joliska 30.05.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Nie... Zasłaniam żaluzje maksymalnie, biorę suchy, włochaty ręcznik i wycieram, potem w drugą stronę przekręcam, wycieram i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 30.05.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Pisałaś, że zdecydowałaś się na aluminiowe... Mają takie w ofercie: http://www.zaluzjedrewniane.pl/img/zaluzje_venus/670/2.jpg Napisz do nich o poproś o próbki aluminium i drewna - ja dostałam Joliska ja dostałam próbki od nich. I właśnie w tym problem, że ten kolor który pokazałaś jest z brokatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 30.05.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 (edytowane) Agi75,joliska, bardzo Wam dziekuje za opinie i słuchajcie....po wizycie pana i po pomiarach okazało sie, ze jednak da sie drewniane.... wiec wchodze w to Agi, za jakies 2 tyg bede je miała załozone-jesli masz wiecej czasu, mozesz zobaczyc, czy taki efekt Cie interesuje albo utwierdzisz sie, ze na pewno aluminiowe:rolleyes: EDIT: Agi, zerknij tu http://www.domyzwizja.pl/ dom: Praktyczny 1.Tam sa takie same okna jak Twoje i bardzo ciekawie wyglądają z jasniejszymi zaluzjami;) Edytowane 30 Maja 2012 przez hazeleyes1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 30.05.2012 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Zawsze uwielbiałam drewniane żaluzje i do niedawna byłam święcie przekonana, że takowe będę miała. Jest jedno ale - mam okna niewielkich rozmiarów (projekt wybierany 10 lat temu, budowa trwa już ładnych kilka lat) i boję się, że drewniane żaluzje będą zabierały za dużo światła (tak jest np. u mojej siostry w domu - żaluzje bez przerwy podniesione). Tu, gdzie obecnie mieszkam (Wyspy), żaluzje/shuttersy i rolety wolno wiszące są najpopularniejszym rozwiązaniem. Gdybym miała białe okna, to zrobiłabym jak Joliska, bo biały kolor odbija światło, ale mam winchester (podobne do okien Agi75) i najbardziej jednak podobają mi się żaluzje dobrane do koloru ramy okiennej Rolet zewnętrznych brak, więc wymyśliłam sobie takie rozwiązanie - plisy plus lekkie białe/popielate zasłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 31.05.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 (edytowane) hazeleyes widziałam te wizualizacje ze strony "Domy z wizją" i tak prawde mówiąc to własnie tym sie zainspirowałam.... ale renderingi czasami wygladaja lepiej niż rzeczywistośc.Pewnie białe drewniane żaluzje tak jak u Joliski to by było to ale białe aluminiowe moga wygladać bardziej biurowo.... Kurcze sama nie wiem. Do tego koloru winchester na oknach ciężko coś dopasować..... A plisy będe miała w sypialni ze względu na nietypowy kształt okien. jednak cena jest wyższa niż żaluzji aluminiowych , dlatego nie moge sobie pozwolić na zastosowanie ich w całym domu, bo okien mam duzo i wszystkie do samej podłogi.... Edytowane 31 Maja 2012 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaros 31.05.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Agi75 - tak myślałam, że masz winchestery To prawda, że białe drewniane żaluzje Joliski powalają - z aluminiowymi może już nie być takiego efektu Zazdroszczę Ci dużych okien - na Twoim miejscu szukałabym jednak drewnianych żaluzji zbliżonych do koloru ramy. Spróbuj jeszcze na allegro lub może w Ikei (nie orientuję się, czy mają takie jasne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SandraP 02.06.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Joliska, czy Twoje żaluzje są zamontowane do listwy przyszybowej? Mam dylemat jak powiesić żaluzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.06.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Sandro, do listwy przyszybowej - jak napisałam wyżej - mam zamontowane żaluzje w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SandraP 02.06.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Poradz mi jak zamontować te żaluzje w salonie, jedno okno jest "normalne"- kwadratowe, a drugie to wyjscie na taras. A ten montaż bez wiercenia- do czego przyczepia się żaluzje? Poza żaluzjami chcę powiesić karnisz i zasłony po bokach. Z góry dziękuję za rady:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.06.