baja0 20.05.2012 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 (edytowane) WitamKupiłem styropian grafitowy, który w temperaturze powyżej 20 stopni kurczy się. Po nagrzaniu przez słońce pojawiają się 1-3 mm szpary pomiędzy płytami, rano po ostygnięciu ściany, przerwy znikają.Producent twierdzi że, ten styropian należy kłaść do +25 stopni C, a po przykryciu siatką z klejem nie będzie tak pracował. "Twierdzi telefonicznie" tylko nie mogę znaleźć tej informacji na opakowaniu i jego stronie. uwagi o za wysokiej temperaturze dotyczą samego tynkowania. Powiedzcie czy taka jest "uroda" styropianu grafitowego i co można zrobić żeby nie zakleić ocieplenia ze szparami. Moje pomysły to siatka na rusztowanie - opór ekipy bo gorąco -do przeskoczenia . Kleić siatkę w nocy- nie do przeskoczenia.Czekać do jesieni, aż minie lato? Edytowane 20 Maja 2012 przez baja0 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/168677-maksymalna-temperatura-k%C5%82adzenia-styropianu-grafitowego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts