Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam:)

Malowaliśmy farbą tikkurila valti expert w kolorze Palisander :) jak otworzyliśmy pierwszą puszkę okazało się, że to sama woda ale jak zaczęliśmy malować kryło super:) nawet pomyśleliśmy że jakaś puszka zostanie bo przecież "strasznie wydajna" no zobaczymy jak cieśle pomalują sobie krokwie czy zostanie czy może nawet i braknie... ogólnie polecamy :)

My też palisandrem malowaliśmy, ale z Altaxa. Z daszkiem dom będzie wygląda już super, nabierze właściwego kształtu :)

robi coś jeszcze w tym roku? okna będą przed zimą?

pozdrawiam i kibicuje :)

Tak tak jak już czapeczka będzie i nie będzie się lało na głowę to już będzie supcio:) okna jednak wstawimy na wiosnę, nie chcemy tak szczelnie zamykać ścian na zimę, na spokojnie okna wstawimy po zimie:D
  • 2 weeks później...

Przeglądając Twój dziennik wspominam moją budowę. Wszystko przerabiałam tak jak i Ty - niepowtarzalne chwile. Nieźle sobie radzicie.

Ja obecnie siedzę w morzu papierów. Ale już jesteśmy prawie na mecie. Pozdrawiam i życzę dalej tyle zapału. ;)

Lusia- widzę że ruszyliście z dachem? Super!:) Jak to wszystko wygląda na dzień dzisiejszy?Jest już dachówka?Wstaw zdjęcia proszę:p Pogoda dopisuje? Bo u mnie leje od 2 dni:( Edytowane przez lenanova
No no domek z czapeczką prezentuje się cudownie, czekam nadal niecierpliwie na dachówkę, ale i tak jest już kawał dobrej roboty :) U nas od jutra zaczyna majster i mam nerwa, bo będę w pracy :cool: Mąż na szczęście będzie ciągle na miejscu :yes:
Lusia- widzę że ruszyliście z dachem? Super!:) Jak to wszystko wygląda na dzień dzisiejszy?Jest już dachówka?Wstaw zdjęcia proszę:p Pogoda dopisuje? Bo u mnie leje od 2 dni:(

Tak, działamy.... co drugi dzień :mad: masakra z tym deszczem... dachówkę jak pogoda da to we wtorek zaczną kłaść, zobaczymy ale co wizyta na budowie to coraz piękniej:wiggle: mam jeszcze jakieś zdjecia więc wstawię:bye:

No no domek z czapeczką prezentuje się cudownie, czekam nadal niecierpliwie na dachówkę, ale i tak jest już kawał dobrej roboty :) U nas od jutra zaczyna majster i mam nerwa, bo będę w pracy :cool: Mąż na szczęście będzie ciągle na miejscu :yes:

Nie martw się Moniczko u mnie to samo ja też w pracy mąż mi tylko zdjęcia pokazuje co zrobili:) jutro też w pracy a podobno już zaczęli kłaść membranę.

Pozdrawiam serdecznie :*

Oj a kobiety to tak mają, że wszystkiego same chciałyby przypilnować :rolleyes:

Tak to już z nami jest :) już nieraz usłyszałam słowa: "no bo trzeba było być na budowie... ":lol2:

• 2 weeks później...
Hej, hej, jak dach?

Pięknie się domek prezentuje.

Hello :)

Robi się co prawda z małym poślizgiem bo przecież dawno nie padało :mad:

jutro będę na budowie co cyknę aktualną foteczkę :rotfl:

Ale smaku narobiliście - szczególnie tym na diecie permanentnej :p

Oj tam oj tam ;) kawałeczek domowej szarlotki jeszcze nikomu nie zaszkodził ;) zawsze można sobie wmówić że to w malutkiej części danie dietetyczne:hug:

Nooo widzę że działówki rosną. Super wkońcu będzie widać faktyczną wielkość pomieszczeń. :) Tuje zasadziliśmy na wiosnę. To była mądra decyzja, bo teraz będziemy liczyć każdy grosz więc na pewno nie będziemy kupować "upiększaczy" hehe.