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) Sandro, ja w pozostałych oknach (i drzwiach balkonowych) mam żaluzje "powieszone" na ramie - jak rolety, to jest montaż absolutnie bez wiercenia. Oprócz tego mam karnisze na firankę i zasłony W kuchni - na opasce - trzeba było wywiercić małe dziurki, żeby zaczepić mechanizm. Przepraszam za jakość zdjęć, ale pstryknęłam na szybko telefonem Montaż na ramie: Montaż na opasce: Edytowane 2 Czerwca 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SandraP 03.06.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 A które rozwiązanie Twoim zdaniem lepiej wygląda na oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.06.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 Wyglądają zupełnie inaczej Przy montażu na ramie - 1. zdjęcie - żaluzje zachodzą na ramę, co baaaardzo lubię; 2. zdjęcie - żaluzje nie przeszkadzają w otwieraniu okna, ale nie ma tego uroku, co w 1. rozwiązaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domele 04.06.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Jeżeli chodzi o kwestię żaluzji,lub rolety- zdecydowanie to drugie ze względów kolorystycznych,można dobrać bardzo fajny kolor rolet- z żaluzjami jest pod tym względem mały problem przez co znacznie tracą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 14.01.2013 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 nie sądziłem że takie poruszenie zrobię pytaniem, nie ukrywam ze troszkę odbiegłem od tematu, pochłonęły mnie obowiązki. z tego co widzę żaluzje i aluminium przewijało się dosyć często - jak dla mnie 25mm żaluzje aluminiowe źle się kojarzą, chyba że łączone z drewnem i szersze (samo aluminium wolałbym widzieć w lokalu stylizowanym na lata '50) drewno drewno i jeszcze raz drewno - co do koloru to już zależy od gustu właściciela i ostatecznego projektu pomieszczenia. Plisy firanki - jednak nie na mój gust, zasłony ozdobne do żaluzji owszem, czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ani.mozje 16.01.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 A jak radzicie sobie z kurzem na żaluzjach? Ja też zastanawiam się nad żaluzjami w moim planowanym domu, ale teraz w mieszkaniu mam żaluzje i walkę z kurzem uważam za koszmar - dokładne ścieranie kurzu z każdej listewki zajmuje mnóstwo czasu, a jak nie zetrę, to pod światło widać każdy pyłek... Mam żaluzje drewniane, więc na dodatek muszę je przecierać płynem do drewna, bo po myciu wodą z mydłem listewki są takie jakby zmatowiałe i nadal wyglądają jak zakurzone... Też tak macie? Swoje żaluzje drewniane mam od roku, nigdy nie myłam ich wodą z mydłem tylko, pryskałam sprayem antystatycznym i przecierałam suchą ścierką. Narazie wciąż wyglądają w porządku i nie kurzą sie tak strasznie, jakby sie mogło wydawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BROMBA07 02.03.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Jolisko, a czy one nie żółkną ? Mam w tej chwili rolety w kuchni, były białe, potem zrobiły się kremowe, teraz żółte... A mnie żółć zalewa I jaka jest szerokość Twoich żaluzji (chodzi mi o pojedyńczą "klepkę") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corneliaa 03.03.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ja zdecydowanie wybrałabym rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 03.03.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Nie... Zasłaniam żaluzje maksymalnie, biorę suchy, włochaty ręcznik i wycieram, potem w drugą stronę przekręcam, wycieram i gotowe A jak radzisz sobie z brudem, np. po muchach? Ja mam tylko jedną żaluzję aluminiową i muszę ją myć listwa po listwie-koszmar. Myślałam o żaluzjach białych drewnianych w innym pokoju ale jak pomyślę sobie o myciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 03.03.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Tak samo jak joliska tylko mokrą ścierka z mikrofibry.Później przecieram okno i gotowe.Nie więcej jak 5 minut na okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niureczka 03.03.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 a co z tym wąskim paskiem, który jest przysłonięty na listwie dolnej przez listwę górną? mam nadzieję, że domyślicie się o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts