misiaiviki 19.05.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Mamy mały problem. Jesteśmy na etapie regipsów i nagle okazało się, że świeżo otynkowane ścianki kolankowe trzeba by było zakryć regipsami, bo murłaty za bardzo wystają i nic się z tym nie da zrobić. Myślałam, myślałam i myślałam i wymyśliłam, że może by zostawił te murłaty w spokoju, a podczas wykańczania pokoi zabejcować je na kolor podłogi i zostawić jako "ozdobę". Tylko, że ja nie wiem, czy one zabudowane być muszą, czy jednak nie? Szukałam w necie, ale nic tak naprawdę na ten temat znaleźć nie potrafię. Nie wiem, czy wystarczy zaizolować je tylko od zewnątrz zostawiając w środku gołe drewno, czy wewnątrz też trzeba ocieplić? Jakieś rady lub pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 19.05.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Mamy mały problem. Jesteśmy na etapie regipsów i nagle okazało się, że świeżo otynkowane ścianki kolankowe trzeba by było zakryć regipsami, bo murłaty za bardzo wystają i nic się z tym nie da zrobić. Myślałam, myślałam i myślałam i wymyśliłam, że może by zostawił te murłaty w spokoju, a podczas wykańczania pokoi zabejcować je na kolor podłogi i zostawić jako "ozdobę". Tylko, że ja nie wiem, czy one zabudowane być muszą, czy jednak nie? Szukałam w necie, ale nic tak naprawdę na ten temat znaleźć nie potrafię. Nie wiem, czy wystarczy zaizolować je tylko od zewnątrz zostawiając w środku gołe drewno, czy wewnątrz też trzeba ocieplić? Jakieś rady lub pomysły? Ile wystają te murłaty poza mur ? To albo murłaty źle osadzono ,albo ścianki kolankowe są źle pomurowane. Przemierz posadzkę w pokojach na poddaszu czy czasem nie masz trapezów zamiast kwadratów i prostokątów,przy kładzeniu podłogi znowu będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.05.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Tak jak "animuss" zastanawiam się jakim cudem te murłaty nie zmieściły się na ścianie? Natomiast co kwestii estetycznych oczywiście można zostawić gołe murłaty tak jak się zostawia gołe krokwie. Moszna je trochę oszlifować i pomalować na żądany kolor. Można również obłożyć je płytą gipsową w formie murowanej belki. Ocieplenie oczywiście od zewnątrz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts