maciek2000 21.05.2012 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Witam, Potrzebuję wykonać na budynku z pustaków pianowych tanią "tymczasową" elewację. Myślę nad wykonaniem ocieplenia styropianem 10cm + siatka, klej, na tą chwilę bez koloru i wykończenia (resztę planuję zrobić dopiero za 3-4 lata) Czy takia inwestycja ma sens ? elewacja nie zniszczy się przez ten okres ? Za wykonanie takiego wariantu powiedziano mi cenę 60zł/metr z materiałem. ok 160m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FT 22.05.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 WitamNie jest to najlepsze rozwiązanie. Oczywiście lepiej jest wykonać pełno ocieplenie ale wiadomo koszty. Jeśli jednak chcesz to zrobić oszczędnie nie zapomnij o poprawnym wykonaniu warstw zbrojonej tj. gr 3-5mm - siatka w środku warstwy. Dobrze by był zakupić lepszej jakości siatkę - nie typową chińszczyznę no i to o czym nie należy zapominać to zabezpieczenie warstwy klejowej przed niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi po przez pomalowanie jej wyprawą gruntującą pod tynk. Niestety jest to dodatkowy koszt ale nie będziesz miał potem problemów gdy zdecydujesz się na położenie tynku. PozdrawiamAdam KamianowskiSpecjalista ds. Technicznych FAST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 22.05.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 FAST: tak czy inaczej przecież musiałby zagruntować klej - więc pisanie, że to dodatkowy wydatek to pomyłka. Wydatkiem ekstra będzie to, że ów klej przed położeniem tynku będzie musiał wyczyścić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts