kuwawrzyn 18.05.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Witam Mam w łazience i kuchni płytki ceramiczne na ścianach po sam sufit. Ekipa wygipsowała mi sufit i zagruntowała rozcieńczonym 1:1 uni-gruntem. Ja teraz żeby wyrównać linię sufitu pociągnąłem akrylem z kartusza w koło sufitu fugę szeroką na około 10mm. Mam kupioną fargę Śnieżka grunt i śnieżka biała. Moje pytanie - czy muszę tą fugę z akrylu zagruntować? jeśli tak to czym?Druga sprawa trochę poza tematem. Ekipa wygipsowała mi pokoje, ale w narożnikach między ściankami z płyt kg lub sufitem nie pociągneli fugi akrylowej. Czy powinienem akrylem z kartusza przejechać wszystkie narożniki gdzie spotykają się płyty kg lub płyta k-g z betonową ścianą?. Ogólne na co mam zwrócić uwagę malując "śnieżką grunt"? Rozcieńczyć ją? Na śnieżkę grunt chcę potem malować duluxem kolory świata. Wiem, że powinienem użyć gruntu duluxa ale już mam kupioną śnieżkę grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts