XYXX 18.05.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Witam wszystkichW najbliższym czasie zamierzam zakupić okna do swojego domu (200m2 - 17 okien). Większość okien będzie miała wymiar 1500X1500,a 2 szt 1700X1800. Wszystkie ona mają być NIE dzielone. Biorę na razie pod uwagę trzy firmy: M&S (okna tytanowetermo), oknoplast winergetic (3 szybowe), oraz oknodom Lublin(bluevolution salamandra) M&S zalety:mają bardzo dobre opiniesą ładnie wykonanedobry serwisciepła ramka z włókna szklanego wypełniona piankąWady:przy przeszkleniach powyżej 1,5 m2 , a takie u mnie będą dają szyby 4T-16AR-4T-16Ar-4T o współczynniku zaledwie U szyby 1,0 Wm2KPrawdopodobnie nie są całe barwione w masie ( ale tu znalazłem różne informacje) OKNOPLAST KRAKÓWZalety Bardzo ładny profil i stosunkowo "cienki" 82mm!Dobry serwis WadyTroszkę zbyt wysoka cenaKiepska ekipa monterów w moim mieścieSzyby 3 mm (moim zdaniem to troszkę za mało przy tak dużych przeszkleniach) OKNODOM LublinZaletyWspółczynnik U szyby 0,5Wm2K przy szybach 4mmDość niska cenaDokładne wykonaniePodobno dobry serwis i dobra ekipa montująca w moim mieście.WadyGruby profil 92mmBardzo mało opinii o tej firmie w internecie I co wybrać? Może ktoś z Was użytkuje jakieś z tych okien i może się wypowiedzieć?Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.05.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 (edytowane) .. Właśnie zobaczyłem że post jest także w szukam dobrych okien, więc swoją odpowiedź stąd przerzuciłem do tamtego wątku. Ten proponuję usunąć. Edytowane 19 Maja 2012 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts