plonskij 24.05.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 "Renolit Weiss istnieje" czego to ludzie nie wymysla - nie ogarniam wszystkiego pozatym znowu mam jakies porabane ekspertyzy do oceny jakis biegly napisal ze uszczelka przylgowa wystaje mu z wrebu i dochodzi do przylgi i dlatego utrudnia odplyw wody - zalecil sciac uszczelke na plaskoponadto zalecil wymiane skrzydel na grubsze - a ze mu sie skrzydla rozjechaly na przylgach to zalecil pogrubic ramy przez doklejki - i ja musze sie takim czyms zajmowac - jak wyjasnic sedziemu ze ten biegly to kompletny idiota a najbardziej rozpaczliwe jest to ze mieli pierwsza ekspertyze na 5 stron co wszystko wyjasniala - to zamowili druga u tego bieglego - skasowal 26 tys i napisal 115 stron idiotyzmow - jakis biegly z Gdanska dziele sie tym bo cholera mie bieze juz wszystko sie wali - okna, fasady, konstrukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 24.05.2012 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 jak wyjasnic sedziemu ze ten biegly to kompletny idiota Mając na uwadze autorytet i czas swój oraz instytucji, napisać to jedno zdanie zaczynając od "ten", ale wystawić rachunek na 30.000,- plus vat oczywiście:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.05.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 a mnie ich i innych wogole nie zal. Tak naprawde moze z polowa producentgow produkuje okna - reszta to tanie go.no a nie okno, fasada czy orod zimowy.. Developerzy montuja ludziom szajs byleby tylko dwa lata wytrzymal, indywidualni nie lepsi bo ciagle im sie wydaje ze mozna pogodzic jakosc a taniocha. Forum moze czyta z 20 N budujacych - reszta zyje w blogiej nieswiadomosci ze ma g.no w domu i czy oni nie sa najbardziej szczesliwi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 24.05.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Biała okleina wygląda bardzo fajnie Niestety ceny odstraszają, no bo "dopłacać do białego żeby było białe !?" ...sznyt i smak Jak mawiał SDSMwWODwtz inż K49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.05.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Biała okleina wygląda bardzo fajnie Niestety ceny odstraszają, no bo "dopłacać do białego żeby było białe !?" Jak mawiał SDSMwWODwtz inż K49 dlaczego odstarsza? taka sama dopłata jak za jakiś wydumany kolor ALe faktycznie - płacić by mieć łądne białe skoro mozna mieć "białe" ? Potrafisz z pamięci rozszyfrować ten skrót ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krkowiak 25.05.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 A czy zewnętrzne strony białych (a właściwie to chyba kremowych bo taki kolor podają) profilów drutexu są plastikowe czy też są dostępne tylko w okleinie renolit ?, pytam bo dostępną kolorystykę podają wyłącznie w foliach renolit (zakładka kolorystyka) : http://www.drutex.pl/pl/oferta/okna/okna-pvc/okna-pvc-iglo-5.html A jeżeli są dostępne tylko w okleinach, to w sumie dziwne że nie ma dostępnego koloru białego bo przecież renolit produkuje takie okleiny. Następna kwestia jest taka, czy biała okleina renolit da lepszy efekt niż profile salamander ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.05.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 a kto to może wiedzieć ?Kolego, wybacz, ale to TY sam musisz podjąć decyzję czego chcesz a pisanie o tym czy ma to być biel taka siaka czy owaka mija się z celem.Jak nie zobaczysz, nie dotkniesz, będziesz tu ciągle wymyślał kolejne pytania czy taka biel jest lepsza od takiejA skoro już wybrałeś producenta to bierz to co ci ma do zaofiarowania bo każdy inny wybór będzie co najmniej 25% droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krkowiak 25.05.2012 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 a kto to może wiedzieć ? Jak nie zobaczysz, nie dotkniesz, będziesz tu ciągle wymyślał kolejne pytania czy taka biel jest lepsza od takiej Ja tego nie zobaczę, bo musiałbym bezpośrednio w tym samym czasie i miejscu porównać wszystkie popularne profile łeb w łeb przy takim samym oświetleniu a tak się nie da bo żaden sklep nie posiada większości profili. Dlatego prosiłem o zrobienie takiej fotagrafii albo o opinię kogoś kto robił takie bezpośrednie porówanie. A producenta jeszcze nie wybrałem, a drutex podany został tylko czysto orientacyjnie. Tak czy inaczej współczesne środki techniczne bez najmniejszego problemu umożliwiają wykonanie obiektywnego testu (pomiaru) porównawczego skali odcieni bieli i gładkości profili okiennych. PS: Szkoda że sklepy nie dają próbek plastiku z profili aby je można było sobie samemu porównać z innymi próbkami innych producentów i samemu ocenić co komu pasuje i ile chce czy też jest w stanie dopłacić za dany rezultat np większej bieli czy gładkości profila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 25.05.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 ...... Potrafisz z pamięci rozszyfrować ten skrót ? Oczywiście Specjalista Do Spraw Montażu w Warstwie Ocieplenia Doradca w tym zakresie - ciężko byłoby o nim zapomnieć, a jego śmieszne kotwy czasami pokazuję jako przykład "czego nie używać do montażu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 25.05.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 ... PS: Szkoda że sklepy nie dają próbek plastiku z profili aby je można było sobie samemu porównać z innymi próbkami innych producentów i samemu ocenić co komu pasuje i ile chce czy też jest w stanie dopłacić za dany rezultat np większej bieli czy gładkości profila. Najlepiej, żeby takie wycinki-próbki rozdawały jeszcze hostessy przy wejściu do każdego punktu sprzedaży Jak Ci tak bardzo zależy na białej bieli to sobie zamów po 10cm poszerzeń z każdego systemu który Cię interesuje i wtedy porównuj. A tak na poważnie to skup się na ważniejszych rzeczach niż odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krkowiak 25.05.2012 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Najlepiej, żeby takie wycinki-próbki rozdawały jeszcze hostessy przy wejściu do każdego punktu sprzedaży Wydatek na hostessy nie jest konieczny, wystarczy żeby takie wycinki-próbki były podpinane do folderów które otrzymuje potencjalny klient. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.05.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 .... Tak czy inaczej współczesne środki techniczne bez najmniejszego problemu umożliwiają wykonanie obiektywnego testu (pomiaru) porównawczego skali odcieni bieli i gładkości profili okiennych..... Ależ oczywiście, nie jedno laboratorium jest w stanie określić bielszy odcień bieli tylko.... tylko po co? Powiedz mi tak naprawdę po co? Biały to chyba najbardziej parszywy kolor jaki może być i potwierdzi to niejeden lakiernik samochodowy, każdy inne dobrać można zaś biel.... Ale zostawmy to, chcesz biały, jak najbielszy, nie pozostaje nic innego jak kupić specjalny aparat mierzący zawartość bieli w bieli (czort wie jaki) i szukać, jeździć, porównywać i nie zapomnieć później być okna minimum raz w miesiącu wyszorować dokładnie by tą bielą kuć w oczy otoczenie bo po mniej więcej miesięcu każdy profil jest pokryty kurzem i zawartość bieli w bieli maleje Poza tym ja zadam pytanie - co dla Ciebie jest białe? To niby najbielsze ? Ale w jakim kryterium - ciepły odcień bieli czy zimnej bieli ? W pełnym słońcu czy przy świetle rozproszonym a może już w promieniach zachodzącego słońca ? Biały lekko trącony kremem jest ciepły, miły dla oka. Biały aż kujący w oczy, taki lekko walnięty niebieskim jest zimny, nieprzyjemny, dla wielu taką jest biel Salamandra dla innych Salamander ma prawdziwą i jedyną biel - reszta to nie biel Sorki za ten żartobliwy i zapewne dla Ciebie niezbyt przyjemny ton mej wypowiedzi ale pomyśl przez chwilę sam, na spokojnie, zastanów się nad swoim pytanie i oczekiwaniami wobec nas. Czego oczekujesz ? Wskazania profilu ? Producenta ? Ewentualnie numeru Renolitu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tubek 25.05.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Najbielszy jest biały 255/255/255 w RGB lub RAL9003. W jakim kolorze w palecie RAL lub RGB produkowane są okna pvc? I jakie jest ich odwzorowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.05.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 teoretycznie RAL 9003 ma każdy biały profil PVC - stąd śmieję się z tej zawartości bieli w bieli Przypomina mi się Czechowicz w "Poszukiwany, poszukiwana""-Bo wie Marysia, ja badania nad zawartością cukru w cukrze robię " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 25.05.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Jak dla mnie najbielsza biel z profili to Salamander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.05.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 zwłaszcza w kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 25.05.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Witam Ten wątek jest jak obrady Sejmu, bicie wody i nikt nie wie po co ? gadanie dla samego gadania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 25.05.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 szukałem, szukałem i znalazłem ale to zdjęcie wogóle nie oddaje realnego wrażenia. Hmmm... kolejnych zdjęć będę musiał poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maloszyce1 25.05.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 jeśli chodzi o biel to salamander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.05.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 (edytowane) Tylko że ja tych białych okien przez ostatnie lata sprzedałem mniej niż kolorowych (takich mam klientów). Inna sprawa ze mniej też niż drewnianych, chociaż w tym roku proporcje mi się wyrównały Nikt nie zrobi takiego porównania. Nie ma w Polsce tak bogatych mediów. Branżowe wydawnictwa są miesięcznikami z nakładami po parę tysięcy (jeśli się nie mylę?). Sponsora brak, nikt dla jednego artykułu nie zaryzykuje obrażenia producentów tych "niebiałych" profili.. Ps. Ostatnio przeglądając zwykłe miesięczniki budowlane odnoszę wrażenie, że artykuły pisane są już tylko pod kątem reklamy kontekstowej - coraz więcej takich związków - mam deklarowaną reklamę firmy z branży X to piszemy jakiś artykulik... Odniosłem wrażenie, że autor wątku pytał o istnienie takiego rankingu - wg stanu mojej wiedzy taki ranking nie istnieje Ps2. Też słyszałem, że Salamander jest najbielszy. Najnowszy model nawet w nazwie ma "blu" - ale sprzedaję m.in te okna i różnicy specjalnie nie widzę - tzn. nie jest to dla mnie istotne. Edytowane 25 Maja 2012 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts