani się nie obejżysz i już będziesz mieszkać. Jest tyle spraw do załatwiania, że czas bardzo szybko biegnie. Wodę dla dwóch domków (z sąsiadem na spółkę), musieliśmy ciągnąć 70m + 2 przyłącza do 2 budynków po 7m każde. Projekt nam robiła znajoma od sąsiada (ale z tego co wiem to ona nie robi na wolnym rynku). U nas przy oddawaniu projektu w wodociągach pani się zdziwiła dlaczego nie mieliśmy projektu od nich, bo oni też robią, także spytaj tam. Namiary na firmę poszły na priv. Najlepiej udaj się jeszcze do jakiejś innej firmy i też weź wycenę. Namiary na inne firmy możesz też dostać w wodociągach od pana Kocura. Jak masz kilka wycen lepiej się targuje. Z tego co pamiętam to nas to wyszło około 7,5tyś. Z tym, że mieliśmy to zaprojektowane tak, aby jeszcze mógł się ktoś podłączyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 05.12.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 Dars serdeczne dzięki za wszystko. Nie wiem czy będę szybko mieszkać we własnym domku. Sprawa kupna działki, na którą od kwietnia czekam zaczyna się komplikować. Już nerwowo nie daję rady. Na razie mam doła i zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts