Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posadzka epoksydowa a panele podłogowe

Daral7

Recommended Posts

• 1 month później...
Skoro już jest, to nie widzę żadnych przeciwwskazań, postępujesz tak, jak na betonie, podkład i dalej panele.....

Jakis problem jednak jest. W mojej firmie tak właśnie zostały położone panele. Po kilku skargach pracowników, którzy tam pracują ( zapalenie spojówek, nieprzyjemny zapach, problemy alergiczne) ściągnęliśmy panele a pod nimi straszny zapach, w całym pomieszczeniu nie dało się oddychać. Co może być tego przyczyną ? Brak wentylacji pod podłogą ? Panele jakieś kiepskie ? Podkład ? Ma ktoś jakiś pomysł ?

Pozdrawiam

posadzka epoksydowa ma kilka lat, 2 lata temu położono na to panele. Zrobiłem badania środowiska pracy - pobranie próbek powietrza po ściagnięciu połowy paneli w pomieszczeniu - m.in. na formaldehyd - badania nic nie pokazało - a smród straszny spod paneli.

Co to może być ?

posadzka epoksydowa ma kilka lat, 2 lata temu położono na to panele. Zrobiłem badania środowiska pracy - pobranie próbek powietrza po ściagnięciu połowy paneli w pomieszczeniu - m.in. na formaldehyd - badania nic nie pokazało - a smród straszny spod paneli.

Co to może być ?

Na co to śmierdzi? Stęchlizna? Ostry zapach mocznika? Octu z amoniakiem? Jaką wilgotność miało podłoże przed nakładaniem epoksydu?

Na co to śmierdzi? Stęchlizna? Ostry zapach mocznika? Octu z amoniakiem? Jaką wilgotność miało podłoże przed nakładaniem epoksydu?

ciężko powiedzieć coś o epoksydowej podłodze, śmierdzą panele firmy KRONO ORGINAL, doszedłem do tego po oznaczeniach na panelach . Może zostały kiedyś zamoczone - ale żeb tak śmierdziały po tym ? Albo podkład pod panelami.

Miał ktoś tak ?