annol 17.05.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Chciałabym w pokoju syna pomalować ścianę w dwóch kolorach aby osiągnąć mniej więcej taki efekt, chodzi mi o wzór. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak to można zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 17.05.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 To sa tapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 17.05.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Tak to są panele 3d, ale ja chciałabym po prostu pomalować w takie wzory. Wiem że to nie będzie to samo, ale chciałabym uzyskac efekt takiej jakby fali na ścianie. Nie wiem tylko jak się za to zabrać. Czy poitrzeba szablony czy mozna kupic jakiś tasmy malarskie elastyczne które możnaby przykleić i wtedy malowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 17.05.2012 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Moim zdaniem takie fale namalowane nie będą dobrze wyglądać. A nie możesz po prostu poszukać podobnej tapety, jeśli już koniecznie chcesz fale? Z malowaniem tylko się napracujesz, wydasz pieniądze na farby, zmarnujesz dużo czasu, a zamierzonego efektu zapewne nie osiągniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 17.05.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Muszę ciebie zasmucić, chyba nie dasz rady namalować efektu 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 17.05.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 to sa panele 3d, malowane tym samym kolorem ale kwestia swiatla sprawia ze masz rozne odcienie [gra swiatlo-cienia]. podejrzewam ze zdjecie jest troszke podrasowane jako ze nie widac laczen, a w praktyce laczenia niestety w wiekszosci przypadkow widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.05.2012 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 To są panele włoskiej firmy 3D Surface http://www.3dsurface.it/immagini/onda_immagini.jpg http://www.3dsurface.it/immagini/piega_immagini.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 18.05.2012 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Chyba źle sie wyraziłam. Nie chodzi mi żeby był efekt 3d. Chciałabym namalować takie pasy faliste ale z większą przerwą. Mój problem polega na tym , że nie wiem jak to zrobić. proste pasy na ścianie to nie problem, przekleja sie taśmę malarską i można malować, ale jak sobie poradzic z pasami falowanymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 18.05.2012 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Kupić szablon, najpewniej na zamówienie robiony... Masz świadomość, że farbami nie osiągniesz takiego efektu - chyba że jesteś malarką? To tylko pozornie połączenie 2 kolorów, w rzeczywistości jest ich bardzo dużo; pewnie jakiś laserunek tez by się przydał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 18.05.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 annol jesteś pewna, że chce się tobie w to bawić? Efekt może być marny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annol 18.05.2012 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Nie chodzi mi o efekt 3d. Chciałabym po prostu takie fale na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 18.05.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 widze ze idziesz w zaparte. dziewczyny powiedzialy - szablon na zamowienie. ale efektu swiatlocienia nie uzyskasz za nic na plaszczyznie i nie wydaje mi sie ze to bedzie dobrze wygladac jak krawedzie przejs miedzykolorami beda takie twarde.... ale chetnie zobacze efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 18.05.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Dziewczyny, annol chce po prostu fale, zwykłe fale bez efektu światłocienia i powiedziała już o tym parę razy. Annol, ja bym wycięła porządny szablon (najlepiej z jakiegoś sztucznego tworzywa, zeby sie nie rozmoczyłi krawędzie nie zniszczyły) i naklejała go kawałkami taśmy papierowej i przytrzymując krawędzie malowałabym wałkiem, prawie suchym. Ale mówię Ci, to żmudna praca i najpewniej wyjdą Ci nierówne krawędzie (tzn. farba dostaje się pod szablon i potem źle to wygląda). Naprawdę trochę w życiu malowałam i powiem Ci nawet na mniejszych formatach nie zawsze to wychodzi ładnie, a tu chcesz robić zapewne kilkumetrowe pasy, więc tym bardziej. Mozesz zrobić mniej starannie, po prostu naszkicować falę ołówkiem i później bawić się w malowanie pędzelkiem, ale to już zupełnie będzie porażka (nierówno rozłożona farba, ślady pędzla, brak równych krawędzi). Naprawdę chce Ci się w to bawić? Ja bym się nie podjęła, bo wiem, że to bardzo trudne, mnóstwo pracy i marny efekt końcowy. No chcyba, zę nie zależy CI specjalnie na tym, żeby było estetycznie, tylko po prostu chcesz mieć te fale i już. Może zmień projekt i namaluj pasy? To jest łatwe i można osiągnąć naprawdę fajny efekt. Kilka dziewczyn pokazywało takie malowane pasy w wątku o pokojach dziecięcych. A moze zdradzisz dlaczego akurat fale??? Syn tak chciał, czy to Twój pomysł? Moze coś innego razem wymyślimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts