kexx86 20.05.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 właśnie rozwalił mi się definitywnie podgrzewacz aristona 80lpotrzebuje zakupić nowy, ale naszły mnie wątpliwości co do producenta. Jaką firmę produkującą podgrzewacze polecacie? Co myślicie o podgrzewaczach Galmet i Kospel? Są one nieco tańsze od Aristona nie mówiąc już o AEG, a na forum ktoś polecał polskie produkty. chciałbym wydać na ten podgrzewacz do 800zł, co myślicie o funkcji programowania podgrzewacza, czy opłaca się za to więcej zapłacić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielN 20.05.2012 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Z pełnym przekonaniem mogę polecić Galmet typ SG, najlepiej pionowy. Sprawdzają się i nie widzę aby inne marki miały coś lepszego do zaoferowania. We wszystkich trzeba pamiętać o okresowym czyszczeniu i sprawdzaniu anody.Programowanie czasu pracy podgrzewacza pozwala zaoszczędzić na prądzie jeżeli nie ma potrzeby ciągłego podtrzymywania temperatury wody. Ciepła woda z reguły jest potrzebna rano, po obiedzie i wieczorem. Swoją drogą jestem ciekaw jaki masz model Aristona i co się posypało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kexx86 21.05.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 nie wiem dokładnie jaki to model, ale był kupiony około 2,5 roku temu a jest to zapewne odpowiednik dzisiejszego Aristona Pro R.Co się dokładnie popsuło to też nie wiem- jeszcze go nie zdejmowałem, ale 2 dni temu po przyjściu do domu zastałem na podłodze rudą kałużę, woda wyciekała (w zasadzie kapała, bo nie lała się bardzo szybko) ze wszystkich możliwych otworów w dolnej plastikowej obudowie, spod zaworów, z pokrętła termostatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DanielN 21.05.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Wyciekająca ruda woda może świadczyć, że następuje wyciek z dolnej części zbiornika. Możliwe, że nie doszło do perforacji. Może wystarczy wyczyścić, odkamienić grzałkę i zbiornik, oraz wymienić uszczelkę na nową. Sprawdź też stan anody jeżeli tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts