Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich

W najbliższym czasie zamierzam zakupić okna do swojego domu (200m2 - 17 okien). Większość okien będzie miała wymiar 1500X1500,a 2 szt 1700X1800. Wszystkie ona mają być NIE dzielone.

Biorę na razie pod uwagę trzy firmy: M&S (okna tytanowetermo), oknoplast winergetic (3 szybowe), oraz oknodom Lublin(bluevolution salamandra)

M&S

zalety:

mają bardzo dobre opinie

są ładnie wykonane

dobry serwis

ciepła ramka z włókna szklanego wypełniona pianką

Wady:

przy przeszkleniach powyżej 1,5 m2 , a takie u mnie będą dają szyby 4T-16AR-4T-16Ar-4T o współczynniku zaledwie U szyby 1,0 Wm2K

Prawdopodobnie nie są całe barwione w masie ( ale tu znalazłem różne informacje)

OKNOPLAST KRAKÓW

Zalety

Bardzo ładny profil i stosunkowo "cienki" 82mm!

Dobry serwis

Wady

Troszkę zbyt wysoka cena

Kiepska ekipa monterów w moim mieście

Szyby 3 mm (moim zdaniem to troszkę za mało przy tak dużych przeszkleniach)

OKNODOM Lublin

Zalety

Współczynnik U szyby 0,5Wm2K przy szybach 4mm

Dość niska cena

Dokładne wykonanie

Podobno dobry serwis i dobra ekipa montująca w moim mieście.

Wady

Gruby profil 92mm

Bardzo mało opinii o tej firmie w internecie

I co wybrać? Może ktoś z Was użytkuje jakieś z tych okien i może się wypowiedzieć?

Pozdrawiam:)

https://forum.murator.pl/topic/168642-okna-jednoskrzyd%C5%82owe-niedzielone-co-wybra%C4%87/

..

Właśnie zobaczyłem że post jest także w szukam dobrych okien, więc swoją odpowiedź stąd przerzuciłem do tamtego wątku. Ten proponuję usunąć.

Edytowane przez finlandia
https://forum.murator.pl/topic/168642-okna-jednoskrzyd%C5%82owe-niedzielone-co-wybra%C4%87/#findComment-5341505