Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wstępne warunki przyłączeniowe

romi_25

Recommended Posts

Nie może. Ale...

Ja występowałem chociaż działka należy do żony, która była wtedy za granicą (wtedy jeszcze nie żony, a więc byłem obcą osobą). Pani w PGNiG podeszła życiowo do rzeczy i dostałem takie warunki.

Niestety z energią nie poszło już tak łatwo, a ponadto trzeba było wpłacić 120PLN jako zadatek na późniejsze przyłącze.

Jeśli chodzi o Wod-Kan to proponuję pojechać do odpowiedniego Zakładu Gosp. Komunalnej i po prostu pogadać. Wstępne ustalenia zapadną i będziesz się na nie mógł powoływać w przyszłości, z aktem notarialnym w ręku. Ja tak zrobiłem i jest ok.

Energetyka to trudniejszy przeciwnik bo biurokracja sięga tam nieba. Ale może też trafisaz na kogoś, kto wstępnie będzie Ci w stanie pomóc, a przynajmniej powie, że definitywnie nie dadzą prądu np. do 2015 bo to a tamto.

Próbuj :roll:

Nie jestem pewien, czy straszenie energetyka jest uzasadnione. Sam wystapilem o warunki kilkanascie dni temu i dostalem warunki "podlaczenie w ciagu 2 lat", czyli OK. I wlasnie taki termin wynika z rozporzadzenia, ktorego powinny przestrzegac wszystkie zaklady energet. w Polsce. To wlasnie owe 2 lata.

Ale mam pytanie. W umowie, ktora zaproponowal mi rejon energet. jest zapis: "Do obowiazkow wnioskodawcy (czyli moich) nalezy nieodplatne umozliwienie zakladowi energet. budowy lub rozbudowy sieci niezbednej do realizacji przylaczenia w obrebie swojej nieruchomosci".

Czyli jak to podpisze, to moga mi np. postawic slup na dzialce i nie bede mial nic do gadania, czy co?

Kto z Was mi to wyjasni?