pokemonjynx 20.05.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 mam taki problem.czytalem juz duzo artykulow ze nie zaklada sie podlogowki pod meblami.ale mam taki problem ze moja kuchnia bedzie polaczona z salonem czyli bede mial przestrzen otwarta.zaznaczone na rysunku czerwonym kolorem sa meble.jesli nie zaloze to bedzie dobrze a co w przypadku jak mojej zone sie odmieni i kuchnie bede przenosil?bede musial zrywac podloge i dokladac rurki?czy moge zalozyc pod meblami ktore postawie na podwyzszeniu tak wysoko jak sie da inajwyzej przykleje styropian pod nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 20.05.2012 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Policz podłogówkę tak, żeby miała wystarczającą wydajność bez tego fragmentu.A tam połóż rurki.Jak przyjdzie Ci tam jednak postawić meble, to się tam podłoga bardziej nagrzeje i mebelkom będzie ciepło od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 21.05.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Z tego co czytałem kiedys to jak meble maja nóżki o wysokości 10 cm to może być tam podłogówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 21.05.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Wal podłogówkę po całości i nie zawracaj sobie tym głowy. Ewentualnie jak masz obawy, w tym miejscu co mają być meble, daj większy rozstaw rurek, ale moim zdaniem może być wszędzie tak samo i nic złego się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal.bdg 21.05.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Kładź podłogówkę po całości i niczym się nie przejmuj. Meble kiedyś zmienisz i będziesz stąpał po zimnych kaflach. Meblom nic nie będzie przecież temp podłogi to żadna temp. Szafki w bezpośrednim kontakcie kuchenek, piekarników maja dużo "cieplej" i wszystko jest. Pewnie ktoś się odezwie że to strata energii i "przepłacisz zgodnie z OZC 11zł. i 25 gr. w stosunku rocznym " -Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokemonjynx 22.05.2012 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 dzieki koledzy.a co z lodowka?i moze mi ktorys podac linka jak wyliczyc moc podlogowki w stosunku do powierzchni?zebym wiedzial jak rozlozyc rurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.05.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Nic nie trzeba kombinować. Nie kładzie się pod wanną (choć niektórzy tak wolą) i pod kominkiem. Meble to nie problem. Lodówka też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts