pastorek23 17.05.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Witam. Właśnie jestem przed decyzja jaki płot wybudować i ostatnio znalazłem takie coś. Zdjęcia troszkę nie wyraźne ale robiłem to podczas jazdy. P Proszę jeśli ktoś rozpoznaje co to za kamień i jak myślicie czy w naszych warunkach można mieć taki płot chodzi o to by był on taki czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 17.05.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Na moje oko jest to żółty piaskowiec. U mnie na stronie są zdjęcia płotów z żółtego granitu plus zdjęcia samych płytek z żółtego granitu na palecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 17.05.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 stawiam dolary przeciw orzechom że blechert ma rację - fuga to w zależności od wykonawcy - albo gotowa z wora, albo mieszana przez wykonawców z białego cementu, żółtego piasku i czasem wapna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pastorek23 28.05.2012 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 dotarłem do właściciela i okazało się że jest to żółty wapień... macie gdzieś jakieś namiary na kogoś kto takim kamieniem handluje ? podobno okolice Turku ale nie wiem gdzie dokładnie wiec proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 28.05.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ostatnio byłem w okolicach Krakowa. Oni tam mają wapienne płoty/mury, bo w tym regionie dominują skały wapienne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 28.05.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 blechert: to nawet nie wapień, ale piaskowiec. Wapień to my panie Dzieju mamy w okolicach Czatkowic na ten przykład. Pastorek: są kopalnie tego w okolicy Olkusz - Zawiercie, facet pod Olkuszem ma taki kamulec, w Krzeszowicach - już w miarę docięty. Do Majstrów do któych wożę cement - przywozi to ciężarówka robi "sruuuu" a potem oni czarują, czyli albo docinają do kostek, albo tylko do równych boków, albo co tam jeszcze. Zwykle korzystają z zapraw ręcznie mieszanych - czyli piasek i cement i wapno i to układają. Spróbuj poszukać na necie - kamień naturalny murowanie i pogrzebać, albo najzwyczajniej w świecie, zatrzymać się jak taki murek jest w okolicy, zadzwonić do właściciela i spytać się co i kto mu to robił A potem za ile i błagam cię nie spadnij ze stołka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 31.05.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 dotarłem do właściciela i okazało się że jest to żółty wapień... macie gdzieś jakieś namiary na kogoś kto takim kamieniem handluje ? podobno okolice Turku ale nie wiem gdzie dokładnie wiec proszę o pomoc Ja swój na ogrodzenie, taras, podjazd i scieżkę kupiłam tutaj http://www.piaskowiec.biz/. Nie było problemu z przysłaniem próbek (kilka kostek). Jest bardzo ładny-kremowo-żółty,co któraś kostka ciemniejsza, nawet pojedyncze w brązie. Brukarz narzekał,że kostki mają niezbyt równe wymiary. Już dokładnie nie pamiętam, ale kupowaliśmy bezpośrednio w kopalni i cena była konkurencyjna w stosunku do kostki betonowej. Ale uważaj piaskowiec trzeba impregnować bo inaczej się brudzi- szarzeje i zarasta glonami. Najlepiej poczytaj trochę o pielęgnacji zanim się zdecydujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts