romi_25 29.03.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2004 WitamCzy o wstepne warunki przyłączeniowe dla wody i energi el. może wystąpic osoba nie będąca włąścicielem działki? Chcę wsytąpić o wz, takie warunki są wymagane, a nie chce kupować działki jesli nie będę pewny że otrzymam pozytywną wz. Jak to wygląda u was?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 30.03.2004 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Nie może. Ale...Ja występowałem chociaż działka należy do żony, która była wtedy za granicą (wtedy jeszcze nie żony, a więc byłem obcą osobą). Pani w PGNiG podeszła życiowo do rzeczy i dostałem takie warunki.Niestety z energią nie poszło już tak łatwo, a ponadto trzeba było wpłacić 120PLN jako zadatek na późniejsze przyłącze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 31.03.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Jeśli chodzi o Wod-Kan to proponuję pojechać do odpowiedniego Zakładu Gosp. Komunalnej i po prostu pogadać. Wstępne ustalenia zapadną i będziesz się na nie mógł powoływać w przyszłości, z aktem notarialnym w ręku. Ja tak zrobiłem i jest ok. Energetyka to trudniejszy przeciwnik bo biurokracja sięga tam nieba. Ale może też trafisaz na kogoś, kto wstępnie będzie Ci w stanie pomóc, a przynajmniej powie, że definitywnie nie dadzą prądu np. do 2015 bo to a tamto. Próbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masza 31.03.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Nie jestem pewien, czy straszenie energetyka jest uzasadnione. Sam wystapilem o warunki kilkanascie dni temu i dostalem warunki "podlaczenie w ciagu 2 lat", czyli OK. I wlasnie taki termin wynika z rozporzadzenia, ktorego powinny przestrzegac wszystkie zaklady energet. w Polsce. To wlasnie owe 2 lata. Ale mam pytanie. W umowie, ktora zaproponowal mi rejon energet. jest zapis: "Do obowiazkow wnioskodawcy (czyli moich) nalezy nieodplatne umozliwienie zakladowi energet. budowy lub rozbudowy sieci niezbednej do realizacji przylaczenia w obrebie swojej nieruchomosci". Czyli jak to podpisze, to moga mi np. postawic slup na dzialce i nie bede mial nic do gadania, czy co? Kto z Was mi to wyjasni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arzesz 01.04.2004 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2004 Ja Ci nie wyjaśnię, ale też się nad tym zastanawiałem, bo mam identyczny zapis w umowie.Czy ktoś zna odpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts