Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szkody górnicze - koszty zabezpieczenia budynku

tomek_glw

Recommended Posts

Witam Forumowiczów,

czy ktoś może podać, jaki maksymalny termin ma kopalnia na zwrot kosztów zabezp.budynku posadowionego na terenach górniczych?

Mam na działce III kategorię, dom zabezpieczony wg. adaptacji architekta i dodatkowo konstruktora, składałem wniosek ok 4mies. temu i cały czas cisza pomimo moich telefonów - podobno biuro projektowe, działające na zlecenie kopalni i rozpatrujące wnioski ma opóźnienia... Ciekawe tylko, kto zapłaci ustawowe odsetki?

Czy ktoś to może już przerabiał?

Pozdrawiam,

Tomek

• 6 years później...
Witam Forumowiczów,

czy ktoś może podać, jaki maksymalny termin ma kopalnia na zwrot kosztów zabezp.budynku posadowionego na terenach górniczych?

Mam na działce III kategorię, dom zabezpieczony wg. adaptacji architekta i dodatkowo konstruktora, składałem wniosek ok 4mies. temu i cały czas cisza pomimo moich telefonów - podobno biuro projektowe, działające na zlecenie kopalni i rozpatrujące wnioski ma opóźnienia... Ciekawe tylko, kto zapłaci ustawowe odsetki?

Czy ktoś to może już przerabiał?

Pozdrawiam,

Tomek

Dzień dobry

Kopalnia powinna się ustosunkować w terminie 30 dni. Odsetek kopalnie nigdy nie płacą, tylko Sądy Poszkodowanym zasądzają odsetki. Po więcej informacji dotyczących szkód górniczych zapraszam na mojego bloga, dotyczącego tego tematu

https://szkodygornicze.blog/blog/