Rysiu 12.03.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2006 Moj wykonawca chial robic murowane, ale gwalce go na Schiedla. TYlko no właśńie: gwałce wiec boje sie ze go popsuje. Może komus zlecić postawienie Schiedla? Co sądzicie? A jak rozwiązaliście temat komina do pieca kondensacyjnego? Dedykowany jest pioruńsko drogi, ale kotłownicy twierdza, ze najlepiej murować i do środka rura. Sam juz nie wiem, zgłupiałem... Rysiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 13.03.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Rysiu - stawianie Schiedla to sama przyjemność. Obejrzyj firm - można kiedyś było ściągnąć ze strony producenta, do tego dobrze poczytaj instrukcję. Co pustak sprawdźcie piony i będzie super. Idzie szybko i łatow. Można zawsze poprosić przedstawiciela o bezpłatne szkolenie - u mnie byłą taka możliwość. Facet zaoferował że z ekipą postawi komin do poziomu stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiu 15.03.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 OK, dzis mam spotkanie z przedstawicielem. Na razie gadalem przez telefon.I tu znowu dylemat: Będe mial kondensata i chciałem zrobic komin z samych pustaków i dać do środka przewód powietrzno-spalinowy albo sam tylko spalinowy (powietrze byloby zasysane pustka miedzy rura a pustakiem). Ale przedst. powierdzial, ze tera zjest komin Avant Mini który kosztuje ok 2900 za 10m i ze nie warto inwestowac w wariant pierwszy. Wariant przewód powietrzno spalinowy ok. 2-2,5 tys, sam spalinowy mniej. Co o tym myślicie? Warto kupować Avanta? Na czym polega jego fajność? Wg mnie wariant pierwszy tez sie sprawdzi, a taniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts