habe1 18.05.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 W XI 2011 roku położono tynk akrylowy, barwiony w masie, z dodatkiem środka p/zielenieniu, mieszanego z tynkiem bezposrednio przed tynkowaniem. Mój problem polega na tym, że z momentem nagrzania się tynku wskutek nasłonecznienia wydziela on powalający smród. Szczypanie oczu, ból gardła to odzczuwalne efekty tego zapachu. Dom przesiąkniety jest tym smrodem, bo wciska się każdą szparą. Przedstawiciel firmy nie raczył się pokazać, by wytłumaczyć tę sytuację. Ponieważ chcę zgłosić pisemną reklamację, bardzo proszę o poradę czego się trzymać, żeby nie dać się zbyć. Poza tym proszę o informację co może być przyczyną tego stanu i jak temu zaradzić. Pytałam już w innym wątku o tę sprawę i otrzymałam jedną informację iż może to być stara masa tynkarska. Czy rzeczywiście może tak być? Bardzo proszę o poradę i ewentualnie jakieś inne mądre , fachowe informacje co z tym robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 18.05.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Normalnie: faktura zakupu, miejsce zakupu, data zakupu, od kogo, jak nałożone, przez kogo i kiedy. Po czym opis tego co się dzieje. I do widzenia. Spróbuj ścignąć producenta [w sensie firmy dającej nazwę a nie mieszalnię] i umówić się z ich technicznym. Też coś powinien doradzić.I jeszcze ważne jedno: nazwa biocydu i podaj tą informację technicznemu czy na infolinii, bo się może okazać, że akurat ten z tym tynkiem średnio się lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts