Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mini domek w Paniówkach

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

http://i2.fmix.pl/fmi1808/e6f775d20024ae7450d76344

W Bożego Narodzenia dni urocze,

Niechaj szczęściem serce gra,

Niech zdrowie dobre was otoczy,

I na dni przyszłości trwa.

Niech te święta przyniosą wam Boże łaski,

spokój, radość i dostatek wszelki,

A Nowy Rok niech spełni

marzenia ukryte na samym dnie serca.

Wentylacja na 1 i 2 biegu jest kompletnie niesłyszalna (aż wchodziłem na poddasze, żeby sprawdzić czy sterownik pokazujący działanie WM mnie nie okłamuje), na 3 i 4 słychać delikatny szum. Biorąc pod uwagę, że do ciągłej pracy mamy ustawione głównie 1 bieg oraz na kilka godzin nocnych 2, to jest to rewelacyjny wynik szumu (a raczej jego braku).

WM mamy na flex-ach (zdjęcia widoczne na 3 stronie post #40,#58 )

Witam .

Bardzo dziękuję za informację .To super że ta instalacja jest cicha bo też planuję taką ( a w Muratorze pisali że na flexach jest głośna i mój małżonek się przeraził , ale dzięki Wam już jest spokojny:))

Pozdrawiam serdecznie

Witam się u Was ;)

Nie będę oryginalna gdy napiszę że pięknie u Was .

Bardzo mi się podoba, widok z okna na łąki... ach gdyby u mnie tak było.

Mam jednak prośbę, gdybyście mogli zdradzić kto robił Wam puzzle przed domem będę wdzięczna.No i plus minus koszt.

Mamy taki sam podjazd do garażu, na razie podsypujemy klińcem, ale w końcu trzeba będzie wykończyć.

Pozdrawiam Renata..

PS. Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;)

Dziękuję za wszystkie życzenia.

Wszystkim odwiedzającym również składam najserdeczniejsze życzenia, oby spełniły się Wasze marzenia, szczególnie te związane z własnym miejscem na Ziemi :)

Przyznam, że byłam przekonana, iż wątek umarł, a tu tylu gości :):):)

I to z szampanem przyszli :)

Renata2005tychy, obiecuję dogrzebać się namiarów na firmę, prześlę na PW.

Koszt kostki to 110 lub 135 zł/m2 (nie mam jak sprawdzić, bo na rachunku jest ostateczna kwota, a nie pamiętam ile tych metrów u nas wyszło).

W tej cenie była kostka Nardo i Citytop, podbudowa, obrzeża i robocizna. Dodatkowo płatne okazały się palisady użyte przy schodkach.

Ekipa solidna, mogę polecić.

• 1 month później...

Cześć,

Kończymy budowę "po sąsiedzku". Jesteśmy na etapie wyboru przydomowej oczyszczalni ścieków.

Czy możesz podać nam namiary na waszego wykonawcę i (ewentualnie na priv) podać ile Was ta "przyjemność" ;-) kosztowała.

No i czy jesteście zadowoleni z wyboru czy też bralibyście teraz jakiś inny model.

Pozdrawiam :)

Cześć,

Kończymy budowę "po sąsiedzku". Jesteśmy na etapie wyboru przydomowej oczyszczalni ścieków.

Czy możesz podać nam namiary na waszego wykonawcę i (ewentualnie na priv) podać ile Was ta "przyjemność" ;-) kosztowała.

No i czy jesteście zadowoleni z wyboru czy też bralibyście teraz jakiś inny model.

"Po sąsiedzku", to znaczy gdzie?

Oczyszczalnie montowała nam firma TOMI BUD z Jasienicy. Z firmy jesteśmy zadowoleni, z oczyszczalni chyba też, choć ciężko wyrokować po trzech miesiącach użytkowania. Cena zbytnio nie odbiegała od informacji na stronie. Koszt oczyszczalni zależy przede wszystkim od warunków gruntowych i sposobu odprowadzenia oczyszczonych ścieków.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
"Po sąsiedzku", to znaczy gdzie?

Oczyszczalnie montowała nam firma TOMI BUD z Jasienicy. Z firmy jesteśmy zadowoleni, z oczyszczalni chyba też, choć ciężko wyrokować po trzech miesiącach użytkowania. Cena zbytnio nie odbiegała od informacji na stronie. Koszt oczyszczalni zależy przede wszystkim od warunków gruntowych i sposobu odprowadzenia oczyszczonych ścieków.

Ścieki znaczy oczyszcza z czystej wody i wypluwa na ogródek. To tak mniej więcej jak miejski zakład oczyszczania w Pruszkowie - smród taki że masa wolnych miejsc parkingowych wokół.

A tak serio to łatwo o firmę zabierającą to co pozostało już po przefiltrowaniu? Bo chyba raz na pół roku trzeba to wyskrobywać,

• 3 months później...

Witam przyszłych sąsiadów. Trochę to trwało, ale udało się - ZACZYNAMY w poniedziałek. Jesteśmy na przeciwko, po drugiej stronie ulicy Zabrskiej, tak że jak coś zacznie wystawać z ziemi i będzie to już widoczne, to będziemy to właśnie my :-)

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Długo tu nie zaglądałam, ale przeprowadziliśmy się w między czasie do Mikołowa, do mojej mamy (na czas aż nasz domek oczywiście będzie w stanie do zamieszkania :)), bo nasze poprzednie mieszkanko trochę za szybko się sprzedało :-(

Niestety, pomimo chęci nie dam rady prowadzić dziennika budowy - koszmarny brak czasu wolnego ...

Ściany parteru już są, teraz za ok tydzień będziemy lać strop. Stan surowy zamknięty ma być do końca listopada ..... no i potem to się dopiero zacznie :)

Pozdrawiam i obiecuję, że jak tylko będziemy dysponować większą ilością wolnego czasu to do Was zajrzymy.