Gustaw Fijak 17.05.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Możecie się podzielić doświadczeniem czym się kierowaliście przy wyborze zaciemnienia okna w mieszkaniu, domu, biorąc pod uwagę rodzaj pomieszczenia i nie ukrywajmy koszty z tym związane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 17.05.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Kierowałam się przede wszystkim wyglądem ale nie zawsze sam wygląd wystarcza. W kuchni mam żaluzje drewniane, marzyłam od dawna i kupiłam. Wyglądają pięknie i super się sprawdzają. Dałabym takie w salonie ale...w salonie jest wyjście na balkon i drewniane nie zmieściłyby się zwinięte pod oknem (nie dałoby się otworzyć drzwi balkonowych) więc siłą rzeczy musieliśmy z takich zrezygnować. Zatem kupiliśmy najtańsze jakie są rolety (minirolety) bez żadnych udziwnień (byle było taniej), żeby tylko zasłonić, bo za oknem mamy sąsiadów. I tak mamy firany, rolety zasłaniamy zawsze wieczorem. W pokoju córki potrzebna była roleta na okno dachowe i taka tylko wchodziła w grę - zakupiliśmy dość drogą roletę, taką jaka nam się podobała. W łazience nie mam nic. To wszystkie okna (mieszkamy w mieszkaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.05.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 u mnie zadecydowała prędkość na etapie wykończeniówki słońce grzało jak szalone i wybarwialo podłogę. trzeba było działać podobnie jak monia - zachwycałam się drewnianymi żaluzjami. są w pokoju gościnnym i też żałuję że ze względu na okno balkonowe nie mogłam ich zainstalować w salonie. w związku z tym mam zwykłe rolety materialowe, których poza sypialnią w zasadzie i tak nie używamy (w sypialni i w części dziennej są firany). gdybym miała dziś podejmować decyzję - byłabym rozdarta. zachwycam się plisami. tylko że prosta elegancka przezroczysta firanka i tak by je u mnie zasłoniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.05.2012 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Marzyłam o białych drewnianych żaluzjach i mam! Na wszystkich drzwiach balkonowych i oknach - mimo że uniemożliwiają pełne ich otwarcie, daję sobie z tym radę I tym sposobem miałam już na oknach wszystko poza wertikalami - żaluzje najbardziej mi odpowiadają i dają największe możliwości wkomponowania we wnętrze i połączenia z innymi okiennymi odzieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenkaa 19.05.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Marzyłam o białych drewnianych żaluzjach i mam! Na wszystkich drzwiach balkonowych i oknach - mimo że uniemożliwiają pełne ich otwarcie, daję sobie z tym radę I tym sposobem miałam już na oknach wszystko poza wertikalami - żaluzje najbardziej mi odpowiadają i dają największe możliwości wkomponowania we wnętrze i połączenia z innymi okiennymi odzieniami bardzo mnie zainteresowalas tymi bialymi zaluzjami moze pokazalabs jak to u Ciebie wyglada? bylambym very wdzieczna i jeszcze jedno pytanko - gdzie je nabylas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.05.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Kupiłam online u producenta - firma Blister z Krosna. A wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalenkaa 19.05.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 joliska - bardzo Ci dziekuje za fotki i info!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadlo 24.05.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Oczywiście roleta zewnętrzna jest najdroższym rozwiązaniem ale i najbardziej skutecznym a dodatkowo chroni przed hałasem z ulicy czy od sąsiada i jest ochroną przeciw złodziejami. jeżeli chodzi o tańsze rozwiązania to zastanowiłbym się nad roletą na okno od wewnątrz ale robioną na wymiar, a przede wszystmim żeby nie przepuszczała światła jak byle jakie kupione w marketach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellezza_pl 28.05.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 U mnie są rolety które w 100% spełniają swoja funkcję. Wieczorem dają prywatność,a za dnia chronią przed słońce. Żaluzje to moim zdaniem juz przeszłość,ale zasłony- modne i eleganckie,czemu nie.. Można to połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.05.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ktoś, kto "siedzi" we wnętrzach powinien wiedzieć, że żaluzje dopiero zaczynają wielki come back Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 28.05.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ktoś, kto "siedzi" we wnętrzach powinien wiedzieć, że żaluzje dopiero zaczynają wielki come back Tak jest! Od jakiegoś czasu są na topie. Są świetne i piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 28.05.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 jolisko! bardzo mi się podobają Twoje żaluzje, o takich właśnie marzę! powiedz mi jak one są montowane bo fujara jestem i nie widzę. Było wiercone w oknach? czy na tych wieszakach na ramie okna wiszą? co decyduje że się wierci albo nie wierci? ps. mamy takie same klamki w oknach. i właśnie zanim zaczęłam czytać ten wątek byłam na stronie "blistera" i widziałam te dwa sposoby montowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 28.05.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 O to samo pytam ... Żaluzje super. Rozumiem, że to żaluzje aluminiowe białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 28.05.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Drewniane, Aleksandryto, drewniane białe Montowane mam dwojako: bez wiercenia (na takich zaczepach jak rolety), a w kuchni (ze względu na odpowietrznik zamontowany w ramie) na wewnętrznej opasce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 29.05.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Dziewczyny, ja juz zdecydowałam, ze beda żaluje. Na drewniane nie ma szans z powodu wielkosci okien wiec beda aluminiowe-czy kolor aluminiowy pasuje do orzechowych okien? Widziałyscie moze gdzies takie rozwiązanie? Bede wdzieczna za kazda opinie lub fotke. Dodam, ze wnetrza nowoczesne-dominuja: biały, czarny, szary i drewna w dodatkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 30.05.2012 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Hazeleyes mam ten sam problem. Zdecydowałam się na żaluzje aluminiowe właśnie z firmy blister. Mam okna w kolorze troszke jaśniejszym niż złoty dąb a we wnętrzach białe ściany, biała kuchnia i szaro-oliwkowa podłoga i zastanawiam sie nad kolorem żaluzji.Ja osobiście skłaniam się ku białym, ale czy to dobry wybór?????http://images50.fotosik.pl/1603/acc826f0c3780df4gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 30.05.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Mnie najbardziej odpowiadają żaluzje w kolorze ram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 30.05.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 joliska tylko, że blister nie ma drewnopodobnych Ma tylko ciemno brązowe , które nijak mi nie pasują.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 30.05.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Pisałaś, że zdecydowałaś się na aluminiowe... Mają takie w ofercie: http://www.zaluzjedrewniane.pl/img/zaluzje_venus/670/2.jpg Napisz do nich o poproś o próbki aluminium i drewna - ja dostałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konikpolski 30.05.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 A jak radzicie sobie z kurzem na żaluzjach? Ja też zastanawiam się nad żaluzjami w moim planowanym domu, ale teraz w mieszkaniu mam żaluzje i walkę z kurzem uważam za koszmar - dokładne ścieranie kurzu z każdej listewki zajmuje mnóstwo czasu, a jak nie zetrę, to pod światło widać każdy pyłek... Mam żaluzje drewniane, więc na dodatek muszę je przecierać płynem do drewna, bo po myciu wodą z mydłem listewki są takie jakby zmatowiałe i nadal wyglądają jak zakurzone... Też tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts